21
juni

'Werkervaring en leeftijd spelen geen rol in de kwaliteit van HR-professionals'

Geplaatst door op in HR Talent of the Year
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1939
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Het is weer zover! De nominatieperiode van de HR Talent of the Year-awards is begonnen, wat betekent dat heel jong HR-land wakker wordt en in aanmerking komt om HR Talent of the Year 2018 te worden. Hier worden jonge HR-talenten in de spotlights gezet en kunnen zij hun visie op HR laten zien.

Om deze nominatieperiode goed in te luiden, spraken we met de winnaars van vorig jaar. Allereerst Nina Berkhof, winnares van de publieksprijs. We spraken haar over wat ze van de awards heeft geleerd, wat het haar heeft opgeleverd én ze geeft goede tips voor volgende deelnemers. Ben of ken jij ook zo’n fantastisch, jong HR-talent? Ga dan nu naar de website en geef jezelf op of nomineer jouw talent!

Wat heb je ervan geleerd?

Niet alleen heb ik mijn kennis met betrekking tot HR uit weten te breiden, maar zeker ook op persoonlijk vlak heb ik veel geleerd. Kijkend naar het HR-vak heb ik gemerkt dat het belang van de business steeds groter wordt. Maar daarnaast ook het betrekken van HR-analytics om HR tastbaarder te maken. Ik heb erg veel geleerd van de game in de halve finale, het was erg gaaf om samen met andere HR-toppers aan een vraagstuk te werken voor een (fictieve) organisatie. 

Op persoonlijk vlak heb ik geleerd dat het belangrijk is dat je een duidelijk visie hebt en deze ook duidelijk durft te maken. Met mijn 21 jaar was ik een van de jongste kandidaten in de halve finale en had ik soms moeite om mezelf in de spotlights te zetten. Maar tijdens dit avontuur heb ik geleerd dat werkervaring en leeftijd niet direct een rol spelen in de kwaliteit van een HR-professional. Hierdoor heb ik zeker meer vertrouwen gekregen in mijn eigen kunnen. 

Wat heb je gedaan om te winnen?

Ik wilde heel graag winnen om een te gekke opleiding te mogen volgen. Daarom ben ik erg actief geweest op social media, door foto's, teksten en filmpjes te delen om mijn visie aan zo veel mogelijk mensen te laten zien. Daarnaast heb ik mijn netwerk ingezet. Er zijn een hoop mensen die super veel moeite hebben gedaan om stemmen voor mij te verzamelen. Dit hebben zij waarschijnlijk gedaan omdat zij vinden dat ik altijd heel hard werk voor wat ik wil bereiken, maar ook omdat zij in mij geloven als HR-professional. Dit gaf mij nog meer motivatie om mij de hele maand in te zetten om stemmen te verzamelen. 

Wat hebben de HR Talent of the Year awards jou opgeleverd?

Ten eerste natuurlijk de waardebon voor een opleiding bij Trainers Academie! Maar daarnaast ook een veel groter netwerk. Ik heb super leuke contacten weten te leggen met de andere talenten en ook andere HR-professionals buiten de awards. Ik merk dat mensen oprecht geïnteresseerd zijn in mijn visie en mij nu ook meer als HR-professional zien dan voorheen. 

Waarom moeten jonge HR-talenten hieraan meedoen?

Ik denk dat het heel belangrijk is dat HR meer in het zonnetje wordt gezet. Door als jonge HR-professional mee te doen aan deze awards krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen en HR meer op de kaart te zetten. Ook vind ik het belangrijk dat jonge talenten, zoals studenten en net afgestudeerden hieraan meedoen, aangezien ze veel kunnen vertellen over de nieuwste trends en zij met een frisse blik naar het HR-vak kunnen kijken. Dus ook als je nog niet veel ervaring hebt, laat je niet tegenhouden en ga dit avontuur aan! Je leert er heel veel van, breid je netwerk uit en groei als persoon en professional. 

Wat raad je volgende kandidaten aan?

Ik raad de volgende kandidaten aan om echt jezelf te blijven en goed na te denken over wat jouw visie is op HR. Bereid je voor, lees je in en weet wat de trends van dit moment zijn. Daarnaast is het ook super belangrijk dat je jezelf bent en jouw talenten laat zien. Geef niet op en zet door, zo heb ik de publieksprijs ook weten te winnen! 

 

Waardeer dit blogbericht:
0

Eveline is Content Specialist bij HRcommunity, waarbij zij verantwoordelijk is voor onder andere het schrijven van blogs en magazines. Daarnaast is Eveline werkzaam (geweest) in verschillende HR-functies van de administratieve kant tot de advieskant en heeft zij in juni 2017 haar Bachelor Human Resource Management aan de HvA behaald. Ze heeft ervaring binnen en is zeer geïnteresseerd in onderwerpen zoals participatie, (re)integratie, kennisontwikkeling en organisatieverandering.

Reacties