18
apr

Hoe meet je objectief Critical Thinking?

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2428
  • 0 reactie
  • Afdrukken

We leven in een tijd waarin veranderingen elkaar razendsnel opvolgen, we om de oren worden geslag met fake news en informatiestromen steeds groter en complexer worden. Om onszelf staande te kunnen houden, moeten we in staat zijn om feiten van aannames te scheiden, argumentatie te evalueren en daarmee de juiste conclusies te trekken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het World Economic Forum, Critical Thinking heeft aangemerkt als de belangrijkste vaardigheid voor het heden en de toekomst.

Het goede nieuws: Critical Thinking is zowel te meten als te ontwikkelen. De Watson Glaser test wordt al meer dan 40 jaar door organisaties toegepast om de Critical Thinking-vaardigheden van sollicitanten en werknemers te meten. Daarmee kan de geschiktheid voor een functie en/of de ontwikkelbaarheid van de sollicitant objectief worden gemeten. De Watson Glaser test is een standaard onderdeel van het selectietraject in de Britse juridische sector geworden, nadat een sterke relatie is bewezen tussen top performers en een hoge Watson Glaser score.

Assessment

Dit voorjaar is de Watson Glaser toe aan haar derde editie. Aan de hand van 40 werkgerelateerde vragen wordt inzichtelijk gemaakt in welke mate de Critical Thinking-vaardigheden van de sollicitant of werknemer zijn ontwikkeld ten opzichte van een relevante normgroep. Dankzij de tijdslimiet van 30 minuten is de Watson Glaser test eenvoudig in te passen in een assessment, zowel op locatie als op afstand.

Wil je meer te weten komen over Critical Thinking en de Watson Glaser test? Schrijf je dan kosteloos in voor de webinar “Critical Thinking: #1 vaardigheid van de 21ste eeuw" op donderdag 24 mei om 15.30 uur!

Banner Webinar Critical NL05x 1

Waardeer dit blogbericht:
0

Nina heeft Organisatie Psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Leiden, waar zij in 2014 haar Mastertitel behaalde. Na haar studie heeft zij als recruiter en assessment consultant gewerkt. Zij heeft ervaring met het opzetten van complexe selectietrajecten, het opstellen van een gewenst functieprofiel en het inzichtelijk maken van competenties, drijfveren en persoonlijkheid. Inmiddels heeft zij meer dan 200 assessments geanalyseerd en op basis hiervan diverse organisaties en kandidaten geadviseerd. Nina is gepassioneerd om opdrachtgevers te helpen die passend talent zoeken. Typisch Nina: vrolijk, ondernemend en servicegericht.

Reacties