30
sept

Recensie: Omgaan met gevoelsmensen (4)

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2907
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Angelique Wittenbernds las het boek Omgaan met gevoelsmensen, praktische gids voor denkers en doeners van Sjaak Overbeeke met veel plezier.

Prettige opbouw

'Met veel plezier heb ik het boek, Omgaan met gevoelsmensen gelezen. Het boek leest makkelijk weg en is prettig geschreven in begrijpelijke stukken tekst. De opbouw van het boek vind ik heel sterk; met eerst een stuk theoretisch en daarna het praktische deel. Het theoretische gedeelte geeft duidelijke uitleg omtrent gevoelsmensen en hoe daar mee om te gaan.

Erg fijn vind ik de beeldende vormen die gebruikt zijn in het boek. Veel uitleg met duidelijke illustraties waardoor de uitleg voor iedereen te begrijpen is doordat het inzichtelijk gemaakt is. De verschillen tussen voelers, doeners en denkers zijn duidelijk uitgelegd.

De uitleg van de 4 lagen van voelen maakt bij elke laag inzichtelijk hoe elke van de bovengenoemde 3 er op reageert. Tevens werd, in het hoofdstuk waarin de 4 fases van voelen aan de orde kwamen, voor mij heel duidelijk hoe een ieder verschillend kan reageren op gebeurtenissen. In het praktische gedeelte maken de tips en voorbeelden heel duidelijk hoe met gevoelsmensen om te gaan.

Interviews

Het boek schenkt ook aandacht  aan hoe je met gevoelsmensen een organisatie kunt leiden door de interviews met leiders, waaruit duidelijk blijkt dat sommige dit al van jongs af aan bezitten, maar anderen het zich eigen hebben gemaakt. Mooi om te lezen dat dit wel degelijk mogelijk is. Hoe? Ook dit wordt in het boek op een duidelijke manier uitgelegd.

Al met al een aanrader om dit boek te lezen, zeker om onze verharde maatschappij weer iets zachter te maken en zo te leren hoe wel elkaar meer kunnen waarderen en respecteren. 

Waardeer dit blogbericht:
0

Angelique Wittenbernds zet zich als vertrouwenspersoon, coach en trainer in om bedrijven te helpen om op een sociale manier leiding te geven en leidinggevenden bewust te maken van ongewenst gedrag op het werk, hoe hier mee om te gaan, hoe dit te signaleren en hoe bespreekbaar te maken.


linkedin hover 32