23
mrt
0

Hoe je kennis kunt laten werken

Geplaatst door op in Boeken

In organisaties waar mensen het succes bepalen, is kennis een van de meest belangrijke en kwetsbare ‘assets’. Het valt of staat met het (deels onbewuste) persoonlijke vermogen van mensen; het totaal aan vaardigheden, competenties, ervaring en attitude. Maar hoe kun je deze kennis nou echt laten werken? Waar begin je? En wat zijn mogelijkheden?

Doorgaan met lezen
Getagged in: HRD Kennismanagement Leren
Hits: 2941
22
dec
0

Kerstcadeau: Boek Kostbaar Misverstand

Geplaatst door op in Boeken

Heb jij ook het gevoel dat training meer moet betekenen dan vijftien deelnemers in een ruimte met een dynamische begeleider? Herken je de ervaring dat training niet of onvoldoende bijdraagt aan het bereiken van organisatieresultaten? Dat klanten er niet veel van merken als er niemand meer naar training gaat? Lees dan nu gratis Kostbaar Misverstand van Jos Arets en Vivian Heijnen leer hoe je werken en leren kunt integreren.

Doorgaan met lezen
Getagged in: E-HRM E-learning HRD
Hits: 2531
03
juli
0

Adviseren als tweede beroep

Geplaatst door op in Boeken

Voor veel staf- en beleidsmedewerkers die goed zijn in hun vak, blijft het een groot struikelblok om ideeën in hun organisatie geaccepteerd te krijgen. Dit boek geeft praktische tips hierin succesvol te worden.

Doorgaan met lezen
Hits: 2924
04
juni
0

Google: personeelsbeleid als paradepaard

Geplaatst door op in Boeken

Wil je geweldig presteren met gemotiveerde, blije, creatieve en hyperproductieve medewerkers? Geef je mensen dan de regie in eigen handen, wees transparant in alles wat je doet en richt je energie op grootse doelen. Selecteer alleen nieuwe medewerkers die tot meer in staat dan het bestaande personeel. Ontneem managers hun gangbare bevoegdheden en statussymbolen en beloon je medewerkers oneerlijk. Hans van der Loo las De Toekomst van Werk van Google's Laszlo Bock en deelt zijn enthousiasme graag met de lezers van HRzone.

Doorgaan met lezen
Hits: 8265
11
dec
0

Dynamische loopbaanpaden

Geplaatst door op in Boeken

Meer dan ooit is de laatste jaren duidelijk geworden dat loopbanen dynamische processen zijn. Het werk waarvoor iemand op zijn achttiende nog in de wieg gelegd leek, hoeft dat op zijn vijfenveertigste allang niet meer te zijn. Mensen zijn veranderlijk net als banen, beroepen en bedrijfsculturen. Het vormgeven van een passende loopbaan is dan ook een kwestie van constante ontwikkeling; we moeten onszelf steeds aanpassen aan veranderingen in ons werk en onze werkomgeving, en we zoeken naar mogelijkheden om ons werk en werkomgeving aan te passen aan wie we zelf op dat moment zijn. Daarvoor is het belangrijk om steeds onze eigen wensen, doelen, capaciteiten en waarden te kennen, waarop ons werk immers moet aansluiten.

Doorgaan met lezen
Hits: 3590
18
nov
0

Strategisch HRM - geheel herziene tweede druk

Geplaatst door op in Boeken

Wat is strategisch HRM en vooral: hoe realiseer je strategisch HRM? 'Strategisch HRM - erkennen, begrijpen en doen' geeft antwoord op deze vragen aan de hand van een onderbouwd en toepasbaar concept: de strategische HRM-kubus. De drie dimensies van de kubus bepalen gezamenlijk de kwaliteit van strategisch HRM in uw organisatie.

Doorgaan met lezen
Hits: 4057
11
dec
0

HR: terug naar de menselijke maat

Geplaatst door op in Boeken

Mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen, kan een rijk, intens, en zelfs swingend proces zijn. Dat is wat human resource management ook zegt te willen bereiken. Maar de praktijk laat het tegenovergestelde beeld zien: hrm en het daarbij horende instrumentarium richten zich vooral op voorspelbaarheid, hanteerbaarheid, beheersbaarheid en controleerbaarheid. In de praktijk smoort hrm elke vorm van swing in de kiem.

Doorgaan met lezen
Hits: 3129