• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
30
jan
0

Leidinggeven is aandacht geven

Geplaatst door op in Artikelen

Medewerkers voelen het feilloos aan of ze een van de Things to do zijn van de manager of dat er echte aandacht is voor wie zij zijn. Aandacht voor hun talent en hun specifieke bijdrage aan de bedrijfsdoelstellingen. Aandacht gaat verder dan het functioneringsformulier doorlopen en de standaardvragen aflopen. Wanneer zit iemand in zijn kracht? Hoe kan het dat een medewerker in privé-tijd bestuurslid is van diverse verenigingen en op het werk de kantjes er van af lijkt te lopen? Echt leidinggeven gaat om aandacht geven aan je mensen.

Doorgaan met lezen
Hits: 333
28
jan
0

Interview Maryl van Hoek - ‘Een nieuwe medewerker die nog geen auto heeft, breng ik even naar IKEA’

Geplaatst door op in Artikelen

Voor het boek Werkplezier interviewde Patricia Andries vijfentwintig professionals over werk en vitaliteit. Een selectie hiervan publiceerde zij in haar boek: verhalen over daadkracht, humor, geluk, je balans bewaken, medewerkers inspireren en motiveren en zinvolle resultaten behalen op de werkvloer. HRzone publiceert drie van deze interviews. Vandaag een interview met Maryl van Hoek, hoofd Human Resource bij de International School of Amsterdam.

Doorgaan met lezen
Hits: 286
28
jan
0

Hr in een regelluw en zelforganiserend tijdperk

Geplaatst door op in Opinie

Op 10 maart verzorgt Rob Fijlstra een workshop op het event HRinspiratie – Duurzame inzetbaarheid bij windkracht 12! In dit blog gaat Rob onder andere in op de noodzaak van het overboord gooien van de traditionele top down manier van denken en handelen.

Doorgaan met lezen
Hits: 502
28
jan
0

Een toekomstbestendige organisatie door sociale innovatie

Geplaatst door op in Artikelen

"Wij denken er over na om ook te gaan organiseren op basis van zelfsturing. Willen jullie hier iets over vertellen in ons HR-overleg?" vroeg de HR-directrice van een organisatie in het Noorden van het land. Uitnodigingen als deze krijgen we steeds vaker. Zeker sinds de publicatie van een aantal blogs over dit onderwerp hier op HRzone.

Doorgaan met lezen
Hits: 1200
27
jan
0

Niet Normaal of Nieuw Normaal, that’s the question

Geplaatst door op in Opinie

Een vriend van mij weigert al enkele jaren hardnekkig te spreken van "de financiële crisis". Dit terwijl zijn autobedrijf zich in een branche bevindt waar best wat klappen vallen. Daar waar anderen omvallen is zijn bedrijf weer aan het groeien. Ik vind het knap bijzonder.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt
Hits: 399
27
jan
0

10 voor 10: De kracht van routine

Geplaatst door op in Opinie

Een vriend vertelde me een verhaal over de gang van zaken bij de sales-afdeling van een succesvol bedrijf. Bij sales was het credo: 10 vóór 10. Dit betekende dat je tien ‘cold calls’ moest doen voor tien uur. Niet veel mensen houden van cold calling. Veel (sales-) mensen hebben dan ook de neiging om het uit te stellen.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Organiseren Patronen
Hits: 689
23
jan
0

HR-Business game; studenten hrm klaargestoomd voor de toekomst

Geplaatst door op in Opinie

Stiekeme bijeenkomsten, gefluister in de gangen en achterdochtige en fanatieke blikken in gebouwdeel A van de Fontys Hogeschool in Tilburg. Deel A, het domein van de Human Resources Management studie, is nu het decor waar de jaarlijkse beruchte HR-Business game wordt gespeeld. De grootste hr-reality-game van het jaar voor tweedejaars studenten hrm. Met snoeiharde concurrentie en slimme strategieën van hr professionals van de toekomst.

Doorgaan met lezen
Hits: 1257
23
jan
0

Betrand Prinsen: mix je personeel

Geplaatst door op in Opinie

Organisaties willen vaker een combinatie maken van vaste en flexibele medewerkers. Maar hoe doe je dat op de juiste manier? Flex-specialist Bertrand Prinsen: "Je moet niet denken in vast of flex, maar in de juiste mensen op de juiste plaats."

Doorgaan met lezen
Hits: 1111
22
jan
0

Onderzoek naar trends en prioriteiten bij de inhuur van zzp’ers: hr moet de lead nemen

Geplaatst door op in Artikelen

Twee Amerikaanse organisaties, MBO partners en HRO Service and Technology Association, hebben een onderzoeksrapport uitgebracht over de stand van zaken rond het inhuren van zelfstandig professionals en de prioriteiten die organisaties hebben als het gaat om hun inhuurbeleid. Al is de Amerikaanse markt niet een-op-een te vertalen naar de Nederlandse situatie, is het toch zinvol om te kijken wat er van zo’n onderzoek te leren valt. Er liggen meer dan genoeg parallellen met hoe we in Nederland omgaan, of zouden moeten omgaan met het inhuren van zzp´ers.

Doorgaan met lezen
Hits: 1248
22
jan
0

Advertorial: Grenzen verleggen met hr in 2015

Geplaatst door op in Nieuws

...of gewoon weer een erg druk jaar en vooral geleefd worden door... ja door wie eigenlijk? In deze advertorial gaat Frans van Loef in op de masterclass Freecapacity die hij op donderdag 26 maart organiseert. 

Doorgaan met lezen
Hits: 3823