19
juli

'Probeer zo authentiek mogelijk te blijven. Hoe uitgesprokener, hoe bolder, hoe beter!'

Geplaatst door op in HR Talent of the Year
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3054
  • 0 reactie
  • Afdrukken

De nominatieperiode van de HR Talent of the Year-awards is inmiddels al vol aan de gang. Jonge HR-talenten worden genomineerd en geven zichzelf op om in de spotlights te komen en hun visie op HR te laten zien. We spraken met de winnaars van vorig jaar over wat zij van de awards hebben geleerd, wat het ze heeft opgeleverd én wat hun ultieme tip is voor volgende deelnemers. Dit keer spraken we met Iris Zonneveldt, winnares van de vakjuryprijs. Ben of ken jij ook zo’n fantastisch, jong HR-talent? Ga dan nu naar de website en geef jezelf op of nomineer jouw talent!

Wat heb je van meedoen geleerd?

Een van de belangrijkste dingen is dat het geen holle award is. Er zijn veel awards waar je voor wordt genomineerd, maar waarvoor je weinig hoeft te doen. Hier word je echt inhoudelijk beoordeeld door een jury en leer je gaandeweg veel nieuws. De halve finale was een dag bij rvdb, die ik echt geweldig vond. Dit was heel leerzaam en waardevol voor mij. Je leert hoe je je staande kan houden als beginnend HR-adviseur en op wat voor manieren je problemen kan aanpakken. Doordat je in groepjes met HR-talenten werkt, zie je wat voor mogelijkheden er allemaal zijn en leer je van elkaar.
Ook de battles en de pitches tijdens de finale waren een sterk inhoudelijk gedeelte. Ik heb die dag veel geleerd en inspiratie opgedaan. Een win-winsituatie dus.

Het is dus niet alleen een award, maar ook een soort mini-leertraject, waarbij je echt wordt getoetst op je visie.

Wat heb je gedaan om te winnen?

Ik ben de wedstrijd oprecht in gegaan hoe ik ben en wat ik op dit moment kan. Ik was nieuwsgierig naar hoe ik het zou doen en hoe ik me staande zou houden. Ik deed dus niet per se mee om te winnen, maar vooral om mezelf te vergelijken met anderen.
Doordat ik er zo open in ben gegaan, ben ik niet gekaderd door één bepaalde organisatie of opleiding. Die open blik en houding is, denk ik, heel verfrissend. Je ziet steeds vaker dat HR en de business aan elkaar gekoppeld worden en de jury zag dat ik daar ervaring mee heb. Als ik eraan terugdenk glimlach ik nog steeds dat ik waardering heb gekregen hiervoor.

Wat hebben de HR Talent of the Year awards jou opgeleverd?

Allereerst hele leuke contacten. Maar ook erkenning, een fijn gevoel. En hele leuke reacties uit mijn eigen netwerk en uit verassende hoeken. Bijvoorbeeld dat mensen op een feestje mij aanspraken met: ‘Jij hebt toch die prijs gewonnen?’, hoewel ik ze niet eens kende. Ook heb ik bloemen en kaartjes gehad van klanten en prospects. Het is echt overweldigend. De kracht en bekendheid van HR Talent of the Year is groot, waardoor ik echt erkenning heb gekregen voor mijn visie en werk. Ook het contact met HRcommunity zelf en de andere deelnemers en de jury heb ik als goed ervaren. Af en toe kletsen wij als deelnemers nog met elkaar: ‘Hoe zie jij dit en hoe zie jij dat?’. Wie weet wat we nog aan elkaar hebben in de toekomst!

Waarom moeten jonge HR-talenten hieraan meedoen?

Ik denk om te laten zien en tegelijkertijd te ontdekken waarom zij authentiek zijn in dit vak. Als je binnen het vak je eigen kant hebt gevonden, kun je verder ontdekken waar je goed in bent ten opzichte van de rest en kun je dat dat laten zien aan je vakgenoten. Je kan er ook veel van leren; over jezelf en over anderen. Dat vind ik erg mooi.

Wat raad je volgende kandidaten aan?

Probeer zo authentiek mogelijk te blijven. En uitgesproken. Hoe uitgesprokener, hoe bolder, hoe beter!

Waardeer dit blogbericht:
0

Eveline is Content Specialist bij HRcommunity, waarbij zij verantwoordelijk is voor onder andere het schrijven van blogs en magazines. Daarnaast is Eveline werkzaam (geweest) in verschillende HR-functies van de administratieve kant tot de advieskant en heeft zij in juni 2017 haar Bachelor Human Resource Management aan de HvA behaald. Ze heeft ervaring binnen en is zeer geïnteresseerd in onderwerpen zoals participatie, (re)integratie, kennisontwikkeling en organisatieverandering.

Reacties