21
mrt
0

Coaching als basisvaardigheid in het onderwijs

Geplaatst door op in Artikelen

‘De belangrijkste taak van een leraar is om een goede coach te zijn voor leerlingen bij hun leerproces.’ Aan het woord is Sjef Drummen, onderwijskunstenaar en medeoprichter van Niekée in Roermond, een school waar geen klaslokalen zijn en waar geen huiswerk wordt gegeven; een school waar daarentegen agile learning en leren van het leven zelf het belangrijkste zijn.  

Doorgaan met lezen
Getagged in: Cultuur Leren
Hits: 547
14
mrt
0

Waarom organisaties geen trainingen meer willen

Geplaatst door op in Artikelen

Het einde van de klassieke training is nabij. Ze leveren vaak namelijk niet het gewenste effect op. Dit terwijl de behoefte aan aantoonbare gedragsverandering bij organisaties groter is dan ooit. Hoe speel je als trainer in op deze ontwikkeling? En wat mag je als organisatie van een trainer verwachten?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Motivatie Organiseren
Hits: 1219
27
okt
0

Het ambitiegesprek; basis voor duurzame inzetbaarheid

Geplaatst door op in Artikelen

Hoe vaak bespreekt u met uw mensen hun ambitie? Natuurlijk het komt wel eens voorbij in een functioneringsgesprek, maar een open gesprek over wat iemand wil of wil worden, dat is niet zo gebruikelijk. Terwijl die ambitie de basis is voor duurzame inzetbaarheid, of duurzame effectiviteit zoals Esther Dijkstra, senior adviseur DI bij Lagerweij liever zegt.

Doorgaan met lezen
Hits: 3612
13
sept
0

Boksen als metafoor voor communiceren onder druk

Geplaatst door op in Artikelen

Boksen is een uitstekende metafoor voor communiceren onder druk. De werkvorm laat zien hoe snel onze instincten het overnemen zodra we onder druk komen te staan. Bovendien kunnen we door boksen aan den lijve ervaren hoe we van instinctief reageren kunnen komen tot bewust acteren.

Doorgaan met lezen
Hits: 1417
14
juni
0

Zelfhulpcoaching: deel 2

Geplaatst door op in Artikelen

In mijn vorige blog over zelfhulpcoaching passeerden al een aantal coachingsvragen de revue die op verschillende momenten in mijn loopbaan geholpen hebben om mijn vervolgkeuzes goed te maken. In deze blog vraag ik me af of het soms goed is om niets te doen.

Doorgaan met lezen
Hits: 1291
23
mei
0

Point of view aflevering 12: Porter als boei & als baken

Geplaatst door op in Artikelen

Jos van Langen onderzoekt ontwikkelingen in de wereld van HRD en organisatieveranderingen. Dit keer onderzoekt hij de succesvolle strategie van ‘toekomstbestendige organisaties’. Aan het woord is Marischka Setz, Bedrijfskundig Meester en eigenaar van DNHS, De Nieuwe Haagsche (business) School.

Doorgaan met lezen
Getagged in: HRD Leiderschap Strategie
Hits: 1115
10
mei
0

Zelfhulpcoaching: deel 1

Geplaatst door op in Artikelen

Toen ik studeerde kwam tijdens een loopbaantraject voor het eerst de ultieme coachingsvraag aan de orde: ‘wie ben ik?’. Met mijn hele loopbaan nog voor de boeg was het een belangrijke vraag. Een loopbaancoach deelde de vraag in gedurende vier avonden in twee delen 'wat kan ik? en wat wil ik?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Leren Motivatie Patronen
Hits: 1197