18
nov

Strategisch HRM - geheel herziene tweede druk

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4161
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Wat is strategisch HRM en vooral: hoe realiseer je strategisch HRM? 'Strategisch HRM - erkennen, begrijpen en doen' geeft antwoord op deze vragen aan de hand van een onderbouwd en toepasbaar concept: de strategische HRM-kubus. De drie dimensies van de kubus bepalen gezamenlijk de kwaliteit van strategisch HRM in uw organisatie.

  1. erkennen dat uw mensen het verschil maken tussen gemiddeld en goed;
  2. begrijpen hoe uw mensen dat verschil kunnen maken;
  3. doen, ervoor zorgen dat uw mensen het verschil maken tussen gemiddeld en goed.

'Strategisch HRM' gaat over veranderkunde. Eelke Pol behandelt zeven praktische verandertools, die de lezer helpen om strategisch HRM in de eigen organisatie te realiseren.

Deze tweede geheel herziene druk bevat een nieuw hoofdstuk over de strategische HRM-agenda: met welke stappen kom je tot een strategisch plan? En hoe wordt het spel tussen lijnmanagement en HRM-professionals goed gespeeld? Ook beschrijft Eelke Pol een nieuw HRM-rollenmodel, gebaseerd op ervaringen van meer dan honderd HRM-adviseurs die hebben meegewerkt aan zijn onderzoek. De epiloog bespreekt drie verandertrajecten op het gebied van strategisch HRM en met de quick scan kunt u het strategisch HRM van uw eigen organisatie beoordelen.

HRM-directeuren met praktijkervaring uit het bedrijfsleven en de not-for-profitsector (o.a. ASML, SNS REAAL en VU Medisch Centrum) geven hun reactie op de strategische HRM-kubus en delen hun ervaringen met strategisch HRM.

'Strategisch HRM - erkennen, begrijpen en doen' is een must voor elke HRM-professional, lijnmanager en directeur die de ambitie heeft strategisch HRM in de eigen organisatie op een hoger niveau te brengen.

Bestel boek

Klik hier om het boek te bestelen.

Waardeer dit blogbericht:
0

Reacties