03
jan

Communicatief leiderschap

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2572
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Een succesvolle organisatie werkt voortdurend aan het verbeteren van haar interne communicatie. Als leidinggevende heeft u daarin een belangrijke rol: communicatief leiderschap benadrukt de voorbeeldfunctie die u als leidinggevende voor uw team hebt. Communicatieve leiders kunnen verschillende communicatiestijlen hanteren; zij delen relevante informatie tijdig met hun medewerkers, gaan het gesprek aan, horen wat er speelt in het team èn duiden met hun team wat er speelt in de organisatie en in de omgeving.

Auteurs: Conny de Laat en Erik Reijnders

Dit boek is voor leidinggevenden die willen excelleren in communiceren: als u beter communiceert, leidt dat tot significant betere prestaties van uw team en daarmee van uw organisatie. Het boek is een leidraad op weg naar een communicatieve organisatie: wat doet u, als u de interne communicatie wilt verbeteren?

Deel 1 neemt u in vogelvlucht mee langs de belangrijkste pijlers van de communicatie in organisaties en leert u over communicatief leiderschap. Met hulp van de Tools in deel 2 werkt u vervolgens zelf aan communicatief leiderschap: de praktische handreikingen geven u als leidinggevende steun en inspiratie bij lastige communicatievraagstukken. Zo draagt u actief bij aan succesvolle communicatie in uw organisatie.

Bestel boek

Klik hier om het boek te bestellen.

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Leiderschap Organiseren

Eigenaar van de Koning Business Development en lid kernteam HRcommunity. Onder andere verantwoordelijk voor HRzone, HRjob en HRxpress. Onderdeel van redactie HRzone.

Reacties