09
juli

Lean leiderschap in de dagelijkse praktijk

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2750
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Lean leiderschap is een belangrijke succesfactor om continu verbeteren, de essentie van lean management, onderdeel te maken van de dagelijkse praktijk. Dat zorgde er ook voor dat we de behoefte hadden om het gedachtengoed hierover verder aan te scherpen en (nog) meer handen en voeten te geven.

Auteurs: Louise Kraai en Eveline van Westerop

Wij hebben hiervoor een uitgebreide beschrijving gemaakt van de essentiƫle gedragskenmerken van lean leiderschap. Om deze aanscherping te toetsen hebben we een ronde tafel gesprek over lean leiderschap gehouden met vertegenwoordigers van organisaties die al meerdere jaren bezig zijn met de implementatie van lean management. In het eerste deel van dit artikel worden observaties en meningen vanuit de ronde tafel weergegeven. In het tweede deel van dit artikel zetten we hier een aantal beschouwingen naast.

Lees hier het eerste artikel.

Leergang Adviseren als tweede beroep | 13 oktober 2015

De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak dat zij geleerd hebben - bijvoorbeeld hrm, techniek, communicatie, accountancy, informatica, recht of economie - beoefenen zij ook het vak van adviseur. Om als adviseur succesvol te zijn, zijn naast up to date vakinhoudelijke kennis, adviesvaardigheden van essentieel belang. In onze leergang leer jevaardigheden en technieken om je impact als intern adviseur te vergroten.

Klik hier voor de brochure of hier om je direct aan te melden.

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Leiderschap Management

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32