31
mrt

De Toekomst van HR deel 10 - Mijn Bucket List

Geplaatst door op in Opinie
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 3227
 • 0 reactie
 • Afdrukken

Mijn MBTI profiel is INTP. De P staat hierin voor Perceiving. De andere kant van deze dimensie is J, Judging. Hoe gaan J's om met deadlines? " Ik plan werk om te voorkomen dat ik me net voor een deadline moet haasten". En P's? "Ik word gemotiveerd door een naderende deadline".

De dimensie is geen indicator voor de kwaliteit van het werk. Zowel P's als J's kunnen werk van hoge (maar ook lage) kwaliteit afleveren. Samenwerking tussen een P en een J kan wat spanningen veroorzaken aangezien de J zich zorgen maakt, terwijl de P denk dat er nog tijd genoeg is, dus geen reden ziet om al te beginnen. Vandaag zit ik nogal krap in mijn tijd, wat uitzonderlijk is voor een P. Coaches hebben verschillende instrumenten, en vaak is de Bucket List daar één van.

Ik heb te maken met twee coaches. De een is mijn personal coach (voor het eerst in mijn leven dat ik er een heb, om mij te helpen met mijn mid-fifties crisis) en de ander is de teamcoach die ons helpt een beter team te worden. Beide hebben, individueel, de Bucket List opdracht gegeven en deze moet begin volgende week af zijn. Daarnaast moet ik mijn blog schrijven, maar ik heb momenteel weinig inspiratie, omdat ik aan mijn Bucket Lists moet denken. Ik zal proberen al mijn taken te combineren in deze blog, over de Future-of-HR-Bucket-List. Laten we er vanuit gaan dat mijn tijd in HR niet oneindig is. Ik heb dus geen tijd te verliezen. Wat zijn de 10 dingen die ik graag wil doen of mee wil maken in de tijd die ik nog heb binnen HR? In willekeurige volgorde:

 1. Een week/ een maand/ een jaar zonder formele bijeenkomsten.
 2. Een echte leiderschapsreis (Afrika? De Schotse Hooglanden?).
 3. Een intuïtief, zelf-lerend HR informatie systeem.
 4. Een lijst met top potentials die te lang is.
 5. Onderdeel zijn van een denktank die zich focust op het drastisch vernieuwen van onderwijs.
 6. Een acquisitie meemaken waarvan niemand dacht dat het mogelijk was.
 7. Een experiment met (bijna) real time performance management.
 8. Tien riskante en onverwachte benoemingen.
 9. Dichterbij de ontwikkelingen in Azië en Zuid-Amerika staan.
 10. Mijn team coachen om de beste binnen HR te zijn.

De nummers 11 tot en met 15 houd ik voor mezelf, want ik ben van plan nog even binnen HR te blijven! Natuurlijk zullen de coaches vragen: "Als dit jouw lijst is, waarom start je dan niet vandaag met de implementatie?" Collega's en partners: pas op! Ik ben onderweg naar een week vol bijeenkomsten in de VS, dus nr. 1 zal moeten wachten. Wat is jouw The-Future-of-HR-Bucket-List?

Deze Blog Post is een vertaling van de blog post 'The Future of HR, part 10: 'My Bucket List', op 19 januari 2013 gepubliceerd op de HR blog van Tom Haak.

Vertaling: Michael Voeten

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: HRD Kennismanagement Leren

Tom is the founder and director of the HR Trend Institute. He is also partner at Crunchrapps.com, a SAAS solution for workforce analytics. He has more than 30 years experience in international HR. He led HR Globally in ARCADIS, until April 2014. Prior to ARCADIS he worked for multinationals as Philips Electronics, KPMG and Aon Risk Services. He is interested in HR trends and innovations, that can increase the impact of HR.


Specialties: HR architecture, recruitment, executive development, management development, talent management, International HR strategies, knowledge management, internal communication, executive compensation, performance management, HR innovations- en trends, people analytics


linkedin hover 32twitter hover 32about me-icon


 

Reacties