09
jan
0

Vier redenen om niet aan online trainen te beginnen

Geplaatst door op in Opinie

Ja, je leest het goed. In sommige gevallen kun je je medewerkers beter niet online trainen. Het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden is al lang niet meer voorbehouden aan trainers in zaaltjes. Meer en meer organisaties maken de overstap naar online training, gemotiveerd door meer effect en kostenbesparing. Dat eerste blijkt echter niet altijd op te gaan. Als deze vier gevallen gelden voor jouw organisatie, begin dan (nog) niet aan online trainen!

Doorgaan met lezen
Hits: 3244
28
nov
0

Coaching & training: ‘Als je niks doet, gaan ze sowieso weg’

Geplaatst door op in Opinie

Cursussen en trainingen voor medewerkers zijn best kostbaar. En dan is er ook nog altijd de kans dat ze daarna, met de nieuwe kennis nog fris in het geheugen, vertrekken. Toch moet elke organisatie voortdurend blijven investeren in zijn medewerkers. HRzone sprak met drie professionals. ‘Je kunt medewerkers een tijdje motiveren met salaris, maar dat werkt op de lange termijn niet.’ Hoe pak je het goed aan?

Doorgaan met lezen
Hits: 4231
19
sept
0

Hoe pak je als HR manager de glansrijke hoofdrol in de organisatie van de toekomst?

Geplaatst door op in Opinie

In deze tijd van transformatie en transitie heeft HR de kans om een glansrijke hoofdrol te pakken in de route naar de organisatie van de toekomst. Niet langer als manager van Human Resources, maar als enabler in het proces van Human Being Development.

Doorgaan met lezen
Hits: 2566
05
feb
0

Interview Maaike Huisman: Werkgeluk is ook onderdeel van Strategische Personeelsplanning

Geplaatst door op in Opinie

Strategische Personeelsplanning scoort hoog in de top 3 van HR-punten en dat vindt Maaike Huisman niet vreemd. Er komen ontzettend veel veranderingen op organisaties af; de vergrijzing stelt veel bedrijven voor een probleem en de jongste generaties gaan al lang niet meer voor de ‘lifetime employment’. Strategische Personeelsplanning past bovendien goed bij de ambitie van HR om mee te praten op strategisch niveau.

Doorgaan met lezen
Hits: 3456
12
jan
0

De hrd’er als business partner via een positieve business case met 70:20:10

Geplaatst door op in Opinie

Is het te mooi om waar te zijn? Dat de leerfunctie 70:20:10 benut om de dienstverlening uit te breiden? Waardoor een positieve business case ontstaat en hr(d) op een vanzelfsprekende manier een plaats aan de managementtafel krijgt? Het lijkt inderdaad te mooi om waar te zijn. Maar het kán door 70:20:10 toe te passen zoals bedoeld.

Doorgaan met lezen
Getagged in: HRD Innovatie Leren
Hits: 2930
29
dec
0

Verander van paradigma: van leren naar presteren met 70:20:10

Geplaatst door op in Opinie

De tijd haalt iedere business in. Dat geldt ook voor de traditioneel georganiseerde leerfunctie in organisaties. Was het in de vorige eeuw nog effectief om de focus te leggen op trainen. Tegenwoordig is dit niet meer voldoende. Het is niet meer het effectieve antwoord om vanuit de leerfunctie bij te dragen aan het leren in organisaties. Met 70:20:10 kan dat wel.

Doorgaan met lezen
Getagged in: HRD Leren Organiseren
Hits: 4297
23
dec
0

Interview Ingrid Kerr: HR moet meer zichtbaar worden

Geplaatst door op in Opinie

Volgens interim manager Ingrid Kerr is talent management een van de belangrijkste onderwerpen van HR. Waar in de boardroom vaak nog wordt gedacht dat het talent door de crisis voor het oprapen ligt, zien de meeste HR professionals al lang aankomen wat de consequenties zijn van de vergrijzing en de dalende beroepsbevolking. Kerr constateert dat HRM’ers al lang bezig zijn om vooruit te kijken en te anticiperen en zulke organisaties klaar te maken voor de toekomst.

Doorgaan met lezen
Getagged in: HRD Talentmanagement Trends
Hits: 3545
17
dec
0

Interview Mohamed Amri: e-hrm gaat organisaties echt helpen om afdelingen tot hogere niveaus te bewegen

Geplaatst door op in Opinie

Mohamed Amri, Manager Productmanagement bij AFAS Software, is er van overtuigd dat e-HRM veel meer gaat betekenen voor organisaties dan op dit moment het geval is. Voor de HR-professional biedt e-hrm de mogelijkheid om de focus te verleggen naar de inhoud en voor de lijnmanager betekent e-HRM veel meer inzicht: 'e-HRM en Self Service oplossingen gaan organisaties helpen om afdelingen tot hogere niveaus te bewegen.'

Doorgaan met lezen
Getagged in: E-HRM HRD
Hits: 2520
15
dec
0

Versterk 70:20:10 met performance support

Geplaatst door op in Opinie

Iedereen gebruikt tegenwoordig performance support. Wie rekent nog alles uit zijn hoofd? Wie organiseert zijn leven nog zonder elektronische agenda? Wie neemt er nog een kaart mee in de auto om een bestemming te bereiken? Performance support is al overal en altijd aanwezig. En door slimme technologie wordt mobile performance support de nieuwe trend. Inderdaad. Het gaat niet om mobile e-learning, maar om mobile performance support.

Doorgaan met lezen
Getagged in: HRD Leren Technologie
Hits: 2883
10
dec
0

De Toekomst van HR: Kloof tussen gewenste rol van HR en de werkelijke rol van HR

Geplaatst door op in Opinie

Rob van den Berg en Marcel Knotter, twee zeer ervaren HR-adviseurs analyseerden het onderzoek ‘De Toekomst van HR’, waarin 140 HR-professionals werden ondervraagd over de toekomst van het vakgebied. In dit artikel bespreken ze een aantal opmerkelijke uitkomsten en oordelen dat er een grote kloof is tussen de gewenste rol van HR en de werkelijke rol van HR: 'Er zijn blijkbaar dingen die we heel belangrijk vinden, maar waar we nog geen derde van onze tijd aan besteden.'

Doorgaan met lezen
Getagged in: HRD Inzetbaarheid Strategie
Hits: 4081