22
apr

De Toekomst van HR deel 11 - Top HR Teams

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2361
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In deze blogpost bespreek ik in willekeurige volgorde de, in mijn ogen, cruciale elementen voor een internationaal top HR team. 

1. Vertrouwen
Vertrouwen is de basis. Teamgenoten moeten elkaar vertrouwen. Het helpt als ze elkaar daarnaast ook nog eens mogen.

2. Interne connecties
De vaardigheid om goede connecties op te bouwen binnen de organisatie is cruciaal. Je moet de organisatie kennen, de leiders én de talenten kennen.

3. Externe connecties
Connecties buiten de organisatie zijn even belangrijk. Waar kunnen we betrouwbare en innovatieve partners vinden? Wat kunnen we leren van andere organisaties? Waar zit het talent die we wellicht aan kunnen nemen? Hoe krijgen we de beste stagiaires?

4. Professionaliteit
Spreekt voor zich. Zonder een hoog niveau van professionaliteit is het moeilijk om de beste te zijn.

5. Een gevoel voor humor
Een team dat niet kan lachen, vooral om zichzelf, is ontzettend saai. En wie wil er nou in een saai team werken?

6. Diversiteit
Het is, ook voor mij, moeilijker om een divers team op te bouwen. Je hebt de neiging om mensen te zoeken die je aardig vindt, en soms neem je mensen aan die zelfs te veel op jou lijken. Zelfs in een klein team helpt diversiteit. Geslacht, opleiding, internationale achtergrond, ervaring, kijk op HR, voorkeur voor rol binnen een team: meer diversiteit helpt (als de waarden niet te divers zijn).

7. Een visie en een plan hebben
Waar gaan we heen? Waar kunnen we de meeste invloed hebben? Waar ligt onze focus? Dit helpt allemaal om de effectiviteit van een team te verbeteren. Een klein team kan een groot verschil maken, als ze hun energie goed inzetten.

8. Niet kieskeurig zijn
Er is altijd saai werk dat gedaan moet worden. Er zijn altijd deadlines op momenten dat ze niet uitkomen. In een high performance team is dit geen probleem. Niemand is kieskeurig, iedereen wil bijdragen, ook in moeilijke tijden.

9. Eerlijkheid en openheid
Eerlijkheid en openheid gaan hand in hand. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Constructieve conflicten horen er bij in een topteam. Ga niet mee met de groep, maar laat je horen als je het ergens niet mee eens bent.

10. Stabiliteit
Wat stabiliteit helpt in een team. Het duurt even voordat je elkaar leert kennen. Snelle wisselingen helpen niet, maar te stabiel is ook niet goed. Het is moeilijk om de goede balans te vinden. Soms zou je willen (Ik zou willen dat...) dat een team oneindig door kon gaan, maar dit is bijna nooit mogelijk (en niet effectief).

Er stonden er meer op mijn lijstje, zoals de vaardigheid om de status quo aan te pakken, pragmatisme en gefocust zijn op resultaten. Ik beperk me hier tot deze 10 en zal mijn team morgen vragen onszelf te beoordelen op bovenstaande 10 punten.

Deze Blog Post is een vertaling van de blog post 'The Future of HR, part 11: 'Top HR Teams', op 27 januari 2013 gepubliceerd op de HR blog van Tom Haak.

Vertaling: Michael Voeten.

Waardeer dit blogbericht:
0

Tom is the founder and director of the HR Trend Institute. He is also partner at Crunchrapps.com, a SAAS solution for workforce analytics. He has more than 30 years experience in international HR. He led HR Globally in ARCADIS, until April 2014. Prior to ARCADIS he worked for multinationals as Philips Electronics, KPMG and Aon Risk Services. He is interested in HR trends and innovations, that can increase the impact of HR.


Specialties: HR architecture, recruitment, executive development, management development, talent management, International HR strategies, knowledge management, internal communication, executive compensation, performance management, HR innovations- en trends, people analytics


linkedin hover 32twitter hover 32about me-icon


 

Reacties