• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
04
mrt

Wie wordt de Uber van de HR-markt?

Geplaatst door op in Artikelen

De HR-markt wordt gekenmerkt door een groot aantal verschillende instrumenten zoals opleidingen, assessmentproducten en adviesdiensten. De markt kent veel aanbieders en veel afnemers. Vaak zijn deze markten niet transparant, weten afnemers niet precies wat ze nodig hebben en aanbieders kunnen afnemers maar moeilijk bereiken zonder een behoorlijk marke-tingbudget. Een ideale situatie voor 'de Uber van de HR-markt'.

Doorgaan met lezen
Hits: 388
04
mrt

Interview: Drive your own vitality

Geplaatst door op in Opinie

De komende weken interviewt Esmée Meulenkamp verschillende HR-specialisten over hun aanpak van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Vanuit een brede benadering wordt gezocht naar inspiratie en vernieuwende inzichten waar u uw voordeel mee kunt doen. Dit is het eerste deel: een interview met Maaike Thijssen, corporate vitalitymanager binnen ASML en tevens healthmanager van het jaar 2014.

Doorgaan met lezen
Hits: 179
03
mrt

Wat bedrijfstrainers kunnen leren van Tripadvisor

Geplaatst door op in Opinie

Altijd als ik een weekend weg wil boeken, open ik Tripadvisor. Ik zie de best beoordeelde plekken, ik filter, bekijk voorstellen, vergelijk met andere boekers. En de site e-mailt me na mijn bezoek met nog meer ideeën. Tot ik ‘m vind: de perfecte accommodatie. Ik betrap mezelf erop dat ik dit verleiden tot boeken wel prettig vind. Waren werknemers ook maar zo enthousiast over het kiezen van een cursus. Daarom vraag ik me af: wordt het niet eens tijd voor een ‘Learnadvisor’?

Doorgaan met lezen
Getagged in: HRD Leren Rol en positie HR
Hits: 513
03
mrt

11 ingrediënten voor HR met impact

Geplaatst door op in Opinie

In de gesprekken die ik voer met HR directeuren en CEO's komt regelmatig de vraag aan de orde: wat is goed (of nog beter "wordclass") HR? In dit artikel bespreek ik 11 ingrediënten van wat ik beschouw als goed HR. Goed HR is HR dat een grote bijdrage levert aan het realiseren van de doelstellingen van de business: HR met impact.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid Rol en positie HR
Hits: 406
02
mrt

Oprukkende IT in organisaties maakt aandacht voor softskills noodzakelijk

Geplaatst door op in Artikelen

Waar IT voorheen in de meeste bedrijven een afdeling was met helder omschreven en omkaderde functies, is het tegenwoordig verweven door het hele bedrijf. IT is daardoor niet alleen meer een functie van de IT-professionals, maar ook van bijvoorbeeld de marketingmanager die verantwoordelijk wordt voor de corporate website. En dat heeft gevolgen voor het hr-beleid van de hele organisatie.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid Technologie Trends
Hits: 334
02
mrt

Crossing Borders; leren nieuwe stijl

Geplaatst door op in Nieuws

Iedere organisatie beschikt over unieke kennis. En iedere organisatie is op zoek naar kennis. Daarom is HRcommunity o.a. in samenwerking met het Ministerie van Defensie Crossing borders gestart. Het idee is even simpel als briljant; organisaties ruilen hun kennis met gesloten beurzen door middel van het aanbieden van trainingen aan elkaar.

Doorgaan met lezen
Hits: 576
02
mrt

‘Iets nieuws leren? Geen tijd!’

Geplaatst door op in Artikelen

Werknemers blijken niet altijd even gemotiveerd om aan de slag te gaan met een opleiding of training. Geen tijd, te hoge werkdruk, geen zin, geen geld; het zijn allemaal voorbeelden van obstakels die medewerkers tegen kunnen komen als het om leren gaat. Wanneer zijn zij enthousiast en wanneer niet? En kun je als organisatie medewerkers stimuleren om iets nieuws te leren?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid HRD Leren
Hits: 550
27
feb

Over mannen die strijken

Geplaatst door op in Opinie

Deze titel zegt eigenlijk al genoeg. Hoewel? Hoeveel mannen zouden er echt daadwerkelijk strijken? Nu is dit eigenlijk niet het thema van dit artikel, maar wel een ander punt waardoor meer mannen strijken. Namelijk dit, ik zie het om me heen, lees het meer en meer en ervaar het nu ook in mijn eigen gezin. Mannen die zonder werk thuis komen te zitten en vrouwen die juist meer gaan werken om het gezinsinkomen aan te vullen.

Doorgaan met lezen
Hits: 333
26
feb

WWZ: de wijzigingen per 1 januari kort samengevat

Geplaatst door op in Artikelen

Op 1 januari is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking getreden. Hierdoor zijn grote delen van het arbeidsrecht fundamenteel gewijzigd. Niet baanzekerheid, maar werkzekerheid staat centraal in het arbeidsmarktbeleid. Voor werkgevers en HR-managers is het nodige veranderd. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen ten aanzien van het concurrentiebeding, de proeftijd en de aanzegplicht?

Doorgaan met lezen
Hits: 587
25
feb

Point of view: aflevering 9 deel 1 - ‘Zorgelijk’, of zijn we echt klaar voor de toekomst?

Geplaatst door op in Artikelen

Jos van Langen onderzoekt ontwikkelingen in de wereld van HRD en organisatieveranderingen. De komende periode duikt hij in de zorgsector waarin grote transformaties plaatsvinden. In een serie interviews heeft hij gesprekken met Ed Kruithof, informatie- en organisatieadviseur en directeur van de SKA groep.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid HRD Organiseren
Hits: 570