10
mrt

Drie rollen om te vermijden binnen HR

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3187
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Excuus! Mijn blog deze week is wat later dan verwacht, maar ik zit middenin seizoen 3 van House of Cards. De verwikkelingen van Claire en Francis houden me tot diep in de nacht bezig. Terugkijkend op House of Cards, schrijf ik deze keer over drie rollen binnen HR die we beter kunnen vermijden.

De dominee

Deze rol moet ik persoonlijk nog afleren en dat gaat niet vanzelf. Mensen houden van gepassioneerde mensen, maar ze houden meestal niet van mensen die prediken. Er zijn zo veel inzichten in de psychologie die nu niet worden gebruikt in organisaties en er zijn zo veel fantastische nieuwe ontwikkelingen die we vandaag zouden kunnen toepassen. Waarom implementeren veel leiders niet de lessen die ze geleerd hebben in Management 101? Wanneer je predikt kan dat overkomen als: Ik weet beter. Gebruik je passie en probeer je niet te laten verleiden tot preken.

De Calimero 

We kennen allemaal de Calimero binnen HR. Er is geen enkele reden om je zo te gedragen. HR kan veel betekenen en een assertieve houding brengt HR een stuk verder dan de Calimero-houding.

De 'Consiglieri'

De consiglieri staat dichtbij de leider die haar baas is. Laten we ervan uitgaan dat deze baas ook een vrouw is. De consiglieri is vaak in het kantoor van haar baas. Hoe meer, hoe beter, omdat ze zo kan laten zien dat ze behoort tot de 'inner circle'. Ze beschermt de baas en ze helpt anderen: 'Laat mij maar, ik zal dit wel met haar bespreken'. De consigliere wordt hierdoor de olie in de machine. En dat is onwenselijk voor HR. HR moet transparant en duidelijk zijn en niet het middelpunt van kantoorpolitiek.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op de website van het HR Trend Institute, onder de titel: "3 roles you like to avoid as HR".

Vertaling: Eline Timmermans

TOEKOMST VAN WERK - 11 JUNI - O.A. LYNDA GRATTON EN JONATHAN HOLSLAG

Een unieke bijeenkomst, op een bijzondere plek, over de gevolgen van maatschappelijke, economische en technologische veranderingen op het werk en leven van mensen. Met o.a. Lynda Gratton, Jonathan Holslag en Aukje Nauta.

Speciale aanbieding: 4=3, kom met 4 personen en betaal voor 3. Klik hier voor meer informatie of bestel je kaarten hier

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Cultuur HRD

Tom is the founder and director of the HR Trend Institute. He is also partner at Crunchrapps.com, a SAAS solution for workforce analytics. He has more than 30 years experience in international HR. He led HR Globally in ARCADIS, until April 2014. Prior to ARCADIS he worked for multinationals as Philips Electronics, KPMG and Aon Risk Services. He is interested in HR trends and innovations, that can increase the impact of HR.


Specialties: HR architecture, recruitment, executive development, management development, talent management, International HR strategies, knowledge management, internal communication, executive compensation, performance management, HR innovations- en trends, people analytics


linkedin hover 32twitter hover 32about me-icon