• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
20
nov
0

Succesvolle derde HRM Praktijk Onderzoek Congres op 14 november 2014

Geplaatst door op in Opinie

Op vrijdag 14 november heeft het derde HRM Praktijk Onderzoek Congres plaatsgevonden. Thema van de dag vormde de veranderende waarde(n) van werk en de gevolgen hiervan voor HRM. Het congres is georganiseerd door het HRM lectoren netwerk Nederland. In dit netwerk zijn alle HRM lectoren die actief zijn aan Nederlandse Hogescholen verenigd.

Doorgaan met lezen
Hits: 325
20
nov
0

Klantvriendelijker hr? Gebruik technologie!

Geplaatst door op in Artikelen

Ben je verhuisd en wil je je nieuwe adres doorgeven aan bijvoorbeeld je energiemaatschappij? Grote kans dat je dit online kunt doen door middel van een handig verhuisformulier. Als je op je werk zit, heb je die luxe vaak niet. Je dient je verlofaanvragen, adreswijzigingen en declaraties in met het hr-systeem dat je werkgever je aanbiedt.

Doorgaan met lezen
Hits: 493
19
nov
0
Geplaatst door op in Artikelen

Hoewel de boodschap van Covey helder en logisch is: stort af en toe wat op de emotionele bankrekening, blijken organisatieculturen weerbarstig te zijn. Hoe doorbreek je een cultuur waarin mensen het gevoel hebben dat ze wat van de ander tegoed hebben? Geef geen antwoord op de schuldvraag. En, neem de tijd.

Doorgaan met lezen
Hits: 706
19
nov
0

Dansend naar de toekomst

Geplaatst door op in Boeken

In het boek 'Dansend naar de toekomst' beschrijven Roger Lenssen en Karin Manuel hun visie op de zpp’ers van de toekomst in het licht van de veranderende arbeidsmarkt.

Doorgaan met lezen
Hits: 682
18
nov
0
Geplaatst door op in Artikelen

Nadat Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher eerder dit jaar al de noodklok luidde over robotisering en de gevolgen daarvan voor de Nederlandse arbeidsmarkt, deed hij dit 29 september jl. nog eens dunnetjes over. ‘Voor een aanzienlijk deel van de bestaande banen zijn robots in staat om werknemers te vervangen’, waren zijn woorden. Krijgen we daadwerkelijk te maken met zogenoemde technische werkloosheid?

Doorgaan met lezen
Hits: 827
18
nov
0

Complimenten voor HR directeuren tijdens verkiezing HRtop100

Geplaatst door op in Nieuws

Er wordt massaal gestemd op HR directeuren en hun visie en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Het kernteam van HRcommunity heeft de melding die binnenkwam nadat er een stem werd uitgebracht uitgezet. Er viel niet meer te werken. Werp alvast een blik op de complimenten die HR directeuren krijgen tijdens de HRtop100 verkiezing.

Doorgaan met lezen
Getagged in: HRtop100
Hits: 1304
18
nov
0

De Toekomst van HR deel 26 - Totale Transparantie: Hoe ver wil ik gaan?

Geplaatst door op in Opinie

Transparantie hangt in de lucht. Via Scoop.it kreeg ik verschillende links, zoals “Why transparency is your biggest untapped competetive advantage” (over het bedrijf ‘Buffer’), “Why radical transparency is good business” (een HBR artikel uit 2012) en “How Google sets goals”, waarin ik leerde dat Google de kwartaal OKR’s (Objectives en Key Results) van iedereen zichtbaar maakt voor de hele organisatie. Hoe ver zou ik hierin willen gaan (op dit moment)?

Doorgaan met lezen
Hits: 813
18
nov
0

Is starten als freelancer afzien of niet?

Geplaatst door op in Artikelen

Nederland telt een ontzettend groot aantal freelancers. Volgens de MKB servicedesk (mkbservicedesk.nl, 2012) ondernemen bijna 1.1 miljoen mensen als zelfstandige, het CBS (CBS, 2014)heeft er 800.000 geteld. Als de waarheid ook in dit geval in het midden ligt, zijn er dus 950.000 freelancers in Nederland. Dat aantal groeit nog iedere dag.

Doorgaan met lezen
Hits: 906
18
nov
0

7 tips voor Het Nieuwe Samenwerken

Geplaatst door op in Artikelen

De afgelopen jaren gingen veel organisaties over op Het Nieuwe Werken (HNW). Soms blijven resultaten achter bij de verwachtingen. Toch kunnen organisaties de vruchten plukken van hun investeringen in flexplekken en ICT-voorzieningen.

Doorgaan met lezen
Hits: 1044
17
nov
0
Geplaatst door op in Nieuws

Afgelopen vrijdag vond de finale van HR Talent of the Year 2014 plaats bij AFAS in Leusden. De eerste plaats in de categorie Young Professionals is gewonnen door Jasmijn Koets van Randstad. Michèle Smeele, winnaar in de categorie Starter ging naar huis met een baan bij Effectory.

Doorgaan met lezen
Hits: 1080