04
aug

Whitepaper van de maand

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2634
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Een maand geleden lanceerden we de whitepaper-database en we krijgen enthousiaste reacties vanuit de community. Tijd om de allereerste whitepaper van de maand uit te roepen. And the winner is: Perflectie met Reflecteren – de sleutel tot duurzame ontwikkeling.

Ik sprak met Stefan Op de Woerd, oprichter van Perflectie, en stelde hem een paar vragen over de whitepaper.

De centrale vraag van de whitepaper is: hoe je kun je ervoor zorgen dat medewerkers na een training daadwerkelijk in beweging komen? Het antwoord vind je (deels) buiten je eigen comfortzone. Wanneer was jij voor het laatst écht buiten je eigen comfortzone?

Dertien maanden geleden ben ik voor het eerst vader geworden! De eerste weken kon ik mijn comfortzone niet eens meer zien met een verrekijker. En ik vond het heerlijk. Ik heb het omarmd en van elke nieuwe ervaring genoten.

Bij Perflectie werken jullie met micro-feedback. Kun je daar een voorbeeld van geven?

We geven vaak feedback aan anderen als we ergens last van hebben. Het wordt daarmee per definitie persoonlijk en groot. Wij stimuleren mensen om een persoonlijk ontwikkeldoel op te knippen in kleine, haalbare stappen van concreet waarneembaar gedrag. Ze betrekken hun omgeving hierbij en vragen hen om micro-feedback. Als ik bijvoorbeeld meer ruimte en vertrouwen wil geven als leidinggevende, focus ik mij allereerst op het stellen van meer open vragen. Mijn collega’s geven dan dagelijks aan (met 1-5 sterren) hoe ze vinden dat ik die dag bezig ben geweest met open vragen stellen. De feedback is hiermee dus heel concreet (en feitelijk) en wordt kort-cyclisch gegeven. Deze vorm van micro-feedback heeft als voordeel dat de ontvanger heel gefocust kan werken aan nieuw gedrag en de terugkoppeling direct plaatsvindt.

Als je de leden van HRcommunity één gouden tip mocht geven over reflectie. Welke is dat dan?

Maak er een routine van! Gedragsverandering vindt namelijk alleen plaats als je het nieuwe gedrag heel vaak oefent. Dit vraagt om bewustwording. Om dit te creëren is het cruciaal om zeer regelmatig te reflecteren. Dus om inhoudelijk te veranderen, zul je allereerst een reflectie-patroon moeten ontwikkelen. Het fijne is dat als je er een patroon van maakt, het je geen moeite meer kost. Tanden poesten doe je tenslotte ook dagelijks zonder dat je jezelf hoeft op te peppen.

Lever je whitepaper in en win!

Heb je zelf een mooi whitepaper? Laat het ons weten! Wij zullen deze opnemen in de database. Elke maand roepen we een whitepaper van de maand uit, waarvan de aanbieder naar keuze een social media pakket ter waarde van €450,00 of een advertorial ter waarde van €750,00 wint. Waar wacht je nog op?

Uploaden whitepaperbeeld: pixabay

 

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32