10
sept

De toekomst van werk: Hoe wendbaar oftewel Learning Agile ben jij?

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4661
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Wij bevinden ons in een stroomversnelling: de sociale, maatschappelijke en economische veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. En waar de een zich vol enthousiasme stort in een nieuwe situatie, heeft de ander meer moeite om met de veranderingen om te gaan. HR heeft dagelijks te maken met obstakels en uitdagingen en we willen als HR graag dat onze medewerkers moeiteloos meevaren met een nieuwe koers. Maar hoe wendbaar is HR nu eigenlijk zelf? 

Wil je meer weten over Learning Agility? Dat kan! De redactie van HRzone sprak met Wim Meekel, COO HFMtalentindex International over Learning Agility. Hij legt uit waarom het zo belangrijk is voor HR om kennis te hebben over wendbaarheid.

Learning Agility

Learning Agility is het vermogen om op basis van nieuwe ervaringen snel en flexibel nieuw effectief gedrag te ontwikkelen. Meekel: ‘Wij zien bij onze klanten dat functies en rollen in organisaties tegenwoordig constant in beweging zijn. Het aloude model van binnenkomen op functie A en doorgroeien naar functie B, komt steeds minder voor. Dit vraagt een andere focus van medewerkers en organisaties. Kennis over Learning Agility helpt hierbij’.

Medewerkers met een hoge Learning Agility halen meer uit hun ervaringen, zoeken meer naar nieuwe uitdagingen en staan open voor feedback. Medewerkers met een lage Learning Agility leren weinig of niets van nieuwe ervaringen en blijven meer vasthouden aan oude gewoonten. Inzicht in de Learning Agility van medewerkers biedt organisaties een groot voordeel voor de toekomst. Immers, weten wie degene is die snel effectief gedrag ontwikkelt in een nieuwe situatie helpt enorm in de ontwikkeling van de gehele organisatie.

Functies veranderen of verdwijnen

Er verandert veel en veranderingen gaan steeds sneller: Je maakt niet meer automatisch promotie, verandert sneller van rol of je moet vanuit verschillende locaties werken. Hoe is het over vijf jaar of over tien jaar? Misschien bestaat jouw functie dan niet meer. Dan is het fijn om te weten hoe wendbaar jij omgaat met de veranderde werkelijkheid. Meekel: ‘In de toekomst zullen we steeds meer gaan differentiëren, wat werkt voor medewerker A, werkt misschien wel minder goed voor medewerker B. Organisaties, en met name HR, zullen vloeiender moeten omgaan met hun complete workforce. Dat gebeurt nu al, door bijvoorbeeld steeds vaker tijdelijke (project)teams samen te stellen. Hoe meer kennis HR heeft over de kwaliteiten van de medewerkers, hoe makkelijker HR hierop kan inspelen, nu en in de toekomst’.

Bijsturen en ontwikkelen

Door je bewust te zijn van je Learning Agility scores, krijg je meer inzicht in je eigen functioneren. Door daarnaast de focus te leggen op de factor Self-awareness, kun je Learning Agility bijsturen. Immers wie zich bewust is van zijn eigen kunnen en openstaat voor feedback, zal sneller nieuw en effectief gedrag vertonen wanneer dat vereist is. Verder blijkt uit onderzoek dat een hoge mate van Learning Agility een goede voorspeller is wie in de organisatie de high potentials, de leiders van de toekomst zijn.

Whitepaper

Download hier de whitepaper van HFMtalentindex en lees meer over de vijf dimensies van Learning Agility. 

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32