29
juli
0

Overgrote meerderheid HR-managers is tegen anoniem solliciteren

Geplaatst door op in Nieuws

Anoniem solliciteren is hot; de gemeente Zwolle maakte vandaag bekend in augustus te starten met een proef en de resultaten van een vergelijkbare proef in de gemeente Den Haag waren positief. Uit een onderzoek van Indeed blijkt echter dat sollicitanten en HR-managers minder enthousiast zijn.

Doorgaan met lezen
Hits: 2830
07
mrt
0

Internationale Vrouwendag 8 maart: stilstaan bij het glazen plafond

Geplaatst door op in Nieuws

Op het gebied van vrouwenemanicpatie is veel bereikt, maar er is nog steeds een kloof te dichten. Internationale Vrouwendag is een goede gelegenheid om daarbij stil te staan. Hoe staat het ervoor met vrouwen op hogergeplaatste functies in het bedrijfsleven? ManpowerGroup deed daar onderzoek naar en publiceerde de paper ‘7 steps to conscious inclusion; A Practical Guide to Accelerating More Women Into Leadership’.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Cultuur Diversiteit
Hits: 2781
22
jan
0

Gratis webinar: Apenrots beklimmen voor Vrouwen met Ambitie - Danielle Braun

Geplaatst door op in Nieuws

Corporate Antropoloog dr. Danielle Braun ontraadselt de geheimen van het bestijgen van de apenrots in organisatie. Voor dames én heren.

Door het oog van de antropoloog leer je van Danielle Braun de wetten van status en ranking. Ze vertelt je hoe vrouwen besluiten willen nemen op het podium van de vergadertafel, terwijl mannen dat al lang tussen de coulissen en in de wandelgangen hebben gedaan. En ze vertelt je wanneer je je rol van ""slim, hardwerkend meisje" moet ombuigen naar die van "wijze matriarchale leider".

Doorgaan met lezen
Hits: 3590
28
okt
0

Vooral onder het glazen plafond krijgen vrouwen meer te vertellen

Geplaatst door op in Nieuws

Volgens het Wereld Economisch Forum daalt de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen voor wat betreft politieke positie en economische status. In Nederland gaat het juist slechter, maar niet alleen hier.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Diversiteit
Hits: 3239