• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
22
aug
0

Liefde voor het werk

Geplaatst door op in Opinie

Als iemand in mijn vrienden- of kennissenkring durft te zeggen dat hij of zij werkt voor het geld, wordt hij of zij vreemd aangekeken en valt buiten de boot...

Doorgaan met lezen
Hits: 123
21
aug
0

Garantiebanen, wat doe je ermee?

Geplaatst door op in Nieuws

De komende tijd wordt garantiebanen een veelbesproken thema bij diverse hr-afdelingen en werkgevers met meer dan 25 medewerkers in dienst. Want nu op 1 juli de Eerste Kamer heeft ingestemd met de Participatiewet, gaan ook de garantiebanen de aandacht vragen binnen het hr-beleid van middelgrote en grote bedrijven.

Doorgaan met lezen
Hits: 234
21
aug
0

Arbeidsvermogens jonge werknemers: van kwelling naar actie

Geplaatst door op in Artikelen

Soms lijkt het alsof arbeidsorganisaties de arbeidsvermogens van jonge werknemers meer als kwelling dan als kans ervaren. In de kern gaat het hierbij vaak om een ervaren discrepantie tussen de gevraagde en aangeboden arbeidsvermogens. Deze discrepantie is voor een belangrijk deel terug te voeren op te hoge verwachtingen vanuit werkgeverskant.

Doorgaan met lezen
Hits: 267
20
aug
0

Psychologisch kapitaal – de medewerker en de winst, deel 3: Hoop

Geplaatst door op in Artikelen

Het stereotype beeld van hoopvolle mensen is redelijk onrealistisch. Als je maar stilzit en blijft hopen, komt het vast wel goed. In PsyCap is hoop gelukkig een stuk praktischer. Hoop is een vaardigheid die je in staat stelt om te zien waar je naar toe wilt – een richting en een aanpak.

Doorgaan met lezen
Hits: 261
19
aug
2

Check jouw werkstress en ga ermee aan de slag

Geplaatst door op in Opinie

Stressklachten bij werknemers jagen het Nederlandse bedrijfsleven steeds meer op kosten. Het werkstress gerelateerd verzuim lag in het eerste halfjaar van 2014 acht keer hoger dan in 2009. Dat bleek vorige week uit een analyse van Arboned. Van de 4,6 miljoen verzuimdagen die de dienstverlener in het eerste halfjaar registreerde, had 10 procent te maken met stress.

Doorgaan met lezen
Hits: 370
19
aug
0

3 Redenen om te stoppen met koppen tellen

Geplaatst door op in Opinie

Mensen zeggen vaak tegen me dat het opmerkelijk is wat ik heb bereikt met zo'n klein team. Soms bedoelen ze: Waarom heb je je team zo klein gehouden; je had veel meer moeten doen, maar meestal is het echt een compliment.

Doorgaan met lezen
Hits: 223
19
aug
0

De gelukkige medewerker - deel 2

Geplaatst door op in Artikelen

In mijn vorige blog heb ik geprobeerd uit te leggen wat mensen nu gelukkig maakt en wat daar over bekend is. Ik kreeg daar gelukkig veel reacties op, over dat zoiets maatwerk moet zijn, of dat het erg vanzelfsprekend is. Natuurlijk is dat zo. Maar ik heb wel geprobeerd het verband te leggen tussen praktijk en theorie.

Doorgaan met lezen
Hits: 472
19
aug
0

Nederlander kent hoogte eigen pensioenopbouw niet

Geplaatst door op in Nieuws

Amsterdam, 19 augustus. Bijna tweederde van werkend Nederland weet niet hoeveel pensioen hij of zij heeft opgebouwd. Desondanks geeft 86 procent aan belang te hechten aan de pensioenopbouw. Dat blijkt uit het jaarlijkse Brunel Pensioenonderzoek van MarketResponse onder 600 werkende Nederlanders.

Doorgaan met lezen
Hits: 118
18
aug
1
Geplaatst door op in Artikelen

In de toekomst hoeven we nog maar een paar uur per dag te werken om de benodigde productie te realiseren. Economen breken zich het hoofd over de vraag wat te doen met die alsmaar toenemende vrije tijd. Blijft het antwoord uit, dan dreigt arbeidsongelijkheid te ontstaan die onze welvaart aantast. Als enige beroepsgroep heeft de hr-professional de deskundigheid en de betrokkenheid om een zinvol antwoord te geven.

Doorgaan met lezen
Hits: 392
18
aug
0

Verandermanagement bestaat niet!

Geplaatst door op in Opinie

Verandermanagement. In werkwoord: het managen van verandering. Kent u iemand die niet wordt gemanaged in een verandering? Kent u iemand die niet werkt bij een organisatie die aan het veranderen is? Kent u managers die niet bezig zijn met verandering? Bijna iedereen heeft te maken met een organisatie verandering.

Doorgaan met lezen
Hits: 1185