22
mei

De organisatie journey bekeken vanuit de medewerker

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2625
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Heel HR-land heeft de mond en het hoofd vol van de Employee Journey. Maar wat is het eigenlijk? En even zo belangrijk: hoe geef je invulling aan een goede Journey? Het is nog niet zo makkelijk voor HR als de aangewezen reisleider, het roept namelijk veel vragen op.

Wil ik iedereen wel mee op reis? Heeft iedereen genoeg bagage voor de reis en hoe flexibel gaat men om met wijzigingen in het reisprogramma? En hoe ziet de groep er qua onderlinge relaties uit, kunnen ze wel met elkaar opschieten?

Als reisleider zou je graag antwoord hebben op al deze vragen, dat maakt de reis leuker en het werk een stuk aangenamer. Hiermee kun je de juiste keuzes maken en de juiste acties nemen, en iedereen zal de reis van zijn of haar leven hebben en hierna een ambassadeur voor de reisleider zijn.

Zo is het ook in het zakelijke leven van HR: inzicht is waar het om draait, en dat hebben we nog steeds te weinig. Er zijn allerlei oplossingen die samen dit inzicht geven. De Online Profilizer Methode van L&D-Support is hier een mooi voorbeeld van. In deze onlinemethode zijn zeven modules gebundeld. Hiermee wordt de Employee Journey ondersteund. Op diverse momenten en op diverse vraagstukken van de employee kan gedegen antwoord worden gegeven door gebruik te maken van een van de zeven modules in de Online Profilizer Methode (OPM). De afbeelding hieronder geeft inzicht in mogelijke vragen van een employee tijdens deze journey en de bijbehorende modules in OPM die hier inzicht in geven.  

profilizer

Binnen OPM zijn er zeven modules die inzicht geven in individuele vraagstukken, één-op-één- en teamvraagstukken en totale organisatievraagstukken. De gehele journey van een employee is hiermee inzichtelijk te maken. Het enige wat hiervoor nodig is een ingevulde, gevalideerde, meting die ongeveer dertig minuten tijd kost.

Meer weten, zoek ons op bij de stand tijdens HRcommunity Presents: The Employee Journey op 12 juni as. of bezoek ons via de website!

Waardeer dit blogbericht:
0

Rob Daamen is reeds 30 jaar actief in de wereld van personeel. Hierin zijn recruiten, aannemen en inhuren expertises die hij zich eigen heeft gemaakt. Het recruiten heeft zich zelfs gericht op scouting (lees recruiten) van talentvolle voetballers voor de Engelse voetbalmarkt.


Inmiddels is Rob overgestapt naar L&D Support Nederland, leverancier van metingen en rapportages waar zijn kennis en kundes goed inzetbaar zijn en hij mede daardoor een bijdrage kan leveren aan het gebruik en verdere ontwikkeling van de producten.

Reacties