18
dec

Happy Work Challenge: je werk slimmer en leuker maken in 21 dagen

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3505
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Veel mensen worden geleefd door de waan van de dag. Je bent druk, je werkt hard, je werkt veel en nog heb je het gevoel niet goed grip te hebben op je planning, je eigen acties en eigen agenda. Tijd om het roer om te gooien en daadwerkelijk je dagelijkse ritme eens kritisch aan te pakken!

Maar hoe pak je dat aan?

Een training is een optie, maar het probleem is vaak dat je daarna in je werk eerst die trainingsdag moet inhalen, wat betekent dat je al bij voorbaat achterstanden oploopt. Het effect van zo’n training is dan niet zo groot. Bovendien blijkt dat leren in de praktijk veel effectiever werkt, doordat je de dingen die je leert direct kunt toepassen. We geloven sterk in het 70-20-10-model van Jennings. Dit betekent dat 70% van wat je leert, je leert door ervaring op te doen: dus gewoon in de dagelijkse praktijk. 20% leer je van anderen en 10% door een gestructureerde training of cursus te volgen. We werken daarom vaak met korte leerinterventies die dicht bij het werk staan.

Waarom 21 dagen?

Daarnaast is van belang dat als je iets wilt veranderen aan een van jouw patronen, je hier echt wel een tijdje mee aan de slag moet. Dus niet opgeven als het een dagje niet lukt! Om een patroon daadwerkelijk te veranderen heb je minstens 21 dagen nodig. En dan ben je er natuurlijk nog niet: gewoontes doorbreken en gewoontes veranderen kost veel tijd voordat deze opnieuw geautomatiseerd zijn.

Hieronder vier praktische tips:

  1. Stel jezelf iedere dag een superconcreet mini-doel voor die dag;
  2. Formuleer je doel positief zodat het je energie geeft;
  3. Reflecteer aan het eind van de dag hoe het is gegaan; leer ervan en gebruik de geleerde lessen de dag erop!
  4. Houd vol: patronen veranderen lukt niet in een keer, het zal ook weleens tegenvallen. Gelukkig geldt ook hier: de aanhouder wint.

Om je te helpen je werk slimmer en effectiever te organiseren hebben we de Happy Work Challenge ontwikkeld: met als doel het werk vooral leuk te maken, doordat je grip hebt op je activiteiten en je baas bent over je eigen mailbox en agenda. Waardoor je ruimte hebt om te doen wat echt belangrijk is voor jou en je werk.

Hoe werkt de Happy Work Challenge?

Je kunt starten op het moment dat het jou het beste uitkomt. De challenge duurt 21 dagen. In deze 21 dagen kun je elke dag starten met een filmpje waarin je concrete tips en handvatten krijgt om je werk die dag te organiseren. Het filmpje duurt maar een paar minuten, maar belangrijker is dat je de handvatten die dag direct gaat toepassen in de praktijk en kijkt wat dat voor jou betekent en hoe het je helpt je werk slimmer te organiseren. Elke dag komt er stukje bij, zodat je na 21 dagen een goede basis hebt om je werk daadwerkelijk anders te organiseren.

Ben jij er al klaar voor? Wij wel!

Aanbod speciaal voor de feestdagen: Neem je via HRcommunity een Work Challenge af? Dan krijg je 50% korting! Meld het bij Work21 dat je via HRcommunity/HRzone bij hen bent terecht gekomen en geniet van de korting. Fijne feestdagen!

Waardeer dit blogbericht:
Getagged in: hr instrumenten Innovatie

Ik geloof in de kracht van mensen. Ik wil graag mensen en organisaties in beweging brengen en helpen deze kracht te (her)ontdekken en te bundelen met als doel succesvolle en energieke mensen en organisaties.

Reacties