09
okt

Tussenstand onderzoek Learning Agility

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3992
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Het onderzoek dat HRcommunity samen met HFMtalentindex en RvdB naar de Learning Agility van HR uitvoert is in volle gang. Veel mensen hebben de vragenlijst al ingevuld, hun eigen rapport gedownload en de reacties zijn enthousiast. Om een zo uitgebreid mogelijk beeld te krijgen van de wendbaarheid van HR is het belangrijk dat we een hoge respons hebben. Help je ons? In deze blog gaan we dieper in op de persoonlijke rapportage van het onderzoek.

Een collega van de redactie van HRzone (we noemen geen namen) stond van de week enigszins bedremmeld aan ons bureau. ‘Ik ben nog minder Learning Agile dan ik al dacht en in het rapport scoor ik op sommige punten zo laag dat mijn score niet eens zichtbaar is’. Wij pakten ons Sherlock-Holmes-vergrootglas er eens bij en vroegen Koen Hofkes van HFMtalentindex om uitleg. Hieronder een drietal tips om in je achterhoofd te houden bij het lezen van je rapport:

Tip 1: Ontwikkelrapport

Allereerst is het belangrijk om te bedenken dat het een ontwikkelrapport is. De focus ligt met name op de punten die je nog kunt verbeteren. De lijst met ontwikkeltips geeft je aanknopingspunten om nog wendbaarder te worden!

Tip 2: Kunnen en willen

Er is een groot verschil tussen kunnen veranderen en willen veranderen. Scoor je hoger op willen dan op kunnen? Dan valt er nog hoop winst te behalen! Andersom, wanneer je hoger scoort op kunnen dan op willen, dan is het voor jou handig om uit te zoeken wat je onderliggende drijfveren in je werk zijn.

Tip 3: Verschillende facetten

Houd steeds in je achterhoofd dat de scores gaan over je verandervermogen én je vermogen om achter het stuur te zitten van de verandering. Scoor je slecht op de factor People Agility? Dan betekent dit niet dat je slecht met mensen kunt omgaan, maar waarschijnlijk dat je het moeilijker vindt om wat van een ander aan te nemen. In zo’n geval kan je je leervermogen bijvoorbeeld vergroten door meer aan anderen te vragen.

Klaar voor de toekomst

Natuurlijk is het fijn om te weten wat je eigen Learning Agility is, maar uiteindelijk is ons doel om erachter te komen hoe we het doen als beroepsgroep. En met alle gegevens bij elkaar kunnen we hierover een aantal conclusies trekken die belangrijk zijn voor de toekomst van HR en hiermee voor de toekomst van organisaties.

RaymakersvdBruggen, HFMtalentindex en HRcommunity voeren samen het HR-Learning-Agility-Onderzoek uit. Doe mee en ontdek hoe wendbaar jij zelf bent! Het invullen van de test duurt slechts een halfuur en je ontvangt direct na afloop een persoonlijke rapportage ter waarde van 250 euro. Gratis! Bovendien maak je kans op een complete Learning Agility Scan voor je hele afdeling (maximaal tien personen) ter waarde van 300 euro p.p. Vanzelfsprekend is deelname anoniem en zullen we je niet benaderen naar aanleiding van het onderzoek. Start de het onderzoek.

Beeld: Pixabay/PDPics

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32