06
dec

Waarom ik nooit meer terug naar school ga

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3032
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Ja, je leest het goed: ik zal nooit meer terug naar school gaan. Het is niet wat je denkt: ik ga niet meer terug naar school omdat ik nooit ben weggegaan.

Sinds ik afstudeerde ben ik blijven studeren om verder te komen in mijn beroep. In mijn eerste baan volgde ik veel it-cursussen om de concepten te leren begrijpen. Toen ik eenmaal een gecertificeerde it-professional was, ben ik begonnen om zakelijke cursussen te volgen, zodat ik leerde om mijn team te leiden en uiteindelijk een bedrijf te runnen. En nu is mijn studiereis nog steeds niet ten einde, want er is altijd wel iets dat ik nog niet weet.

In de afgelopen twintig jaar is toegang tot onderwijs drastisch verbeterd. Op mijn universiteit gebruikten we papieren boeken die je las in de bibliotheek. Nu biedt het internet ons eenvoudig toegang tot kennis en informatie. Als je een vraag hebt en het antwoord niet weet, is Wikipedia slechts een muisklik verwijderd. Boeken kun je online lezen.

Sinds de introductie van iTunesU is mijn ipad veranderd in een geweldig leermiddel. Ik kan cursussen volgen van MIT, Harvard en andere grote universiteiten, waar ik niet gestudeerd heb. Hulpbronnen zoals TED bieden een wereldwijd podium voor wetenschappers en kunstenaars om hun ideeën in hapklare brokjes met de wereld te delen. En dan is er Twitter, waar ik elke dag links vind naar nieuwe onderzoeken en studies om mijn ideeën verder vorm te geven.

De meesten van ons moeten doorstuderen om gelijke tred te houden met de veranderende eisen van onze branche. Het mooie is dat leren geen eenrichtingsverkeer is: de kennis die je opdoet wordt omgezet in iets nieuws, dat je opnieuw kunt delen en teruggeven. Denk aan alle blogs en websites waar mensen goede ideeën met de wereld delen, zonder iets terug te verwachten.

We leven in een tijd van delen en samenwerken, of sociaal leren, waar onderwijs overal voor het grijpen ligt, als je bereid bent om te leren. We gaan naar just-in-time, of pull leren. We leren terwijl we doen, terwijl we ideeën op onze werkplek uitwisselen, terwijl we deelnemen aan online chats. De onderwijswereld is ingrijpend veranderd - en daarom ga ik nooit meer terug naar school.

Waardeer dit blogbericht:
Getagged in: HRD Leren Trends

Anita has extensive experience that spans across multiple business disciplines including strategy, management, sales, services, operations and consulting. Anita played a key role in growing the NGA presence in the HR BPO arena and has a proven track record in turning businesses around. Her experience enables her to understand the complexities that organizations are facing in defining and executing their HR transformation and Outsourcing strategies. Anita regularly speaks at industry conferences and has published white papers and articles.


Specialties: Strategy, HR Transformation, Outsourcing, Near and offshoring, Consultancy, Technology


linkedin hover 32 twitter hover 32

Reacties