03
juli

Adviseren als tweede beroep

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3013
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Voor veel staf- en beleidsmedewerkers die goed zijn in hun vak, blijft het een groot struikelblok om ideeën in hun organisatie geaccepteerd te krijgen. Dit boek geeft praktische tips hierin succesvol te worden.

'Adviseren als tweede beroep' geeft vele handvatten die in de praktijk bruikbaar zijn. Die meteen resultaat opleveren. (Aanstaande) interne adviseurs kunnen ze gebruiken om hun adviezen gerealiseerd te krijgen.

Zaken die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: 'standvastig in doelen maar flexibel in methoden', rollen en rolconflicten, het opbouwen van formele en informele netwerken, het onderkennen van en omgaan met de organisatiecultuur en het ontwikkelen van de juiste adviesstrategie.

In deze vierde herziene druk is een werkboek voor docenten en studenten opgenomen; met daarin veel oefenmateriaal en reflectieopdrachten.

Over de auteur

Hannah Nathans werkte als intern adviseur bij de rijksoverheid in beleids- en staffuncties, en als extern adviseur bij een commercieel adviesbureau. Zij startte haar eigen trainings- en adviesbureau in 1989, Nathans Adviesbureau voor Organisatie en Opleiding. Dit bureau was gespecialiseerd in het adviseren, trainen en coachen van adviseurs. In 1993 begon zij als een van de eersten in Nederland met het enneagram te werken. Zij ontwikkelde mede de Nederlandse versie van het Enneagram Professional Training Program, een internationale opleiding voor professionals. In 2007 ging Nathans Adviesbureau op in Rijnconsult. Hannah maakte een carrièreswitch en is nu werkzaam als rabbijn. Daarnaast is zij coach, spiritueel begeleider en docent, en leidt zij HaMakor, Centrum voor Joodse Spiritualiteit

Meer weten?

Lees hier meer over het boek en bestel direct!

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32