20
aug

Hoe vaar je als young professional je éigen koers?

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1876
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Akke-Jeanne Klerk, coach bij SchoolvoorCoaching, start dit najaar met de training Persoonlijke ontwikkeling voor twintigers – psychologie van je eigen koers. In onder andere haar werk aan de HvA is het haar opgevallen dat twintigers heel druk bezig zijn met zich te positioneren – in de ruimste zin van het woord. En er zijn verschillende dingen die dit volgens haar lastig maken.

Je hebt sociale vergelijking nodig om je plek te ontdekken

‘Wanneer mensen hun eigen kwaliteiten willen leren kennen, gebeurt dat vaak in vergelijking met anderen. Meestal hebben mensen wel enig besef van wie ze zijn, maar hebben ze anderen nodig om zichzelf wat nauwkeuriger in te kunnen schatten. Stel dat je een bepaalde kleur bent, dan weet je wel dat je bijvoorbeeld blauw of groen bent, maar heb je de sociale vergelijking nodig om erachter te komen dat je lichtblauw of smaragdgroen bent. Hier zit ook meteen de angel. Mensen zijn namelijk hartstikke goed in het neerzetten van een mooi plaatje en sociale media hebben het zelfs mogelijk gemaakt om een perfect beeld neer te zetten. Deze onrealistische plaatjes maken het erg moeilijk om jezelf te ontdekken en te positioneren.

Lees verder op HRcommunity.nl

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: coaching HRD Ontwikkeling

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties