17
juni

De Toekomst van HR deel 15 - Vrouwen aan de macht in HR

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2233
  • 0 reactie
  • Afdrukken

De afgelopen weken heb ik verschillende kandidaten geïnterviewd voor senior posities in ons wereldwijde HR team. Toen bekend werd dat ik op zoek was, werd ik benaderd door verschillende mensen die ik ken uit mijn verleden bij Philips, KPMG en Aon. Allemaal mannen, en bijna allemaal met hetzelfde ervaringsprofiel als ik (lees: dezelfde leeftijd).

Het was soms enigszins deprimerend om met ze te praten. Dit had niets met hen te maken, maar meer met mijzelf. Het leek alsof ik mezelf aan het interviewen was, want ze hadden allemaal vergelijkbare verhalen. Na 5-6 jaar in hun vorige baan hadden ze besloten verder te gaan, aangezien een senior positie in HR nogal vermoeiend is en een nieuw perspectief behulpzaam kan zijn (zowel voor het bedrijf als voor de HR-professional). Wat ze ondervonden was dat grote bedrijven, als ze op zoek zijn naar een nieuwe HR directeur, zoeken naar een vrouw. Het liefst met internationale ervaring, en ongeveer 15 jaar ervaring in totaal (wat ze rond de eind dertig, begin veertig maakt). Wat blijkt is dat er genoeg geschikte vrouwen zijn met precies dit profiel. Ik heb ook enkele uitstekende vrouwelijke kandidaten geïnterviewd en ik hoop dat ik er een of twee over kan halen om zich bij mijn team te voegen. Een gemengd team, met ook een paar goede en getalenteerde vrouwelijke HR professionals.


Mijn conclusie: de toekomst is aan de uitstekende vrouwen in HR. Ik mag van geluk spreken (en niet zo'n beetje ook) en ga door met het bouwen aan een divers HR A-team. Ik zou het een eer vinden als ik enkele van zulke talentvolle vrouwen aan een senior positie zou kunnen helpen. Hopelijk zit mijn opvolgster daar ook tussen. Ik hoop niet dat ik in de positie kom waarbij ik moet zoeken naar een nieuwe baan als HR directeur. De macht is aan de HR vrouwen en dat is goed voor HR!

Deze Blog Post is een vertaling van de blog post 'The Future of HR, part 15: 'Power to the women in HR', op 4 maart 2013 gepubliceerd op de HR blog van Tom Haak.

Vertaling: Michael Voeten

Waardeer dit blogbericht:
0

Tom is the founder and director of the HR Trend Institute. He is also partner at Crunchrapps.com, a SAAS solution for workforce analytics. He has more than 30 years experience in international HR. He led HR Globally in ARCADIS, until April 2014. Prior to ARCADIS he worked for multinationals as Philips Electronics, KPMG and Aon Risk Services. He is interested in HR trends and innovations, that can increase the impact of HR.


Specialties: HR architecture, recruitment, executive development, management development, talent management, International HR strategies, knowledge management, internal communication, executive compensation, performance management, HR innovations- en trends, people analytics


linkedin hover 32twitter hover 32about me-icon


 

Reacties