22
nov

Hoe word je als HR professional future proof?

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3746
  • 0 reactie
  • Afdrukken

HR-medewerkers en -managers zijn het geweten van de organisatie. Daardoor kun je als HR-professional veel invloed uitoefenen op het management en op het beter functioneren van organisaties. Speel in op die ontwikkeling en volg de opleiding tot HRD-adviseur!

Lees ook Over het nut en de noodzaak van de HRD-adviseur

Lange tijd vonden HR-professionals dat ze bij beleidsvorming maar weinig serieus worden genomen. Daar waren twee oorzaken voor: Enerzijds werd HR primair ingezet als uitvoerend instrument van de directie, bijvoorbeeld voor het plannen van de personeelsformatie. Anderzijds zag HR van oudsher de personele administratie (‘PZ’) als haar kerntaak. Per saldo resteerde er voor beleidsmatige inbreng weinig tijd en animo.

HR als thermometer

In die beperkte rolopvatting van HR zien we de laatste jaren een duidelijke kentering: Meer en meer wordt HR betrokken bij belangrijke en vaak ingrijpende veranderingen binnen de organisatie, omdat juist HR zo’n goede thermometer in de organisatie heeft en een serieuze gesprekspartner is als het gaat om bijvoorbeeld haalbaarheid en tempo van veranderingen, opleidings- en ontwikkelingsprogramma’s. HR krijgt een steeds grotere component HRD.

‘Beste opleiding ooit!’

Sharon de Groot is HRD-adviseur bij Shin-Etsu, wereldmarktleider in de productie van pvc. In de zomer van 2016 rondde ze haar opleiding tot HRD-adviseur af. Zij vertelde hierover:

‘De “D” in mijn functie kreeg ik erbij in 2014. Ik stapte vol enthousiasme in mijn nieuwe rol, maar ik wilde op een gegeven moment graag mijn kennis bijspijkeren zodat ik een stevige basis had. Nadat ik mij had georiënteerd, kwam ik terecht bij de Trainers Academie en ik heb geen moment spijt gehad van deze beslissing, ook al was de opleiding best pittig naast mijn fulltime job. De groep was ontzettend leuk en had precies de juiste grootte. De training werd verzorgd door professionele trainers die aandacht hadden voor zowel persoonlijke ontwikkeling als vaktechnische kennis. Tijdens de opleiding al kon ik het geleerde in praktijk brengen en ik heb er nu dagelijks plezier van. Kortom: een aanrader!’

Wil jij ook inspelen op die ontwikkeling, wil jij expert worden in dit vak en echt inbreng hebben in HR beleid ? Verdiep je dan in het vakgebied ontwikkeling van medewerkers en word ook HRD adviseur!  

beeld: pexels

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32