25
mrt

Slimmer in 5 minuten per dag door micro-learnings

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4626
  • 0 reactie
  • Afdrukken

De MOOC (massive open online cursus) heeft inmiddels bij veel bedrijven zijn intrede gedaan. In plaats van een traditionele klassikale training volgen werknemers steeds vaker cursussen op sites als Coursera en Udemy. Toch zijn MOOC's vaak niet ideaal in een drukke werkomgeving; ze kosten veel tijd en slechts 4% haalt de eindstreep. De vraag is dus: hoe kunnen we leren aantrekkelijk maken in een drukke wereld waar de afleiding altijd maar een swipe away is?

Licht verteerbare leersnacks

Een nieuwe trend die hier op inspeelt zijn de mini-cursussen (micro-learnings). Dit zijn kleine online trainingen die op dagelijkse basis een korte en behapbare 'leersnack' (learning bite) aanbieden. Via e-mail of een smartphone app kan deze snack in een paar minuten worden 'geconsumeerd'. Dit past perfect in drukke agenda's. Denk aan de treinrit naar huis of die paar vrije minuten voor de volgende meeting. Doordat leren zo slechts een paar minuten concentratie kost, is het opeens een stuk toegankelijker.

RobHermans

Leren als dagelijkse gewoonte

Mini-cursussen en leersnacks zorgen ervoor dat leren een dagelijkse gewoonte wordt. Net zoals het checken van je Facebook timeline, het sturen van een tweet of het lezen van je favoriete blog. Door iedere dag een paar minuten te investeren in je kennis en kunde word je telkens eens stukje beter. Daarnaast blijft kennis langer hangen doordat je er veel regelmatiger mee in aanraking blijft komen.

Aanbod uitbreiden

Mini-cursussen en leersnacks zijn ideale tools voor bedrijven en trainers die op een laagdrempelige manier hun aanbod willen uitbreiden online leeractiviteiten (blended learning).

Het is dan ook een perfecte manier om informeel en 70:20:10 leren vorm te geven binnen je organisatie.

Zelf deelnemen aan een mini-cursus?

Probeer een van de voorbeeld cursussen:
Effectieve feedback
Innovatief denken

Waardeer dit blogbericht:
0

Rob is internetondernemer met een grenzeloze nieuwsgierigheid. Hij gelooft dat technologie ons kan helpen om steeds slimmer te worden. Daarom is Rob in 2013 Achieved gestart. Een internet startup die je motiveert om iedere dag te leren en jezelf te blijven ontwikkelen.


Rob gelooft dat leven lang leren essentieel is om mee te blijven doen in onze snel veranderende samenleving. Leren en ontwikkelen is daarbij veel meer dan één keer per jaar een training volgen op verzoek van je manager. Jezelf ontwikkelen komt voort uit nieuwsgierigheid en eigen motivatie. Achieved helpt jouw om leren een dagelijkse gewoonte te maken.


linkedin hover 32 twitter hover 32