• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
24
apr
0
Geplaatst door op in Artikelen

Organisaties bestaan om resultaten te behalen! Dat is een wetmatigheid waar niet aan te tornen valt. Het is dan ook logisch dat binnen het bedrijfsleven veel nadruk wordt gelegd op feiten en cijfers.

Doorgaan met lezen
Hits: 85
24
apr
0

Een coachingtraject van begin tot eind

Geplaatst door op in Artikelen

Effectyf is een organisatie die zich heeft gespecialiseerd in de re-integratie van bijzondere doelgroepen zoals werknemers met niet-aangeboren hersenletsel, een lichte verstandelijke beperking, autisme, kanker, burnout (of andere psychische klachten) en hartfalen. In dit artikel bespreken we een coachingtraject van begin tot eind.

Doorgaan met lezen
Hits: 183
23
apr
0

Akkoord! deel 2 - Europa, de plaats voor een werkende markt

Geplaatst door op in Opinie

Op 19 maart hebben we de gemeenteraadsverkiezingen gehad en we mogen op 22 mei weer opnieuw kiezen voor het Europees parlement. Bij verkiezingen hebben we ontzettend veel keuze en spelen er veel thema's. Traditioneel is er er een laag opkomstpercentage voor de Europese verkiezingen: in 2009 bracht minder dan 40% van de stemgerechtigde kiezers een stem uit. 

Doorgaan met lezen
Hits: 153
23
apr
0

Hercalculatie van uw leasecontract?

Geplaatst door op in Nieuws

Leasemaatschappijen hebben diverse mogelijkheden binnen een leasecontract om hun rendement op dat contract te verhogen. Bijvoorbeeld doordat de klant een paar keer niet het aantal afgesproken kilometers rijdt. Het contract wordt dan aangepast, de zogenaamde hercalculatie. Er is immers afgesproken dat de berijder bijvoorbeeld 30.000 km per jaar rijdt, maar hij rijdt er 35.000 of 25.000.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsvoorwaarden
Hits: 88
22
apr
0

De Toekomst van HR deel 11 - Top HR Teams

Geplaatst door op in Opinie

In deze blogpost bespreek ik in willekeurige volgorde de, in mijn ogen, cruciale elementen voor een internationaal top HR team. 

Doorgaan met lezen
Hits: 127
21
apr
0
Geplaatst door op in Opinie

In deze serie blogs gaat Guido van de Wiel, auteur van het boek Innoveerkracht, in op de term innoveerkracht. Innoveerkracht gaat over het leren te leren, zodat mensen in organisaties zich – fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel – optimaal kunnen blijven voeden op een manier die op dat moment bij hen past én die aansluit bij de veranderende omgeving.

Doorgaan met lezen
Hits: 1243
21
apr
0

Wat kunnen banken met Pasen van Bach leren?

Geplaatst door op in Opinie

In mijn vorige column op HRzone had ik het over het belang van mens- en maatschappijgericht bankieren en de rol van HR daarin. In deze column pleitte ik er voor dat HR meer moet opkomen voor de medewerkers en ze niet moet laten vervangen door systemen. Bankieren is mensenwerk en mensen maken het verschil. Zeker als het gaat om de zogenaamde 'matters of the heart'.

Doorgaan met lezen
Hits: 185
18
apr
0

Ruilhandel: Een exemplaar van Het Sollicitatiealfabet voor een recensie

Geplaatst door op in Nieuws

Regelmatig worden managementboeken ter beschikking gesteld in ruil voor het schrijven van een recensie. Na eerder Het Talentalfabet ter beschikking te hebben gesteld, is het nu de beurt aan Het Sollicitatiealfabet. Er zijn twee exemplaren beschikbaar.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt Recruitment
Hits: 144
18
apr
0

Onderzoek HR professionals Raymakers vd Bruggen

Geplaatst door op in Nieuws

In het kader van kwaliteit, klantgerichtheid en continu verbeteren onderzoekt Raymakers vd Bruggen in samenwerking met Annick Beekmans (Universiteit van Amsterdam) hoe HR professionals in Nederland nieuwe medewerkers selecteren.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Analytics & Metrics HRD
Hits: 680
18
apr
0

Invloed HR op de bankencrisis

Geplaatst door op in Artikelen

The Inside Job is een geweldige documentaire uit 2010 over de financiële crisis die in 2008 begon en waar we allen nog altijd de gevolgen van ondervinden. Charles Ferguson interviewde voor deze documentaire onder andere Hedge Fund managers, de voorzitter van de Federal Reserve, congresleden, economieprofessoren, ambtenaren van het ministerie van Justitie, en een opvallend openhartige Franse minister van Financiën.

Doorgaan met lezen
Hits: 171