22
jan

HR Talent of the Year 2017: het verslag

Geplaatst door op in HR Talent of the Year
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4724
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Afgelopen vrijdag 19 januari 2018 vond het HR Talent Event plaats bij AFAS; een evenement voor jonge HR-talenten. Een groot onderdeel daarvan was de finale van de HR Talent of the Year awards. Voor de publieksprijs hebben alle halvefinalisten stemmen verzameld en voor de vakjuryprijs hebben zij eerder gestreden tijdens de kwartfinale en halve finale, en streden de finalisten vrijdag verder. Hoe zag deze dag eruit?

De dag begint rond 1 uur, wanneer we worden ontvangen met koffie, thee en iets lekkers. Na een kort welkomstwoord van Britt Breure van AFAS en Emke Daniëls van HRcommunity, is het woord aan dagvoorzitter Ilham el Khayari, die ons meer vertelt over de bedoeling van de dag en die ons voorstelt aan de juryleden en finalisten van de vakjuryaward. Hierna gaan de eerste vier finalisten ten strijde. Ze stellen zich aan ons voor in een powerpitch aan de hand van de vraag ‘Wat is jouw talent? En leg ons uit waarom dat jouw talent is.’  Achtereenvolgens horen we de inspirerende en enthousiaste verhalen van Annemiek Dekker, Bob Van Rooijen, Evelien Veenman en Iris Zonneveldt. We horen uitspraken zoals ‘Enthousiasme is het verschil tussen middelmatigheid en succes’ en ‘Zonder grote doelen en ambities kom je er niet, het zou het HR-vak verrijken als we allemaal groot zouden denken’.

Hierna is het tijd voor de College Tour. Yardena Shitrit, Concerndirecteur Personeel & Organisatieontwikkeling bij Gemeente Amsterdam laat ons een kijkje nemen in haar leven en werk in zo’n grote publieke organisatie. Erg interessant en het publiek is zeer benieuwd. We ontdekken wat haar persoonlijke drijfveren zijn binnen haar functie, hoe bij Gemeente Amsterdam ruimte wordt geboden voor talent, en wat een best practice is geweest binnen haar carrière. Tot slot nodigt ze de winnaars van de vakjuryprijs uit voor een dagje meelopen bij Gemeente Amsterdam.

‘Voor iedereen die dacht: ambtenaren en gemeente zijn heel suf: welcome to the real world!’

Vervolgens stellen de laatste vier finalisten zich ook aan ons voor in hun powerpitches. Jorine Kikkert, Lisa Vedder, Nanou Naber en Roos Olgers laten hun talenten zien. Er komen vergelijkingen langs met avocado’s en watervallen en de mooie uitspraak: ‘Met een blanco canvas kunnen we samen kleur toevoegen, lijnen zetten, van rechts of vanuit het midden beginnen.’

Hierna gaat de jury tijdens een korte pauze in overleg, waarna zij de eerste drie afvallers bekendmaakt. Helaas moeten Bob, Nanou en Roos de race verlaten. De overgebleven vijf  finalisten gaan verder in een bloedstollende battle, waarin zij debatteren over twee stellingen. Ze delen hun visie op dilemma’s rondom engagement en duurzame inzetbaarheid. Onder leiding van Ilham debatteren ze er op los, met als uitkomst een duidelijk beeld van wat iedereen vindt en nieuwe inzichten voor alle aanwezigen.

Na weer een korte pauze en juryoverleg is het tijd voor de finale van de dag: de awarduitreiking! Allereerst de publieksprijs. Hier hebben alle halvefinalisten een maand lang stemmen voor verzameld en zitten ze al die tijd al in spanning. Wij heeft de meeste stemmen verzameld via social media, bij opa’s, oma’s, collega’s, vrienden en buren? Met luid applaus, getoeter en gejubel worden ze onthaald…. Van nummer drie naar nummer één: Merel Verzijden, Caroline Jacobs en tot slot Nina Berkhof met maar liefst 1.005 stemmen! En dan waar al die finalisten de hele dag voor gestreden hebben, de vakjuryprijs. Na wikken en wegen en overleggen en discussiëren is de jury eruit. De nummers drie en twee zijn achtereenvolgens Evelien Veenman en Annemiek Dekker en het HR Talent of the Year 2017 is geworden… Iris Zonneveldt! Ze wordt onthaald met een staande ovatie en luide aanmoedigingen. Een mooie afsluiting van een spannende dag en afgelopen maanden. Deze dag sluiten we traditiegetrouw af met een welverdiende borrel.

De winnaars zijn naar huis gegaan met prachtige prijzen:

Publieksprijs:
nina berkhof

 

1e plaats Nina Berkhof:

een opleidingscheque t.w.v. € 6.500 van Trainers Academie

 

 

 

caroline jacobs

 

 

2e plaats Caroline Jacobs:

een online assessment naar keuze bij HFMtalentindex

 merel verzijden
 
 
3e plaats Merel Verzijden:

een must have HR-boekenpakket van uitgeverij Koninklijke Van Gorcum

 

 

 

 

Vakjuryprijs:


iris zonneveldt

1e plaats Iris Zonneveldt:

gratis deelname aan het HR Development Program bij rvdb 

 

 

 

 

annemiek dekker

2e plaats Annemiek Dekker:

een talentanalyse bij Lagerweij

 

 

 

 

evelien veenman
3e plaats Evelien Veenman:
 
2 kaartjes voor AFAS live namens AFAS

 

 

 

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Arbeidsmarkt Innovatie

Eveline is Content Specialist bij HRcommunity, waarbij zij verantwoordelijk is voor onder andere het schrijven van blogs en magazines. Daarnaast is Eveline werkzaam (geweest) in verschillende HR-functies van de administratieve kant tot de advieskant en heeft zij in juni 2017 haar Bachelor Human Resource Management aan de HvA behaald. Ze heeft ervaring binnen en is zeer geïnteresseerd in onderwerpen zoals participatie, (re)integratie, kennisontwikkeling en organisatieverandering.

Reacties