28
nov

HR-talenten gaan de strijd aan

Geplaatst door op in HR Talent of the Year
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2853
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Vrijdag 17 november vond de halve finale van de HR Talent of the Year awards plaats. Hier namen de HR-talenten deel aan een serious game van Rvdb om een plek te bemachtigen in de finale. De deelnemers vormden meerdere adviesteams voor de organisatie ‘Relodi’. Hoe was deze dag?

Expeditie Robinson in real life?

Na een kopje koffie en thee worden de adviesteams gelijk in de organisatie verwelkomd. De geschiedenis, missie, visie en alle huidige problemen worden besproken. De vraag van de dag: ‘Hoe kunnen ze het fictieve bedrijf futureproof maken?’ Na deze vraag kunnen de teams vol aan de slag om een advies op te stellen; taken worden verdeeld, tactieken worden bepaald en ideeën worden uitgewisseld. Niet alleen gaan ze samen aan het werk, ook kunnen ze af en toe bij de verschillende MT-leden op gesprek om verborgen informatie te ontdekken en ideeën te toetsen. Zo nu en dan komen er gespannen hoofden de kantoren uit. Wat hebben we net ontdekt en wat zullen we nu gaan doen? Ondertussen lopen de juryleden rond en blijven bij sommige teams hangen om te kijken naar de bedachte adviezen, de samenwerking en de individuele bijdrage van de deelnemers. Halverwege valt op dat de groepjes fanatieker en strategischer worden. Er worden zelfs bondjes gesloten tussen de verschillende teams om informatie en ideeën uit te wisselen, waarbij zinnen langskomen zoals ‘gelijk oversteken’ en ‘als jullie het vertellen, vertellen wij het ook’. Het lijkt wel een real life Expeditie Robinson.

De uitslag

Aan het einde van de dag is het zover: de adviesteams pitchen hun inmiddels opgestelde adviezen aan de jury en de MT-leden. In spanning wachten de deelnemers op hun beurt en kijken ze naar de PowerPoints, flipovers en prezi’s van de andere teams. Elk team presenteert de adviezen, waarna de jury- en MT-leden kritische vragen stellen. Dit maakt het voor de teams extra spannend om te bedenken wie het beste advies heeft bedacht. Na alle presentaties is het voor de deelnemers klaar, tijd voor de borrel! Ondertussen gaat de jury samen met de MT-leden in beraad over de verschillende teams en de individuele deelnemers. Een lastige taak, want er mogen maar acht deelnemers door naar de finale. Na uitgebreid overleg is het gelukt de finalisten te bepalen en stappen de juryleden terug de groep in, waar ze inmiddels weer op scherp staan. De uitslag staat klaar, tromgeroffel, de finalisten zijn…..

Annemiek Dekker, Bob van Rooijen, Evelien Veenman, Iris Zonneveldt, Jorine Kikkert, Lisa Vedder, Nanou Naber en Roos Olgers.

We kijken terug op een mooie, leerzame en te gekke dag. 19 januari is het tijd voor de finale, waar de finalisten strijden voor de vakjuryprijs en alle halvefinalisten voor de publieksprijs. De tussenstand hiervan is inmiddels bekend, maar het blijft nog even spannend. Nog niet gestemd? Dat doe je hier.

Voor een nog beter beeld van de dag, bekijk je hier de storify:

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Leren Talentmanagement

Eveline is Content Specialist bij HRcommunity, waarbij zij verantwoordelijk is voor onder andere het schrijven van blogs en magazines. Daarnaast is Eveline werkzaam (geweest) in verschillende HR-functies van de administratieve kant tot de advieskant en heeft zij in juni 2017 haar Bachelor Human Resource Management aan de HvA behaald. Ze heeft ervaring binnen en is zeer geïnteresseerd in onderwerpen zoals participatie, (re)integratie, kennisontwikkeling en organisatieverandering.

Reacties