• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
16
sept
1

4 Overwegingen voor je volgende carrièrestap in hr

Geplaatst door op in Opinie

Kort geleden had ik een gesprek met een jonge hr-professional. Ze had ongeveer drie jaar ervaring en dacht na over een volgende stap. Als onderdeel van dit proces sprak ze een paar senior hr-professionals over hun visie.

Doorgaan met lezen
Getagged in: HRD Loopbaanontwikkeling
Hits: 179
16
sept
0

Uw organisatie schaamtebestendig? De kracht van kwetsbaarheid en schuld

Geplaatst door op in Artikelen

Bedrijfscultuur, en de effectiviteit daarvan op welzijn en omzet, is een onderwerp dat al enkele decennia wordt onderzocht. Medewerkers dragen hun steentje bij aan de cultuur, maar het management speelt hierin ook zeker een belangrijke rol. Er zijn tal van adviezen te vinden over dit onderwerp, maar het belangrijkste advies is misschien wel: Word schaamtebestendig.

Doorgaan met lezen
Hits: 105
15
sept
0

Nieuw organiseren met succesvolle teams: 12 ingrediënten voor resultaat en plezier met community based werken

Geplaatst door op in Artikelen

Steeds meer mensen en organisaties ondervinden dat de huidige manier van organiseren niet meer past bij de eisen die deze tijd stelt. Hoe het wel moet, weet eigenlijk niemand. Vaststaat, dat we in lossere verbanden gaan samenwerken, waarbij het individu steeds meer centraal zal staan. En dat individu stelt heel andere eisen dan twintig jaar geleden.

Doorgaan met lezen
Hits: 521
15
sept
0

Handboek Arbeid & Pensioen: Hoofdstuk 1 & 2

Geplaatst door op in Artikelen

Kennis over de huidige stand van zaken rondom arbeidsrecht is onmisbaar voor iedere hr-directeur en ook word je geacht te weten wat de impact is van de nieuwste jurisprudentie op je beleid. De advocaten van Van Benthem & Keulen willen graag hun kennis met de leden van HRcommunity delen. Theorie en praktijk zijn gebundeld in het Handboek Arbeid & Pensioen. Wij publiceren maandelijks twee hoofdstukken uit dit onmisbare naslagwerk.

Doorgaan met lezen
Hits: 442
15
sept
0

Werkgelegenheid versus reorganisatie

Geplaatst door op in Artikelen

'Heb je even tijd?', vroeg de manager. 'Hoe gaat het met je?' zei hij. 'Niet zo goed', zei de medewerker. 'Oh?' 'We zijn thuis wat gespannen door de crisis en mijn vrouw kan geen werk vinden, we kunnen nauwelijks nog de hypotheek betalen.' 'Nou, mooi bruggetje naar wat ik je te vertellen heb', zei de manager met een glimlach, 'wij gaan afscheid van je nemen.' De man hield zich groot en zei dat hij dat wel begreep, het ging immers niet zo goed met het bedrijf.

Doorgaan met lezen
Hits: 169
12
sept
0

Hr aan de drugs?

Geplaatst door op in Artikelen

Hr moet aan de drugs. Er is een drugs waarvan hr in een flow belandt. Deze drug zorgt voor een trip, waar je als hr-professional dagenlang in blijft hangen en die zorgt voor een enorme energieboost. Het is een speciale drug waar ik zelf goede ervaringen mee heb. Hij heeft mij een kick bezorgd, op scherp gezet en de basis gelegd om voor een langere periode te knallen. Ik introduceer de HRsummerschool-drug.

Doorgaan met lezen
Hits: 310
12
sept
0

Verandertips voor hr: kies de juiste interventie met de Urgent-o-Meter (blog 2 van 3)

Geplaatst door op in Opinie

Vorige week schreef ik in deel 1 van de blogreeks over raar dansen als start van veranderen. Deze blog gaat over handvatten of tools om je gewenste verandering effectiever bij je medewerkers te laten landen.

Doorgaan met lezen
Hits: 449
11
sept
0

Omslag boek Groeien naar lean & meaningful management support bekend

Geplaatst door op in Nieuws

Per 1 oktober verschijnt een nieuw boek van Annemarie de Martines over de nieuwe rol van de ondersteuner binnen organisaties. Het boek biedt tal van handreikingen, best practices en praktijkcases voor het nieuw organiseren van managementondersteuning. Een onmisbaar boek voor iedereen die informatie en inspiratie op wil doen voor de eigen organisatie. Een boek van de praktijk voor de praktijk.

Doorgaan met lezen
Hits: 477
11
sept
0

Houd werving en selectie gescheiden - gedegen wetenschappelijk onderzoek komt met advies over de selectiepraktijk

Geplaatst door op in Nieuws

Werving en selectie worden vaak in één adem genoemd, als twee aspecten van één proces. Toch weten we wel dat het activiteiten zijn met een verschillend doel en karakter. Bij werving gaat het om het aantrekken van kandidaten voor een functie, dus om het 'verkopen' van de functie en van de organisatie. Bij selectie gaat het om het beoordelen van de kans op succes van een kandidaat in een functie.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid Recruitment
Hits: 433
10
sept
0

Voorpublicatie deel 1 uit De Schaduwkant van Leiderschap

Geplaatst door op in Boeken

We besteedden al eerder uitgebreid aandacht aan 'De Schaduwkant van Leiderschap' van Erik de Haan. Dit onlangs gepubliceerde boek is een eerlijke verhandeling over leiderschap. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Het nieuwe meesterwerk voor elke coach, manager of hr-professional.

Doorgaan met lezen
Hits: 326