20
sept

Met microlearnings kennis van arbeidsrecht en HR uitbreiden

Geplaatst door op in Video's
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2496
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Microlearnings zijn mini e-learnings die goed doorzoekbaar zijn op alle (mobile) devices. In USA al een grote trend, terwijl ze in Nederland net hun intrede doen. Microlearnings zijn kort, bevatten inhoudelijk belangrijke kennis en zijn snel te vinden. Vaak zijn microlearnings video’s met daarnaast ondersteunende artikelen, infographics en toetsen.

Een voorbeeld hiervan is de serie arbeidsrecht `Koffie met Irma van der Vorst, advocaat Arbeidsrecht en HR’. 3 belangrijke wetten voor HR zijn opgehakt in brokjes kennis van 90 tot 120 seconden. Hierdoor is snel te vinden wat je zoekt en kun je je verdiepen in de rest van de content als je meer kennis wilt opdoen.    

Ontstaan
Microlearnings kunnen ingezet worden om kennis bij te spijkeren of op te frissen. Ook is het een manier om performance support te bieden aan medewerkers en kennis toegankelijker te maken. Vaak worden de korte microlearnings ingezet om aan de compliance-verplichtingen te voldoen. Daarnaast is het een ideale tool om een onboardingsprogramma mee vorm te geven. Microlearnings zijn op alle devices te volgen, waardoor ze snel onder de aandacht van medewerkers te brengen zijn.

Voorbeeld Arbeidsrecht
In de serie `Koffie met Irma van der Vorst, advocaat Arbeidsrecht en HR’ zijn de Wet Flexibel Werken, Wet Werk en Zekerheid en Wet Verbetering Poortwachter uitgewerkt tot 56 microlearnings. De microlearnings worden steeds aangevuld met jurisprudentie en nieuwe content. Hierdoor is de kennis altijd up to date. Zo zie je in het voorbeeld hieronder in 79 seconde wat er gebeurt tijdens de eerste 6 ziekteweken van de medewerker en wat dan de plichten zijn van de werkgever. Je krijgt dus in korte stukjes uitleg over de wet en kunt zo precies de informatie zoeken over de Wet die jij nodig hebt. In het abonnement zijn ook microlearnings beschikbaar over de Wet Werk en Zekerheid en Wet Flexibel Werken.

 

Aanbod
Let’s Learn! Is een jong bedrijf dat zich richt op het maken van microlearnings voor bedrijven. De microlearnings in de serie Arbeidsrecht zijn daar een voorbeeld van, maar er wordt daarnaast ook gewerkt met animaties, interactieve video’s en gebruikersvideo’s. Wil jij als lezer van HRzone gratis kennis maken met het pakket Arbeidsrecht, meld je dan op www.lets-learn.nl/arbeidsrecht. Als je bij referentienummer HR-zone invult, ontvang je gratis het proefpakket met 6 microlearnings over arbeidsrecht. Op onze site vind je informatie over microlearning én voorbeelden van uitwerkingen. 

Beeld: Dan Gold // Unsplash

Waardeer dit blogbericht:
Getagged in: E-HRM E-learning

Helma van den Berg is eigenaar en microlearning expert van Let’s Learn! Zij is bezig met het promoten van de toegevoegde waarde van microlearning voor leren in organisaties. Daarbij verzorgt zij vanuit haar bedrijf Masterclasses voor bedrijven die met microlearning willen starten. Daarnaast helpt ze bij het ontwikkelproces en kan ze maakprocessen overnemen voor organisaties.  Haar passie is Leren en Talentmanagement en ze schrijft hier graag over. Steeds met het idee voor ogen dat leren laagdrempelig moet zijn, zodat iedereen gaat leren!


linkedin hover 32   twitter hover 32

Reacties