13
dec

HRtop100 radio: Luister naar de interviews met Antoon Vugts en Elbrich Batstra

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2870
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Tijdens de uitreiking van de HRtop100 awards maakte People Power live radio. Op HRzone kun je de komende tijd een aantal interviews terugluisteren.

Vandaag deel 1: winnaar van de vakjuryprijs HR Manager bij Gielissen Antoon Vugts en winnaar van de publieksprijs Elbrich Batstra (HR director Human Capital).

Lees hier de HRtop100 interviews terug met Elbrich Batstra en Antoon Vugts

Op de vraag waarom Elbrich denkt dat zij de meeste stemmen heeft gekregen zegt ze: 'Ik ben dicht bij mezelf gebleven met het HR-beleid zodat ik het met hoofd en hart kon uitvoeren. Het gaat om de mensen waarmee je werkt.'

Antoon Vugts: 'Ik denk dat ik erg kijk naar wat het bedrijf doet en de rol van de mensen hierbinnen. Ik zoek naar andere oplossingen en geloof niet in het papegaaien of window dressing. Ik heb hiervoor bij grote multinationals gewerkt. Gerard van Vliet adviseerde me om over te stappen naar een kleiner bedrijf zodat ik meer voor elkaar kon krijgen. Ik kan mijn mensen bij Gielissen daadwerkelijk meer ruimte geven en heb tegelijkertijd zelf ook meer ruimte om te experimenteren. Wij hebben samen ons bedrijf uit de crisis gehaald. Ik geloof bijvoorbeeld niet in het nieuwe werken. Ik zie dat veel HR mensen elkaar napraten. Flexibiliseren is hiervan een goed voorbeeld Ik vind dat onvoorstelbaar. Jonge mensen willen gewoon een baan en een vaste plek om naartoe te gaan. We moeten deze hysterie loslaten. Mensen willen loyaal zijn en ruimte hebben voor hun eigen leven.'

Elbrich: 'Mensen willen bijdragen en het gaat er dus om waar jij je goed bij voelt. Waar word ik nuttig bevonden? Kan ik me ontwikkelen? Ook naast het bedrijf. Jonge mensen willen verschillende dingen naast elkaar doen.'

Antoon: 'De inhoud van de eerste baan is niet zo relevant. Het gaat om de kansen om je verder te ontwikkelen; de mooiste dingen maken in de beste omgeving. Mensen hebben ruimte om zichzelf te ontwikkelen en nemen deze ruimte dus ook. Tien procent van onze werknemers bestaat uit stagiairs en dat is bijzonder. Opleidingen moeten zorgen voor een betere aansluiting, maar daar moet het bedrijfsleven zelf ook mee aan de slag. Als ieder bedrijf zoveel stagiairs zou hebben als wij, dan zou de wereld er heel anders uitzien, daarvan ben ik overtuigd.

'We zijn met z'n allen verantwoordelijk voor de BV Nederland. Wij zetten de eerste werkervaring neer voor jongeren en er zijn genoeg voorbeelden van mensen die vervolgens in dienst komen. Wat onze opdracht is voor jong Nederland is, is dat wij een kickstarter zijn voor deze jongeren; wij helpen ze om zichzelf te ontwikkelen. 

Wens voor 2017

Tot slot beantwoorden de winnaars de vraag wat zij hun vakgenoten wensen voor 2017.

Elbrich: 'Begin met je doelgroep, weet wat er speelt en houd het simpel'. 

Antoon: 'Denk goed na over waar je gaat werken. Kijk eens verder dan multinationals. Bij familiebedrijven en bedrijven en het MKB kun je zo ontzettend veel leren. Je leert het meeste door te doen en dit kan bij start-ups, familiebedrijven en het mkb'.  

Luister hier naar het volledige interview

beeld: pexels

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: HRD Leiderschap Motivatie