10
sept

Hoe olifanten de teamresultaten beïnvloeden

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1838
  • 0 reactie
  • Afdrukken

De vergadering in het P&O-adviseursteam liep stroef. De teamleden voelden zich klemzitten. Het lukte niet om de zogenaamde olifant in de kamer – die voor iedereen zichtbaar was – bespreekbaar te maken. De manager nam de leiding en gaf richting aan het proces. Omdat hij achteraf weinig vertrouwen had in de naleving van de gemaakte afspraken, verstuurde hij iedereen een mail met een opsomming van de afspraken. Bij alle teamleden bleef een onbestendig gevoel achter: wat gebeurde er nou precies? Echte commitment op de voortgang bleef uit.

Het betreft hier een team waarin de teamleden de juiste competenties hebben voor een effectieve samenwerking. Ze kunnen naar elkaar luisteren, vragen door en voelen zich in principe verantwoordelijk voor het teamresultaat. Toch lukte het niet deze competenties effectief in te zetten ten behoeve van het resultaat. Wat speelde er?

Lees verder.

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: coaching Leren Ontwikkeling

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties