11
aug
0

Generatiemanagement en de kracht van diversiteit

Geplaatst door op in Artikelen

Heterogene teams kunnen creatiever en effectiever opereren dan homogene teams; deze diversiteit gaat verder dan alleen sekse of etniciteit. Er is ook aandacht voor samenwerking tussen de generaties en dat vraagt om een specifiek soort leiderschap, namelijk generatiemanagement.

Doorgaan met lezen
Hits: 4645
22
jan
0

De oorlog op de arbeidsmarkt winnen met een divers personeelsbestand

Geplaatst door op in Artikelen

Het boek Overspoeld door schaarste beschrijft vijftien personeelsgerelateerde acties die organisaties nu al in gang moeten zetten om in 2020 over voldoende competente medewerkers te beschikken. Een van die acties is een divers personeelsbestand. Diversiteit is meer dan de verschillende generaties (X, Y, Einstein, Protest en wat dies meer) op de werkvloer en volgens de Van Dale betekent het:

'verscheidenheid' en hierbij gaat het om het verschil, het anders zijn, anders dan de gebruikelijke norm in de directe omgeving en dat is heel breed. Divers in geslacht (m/v), ras (allochtoon/autochtoon), leeftijd (jong/oud), geloofsovertuiging, seksuele voorkeur, ouder met kind(eren)/volwassene zonder kinderen et cetera.

Doorgaan met lezen
Hits: 3706
21
jan
0

Apenrots beklimmen voor vrouwen met ambitie

Geplaatst door op in Artikelen

Er verandert veel als je de stap van operationeel/middenmanagementniveau naar de top maakt. Er gelden andere regels. Opeens ben je je bewust dat je vrouw bent, terwijl je daar tot nu toe misschien niet zo mee bezig was. Hard werken en slim zijn is niet meer genoeg. Er worden spelletjes gespeeld. Politiek bestuurlijke sensitiviteit is opeens een competentie van belang. Je wordt geacht je aan de regels van het spel te houden. Maar welke regels zijn dat dan?

Doorgaan met lezen
Hits: 6552
07
jan
0

Aapjes kijken op je werk

Geplaatst door op in Artikelen

Er is veel kritiek over de televisieprogramma's rondom mensen met een handicap. Van de kleine speurneuzen uit de kinderserie CAP's Club tot het datingprogramma Undateables van BNN. Volgens een media-expert hebben dit soort programma's veel weg van aapjes kijken. Bij CAP's Club werd niet eens duidelijk wat de bijdrage was van de kinderen met een handicap. Ook op de werkvloer speelt de vraag, wat is de bijdrage van mensen met een handicap en hoe ga je met deze groep om?

Doorgaan met lezen
Hits: 3751
02
jan
1

Inclusie: wat is dat?

Geplaatst door op in Artikelen

Diversiteit gaat over 'de mix', de verschillen. Inclusie over hoe we met 'de mix', de verschillen omgaan. Diversiteit gaat over aantallen en percentages. Inclusie gaat over gedrag, waarden en spelregels. Als je alleen aandacht geeft aan het vergroten van de diversiteit in een team of organisatie en niets doet aan het verbeteren van de inclusie, dan is de kans groot dat er meer conflicten komen en dat nieuw en ander talent weer uitstroomt. Omdat zij zich niet thuisvoelen, niet gezien worden, hun kwaliteit niet 100% kunnen inzetten. Diversiteit brengt immers verschillen in opvattingen en werkstijl met zich mee.

Doorgaan met lezen
Hits: 27046
02
dec
0

‘Het bruist hier niet; het pruttelt hier hooguit wat’

Geplaatst door op in Artikelen

Reflectie op vier maanden wereldwijd professioneel aan de slag. Vier maanden lang is Govert van Sandwijk, Managing Partner Time To Grow, op vijf verschillende continenten en in negen steden aan de slag geweest. Een aantal train the trainer programs, de uitrol van een nieuwe leiderschapsvisie door middel van executive leadership development, empowerment van mensen ... In verschillende teamsamenstellingen deed hij namens Time To Grow Istanbul aan, Bangkok, Kuala Lumpur, Melbourne, Sydney, Antigua (Guatemala), Miami, Chicago en Kinshassa. Een reflectie over culturen, over verschillen en overeenkomsten, over bruisen en pruttelen.

Doorgaan met lezen
Hits: 3477
03
okt
0

Verjonginginskuur voor je organisatie

Geplaatst door op in Artikelen

Dit whitepaper is geschreven voor medewerkers HRM en P&O die willen weten waarom jonge medewerkers een cruciale factor zijn voor de innovativiteit en flexibiliteit van je organisatie. En wat je als organisatie kunt doen om het jeugdige potentieel aan te trekken, te boeien en te laten bloeien. Wij geloven vanuit YoungWorks dat organisaties sterker worden naarmate ze mensen en generaties beter met elkaar verbinden.

Doorgaan met lezen
Hits: 3212
19
mrt
0

Whitepaper: Hoe werkt generatie Y?

Geplaatst door op in Artikelen

Er bestaat een algemeen beeld over generatie-Y: Ze willen thuis werken, veel vrijheid en op afstand communiceren. Maar is dat wel zo? Hoe willen zij zelf eigenlijk werken? AFAS Software heeft Peperclip gevraagd om een onderzoek te doen naar de visie van generatie-Y op werk, HRM en e-HRM in de toekomst. 10 studenten Human Resources Management en 5 werkende leden van 'de grenzeloze generatie' gaven hun visie.

Doorgaan met lezen
Hits: 4459
14
dec
1

Duurzame Diversiteit: dilemma’s en paradoxen

Geplaatst door op in Artikelen

Onder invloed van globalisering en vergrijzing wordt de arbeidsmarkt steeds diverser. In steeds meer organisaties werken mensen met uiteenlopende achtergronden met elkaar samen. Deze grotere mate van diversiteit, in generaties, etniciteit, nationaliteit en genderverhoudingen, heeft effect op de wijze van samenwerken. De dynamiek van diversiteit biedt veel kansen, maar kent ook bedreigingen.

Doorgaan met lezen
Hits: 7243