14
dec

Twee breinbrekers van succesvolle organisaties

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1000
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Hoe haal je de doelen die jouw organisatie stelt? De succesvolste organisaties in de wereld maken gebruik van de meest recente inzichten uit de psychologie en de neurowetenschappen: zorg dat mensen iets te verliezen hebben en maak gebruik van de oerdrift tot groepsvorming.

Ambitie is de kern van de groepsidentiteit. Het is de raison d’être van een organisatie, afdeling of team. Hoe maak je deze impactvol? Nou, gewoon door je hersenen voor de gek te houden. Organisaties kunnen namelijk nog veel leren van de psychologie en de neurowetenschappen. Als je een sterke en ambitieuze groepsidentiteit wilt smeden, komen de volgende twee life-hacks sowieso aan bod. Hoe zetten wij onze hersenen aan het werk bij het formuleren van een gezamenlijke ambitie?

Lees verder

Waardeer dit blogbericht:
0

Eveline is Content Specialist bij HRcommunity, waarbij zij verantwoordelijk is voor onder andere het schrijven van blogs en magazines. Daarnaast is Eveline werkzaam (geweest) in verschillende HR-functies van de administratieve kant tot de advieskant en heeft zij in juni 2017 haar Bachelor Human Resource Management aan de HvA behaald. Ze heeft ervaring binnen en is zeer geïnteresseerd in onderwerpen zoals participatie, (re)integratie, kennisontwikkeling en organisatieverandering.

Reacties