17
juni

Leiderschap en organisatiecultuur: 6 manieren om continu verbeteren te borgen

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3045
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Sinds jaar en dag is bekend dat organisaties er niet in slagen de lean-bedrijfsfilosofie duurzaam in de genen te krijgen door louter de primaire en secundaire processen te verbeteren met behulp van de effectieve lean toolbox. Bedrijven en instellingen die zich daartoe beperken kunnen niet het stadium van volwassenheid in continu verbeteren bereiken.

Daarvoor is gerichte en langdurige focus op verandering van leiderschap en organisatiecultuur onontbeerlijk. Maar hoe zorg je er nu voor dat alle medewerkers van één organisatie, zelfs als het om een personeelsbestand van meer dan 10.000 fte in meerdere landen gaat, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat handelen overeenkomstig de uitgangspunten van continu verbeteren? Je leest het in het artikel Leiderschap & organisatiecultuur: next step bij de implementatie van lean management.

Auteurs: Hans Heijerman en René de Waal

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32