• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
18
apr
0

Ruilhandel: Een exemplaar van Het Sollicitatiealfabet voor een recensie

Geplaatst door op in Nieuws

Regelmatig worden managementboeken ter beschikking gesteld in ruil voor het schrijven van een recensie. Na eerder Het Talentalfabet ter beschikking te hebben gesteld, is het nu de beurt aan Het Sollicitatiealfabet. Er zijn twee exemplaren beschikbaar.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt Recruitment
Hits: 60
18
apr
0

Onderzoek HR professionals Raymakers vd Bruggen

Geplaatst door op in Nieuws

In het kader van kwaliteit, klantgerichtheid en continu verbeteren onderzoekt Raymakers vd Bruggen in samenwerking met Annick Beekmans (Universiteit van Amsterdam) hoe HR professionals in Nederland nieuwe medewerkers selecteren.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Analytics & Metrics HRD
Hits: 192
18
apr
0

Invloed HR op de bankencrisis

Geplaatst door op in Artikelen

The Inside Job is een geweldige documentaire uit 2010 over de financiële crisis die in 2008 begon en waar we allen nog altijd de gevolgen van ondervinden. Charles Ferguson interviewde voor deze documentaire onder andere Hedge Fund managers, de voorzitter van de Federal Reserve, congresleden, economieprofessoren, ambtenaren van het ministerie van Justitie, en een opvallend openhartige Franse minister van Financiën.

Doorgaan met lezen
Hits: 130
18
apr
0

Succesvol gesprekken voeren

Geplaatst door op in Artikelen

Compleet bij jezelf blijven in gesprekken. Kritiek moeiteloos van je schouders laten glijden. Relaxed blijven in moeilijke situaties. De vraag is: hoe bereik je dat?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Engagement Vitaliteit
Hits: 854
17
apr
0

Zachtheid

Geplaatst door op in Artikelen

Het boek Leiderschapsalfabet is begonnen met het hoofdstuk Aftrap en de boodschap dat 'leiderschap' alles te maken heeft met het overbruggen van verschillen en het samenbrengen van denkwijzen met denk- en doe-patronen via gedachtegoed. De conclusie is dat echte leiders blijven voortleven in de harten en hoofden van mensen (Van der Lee, 2013). Volgens het citaat van Lao-Tzu is hiervoor zachtheid en buigzaamheid nodig. Een mooie bevinding om dit boek over Leiderschap in Zachtheid mee af te ronden.

Doorgaan met lezen
Hits: 174
17
apr
0

High potential of wandelende woekerpolis?

Geplaatst door op in Opinie

Veel producten zijn aan de bron nog niet bruikbaar. Met ruwe olie begin je niet veel, mergel is niet de ideale bouwsteen en cacaobonen zijn, vers van de boom, niet te eten. Vaak moet je een hulpbron (een resource) eerst nog raffineren, bewerken, fermenteren of combineren. Zo ontstaan producten die een veel grotere waarde vertegenwoordigen, respectievelijk benzine, cement, chocola of bier.

Doorgaan met lezen
Hits: 394
16
apr
0

Flexibel werken en gezinnen

Geplaatst door op in Opinie

Voelt je personeel zich goed behandeld en zijn ze gelukkig in hun baan, dan worden ze productievere werknemers. Een werknemer toestaan zijn of haar carrière rondom het gezinsleven te plannen, laat zien dat het bedrijf hem of haar ziet als individu. En dat is van grote invloed op het behoud van personeel. Als mensen voor een bedrijf werken, dat dezelfde dingen belangrijk vindt als zijzelf vinden, zijn ze minder snel geneigd te zoeken naar mogelijkheden buiten die organisatie, aldus Hilde Verlee Country Manager Benelux van Polycom.

Doorgaan met lezen
Hits: 150
16
apr
0

Congres: Integriteit, hoe pak je dat op?

Geplaatst door op in Nieuws

Integriteit is een belangrijk thema voor zowel het bedrijfsleven als (semi)overheid. SBI organiseert donderdag 15 mei een congres voor leidinggevenden, HR-medewerkers en OR-leden die werk willen maken van een transparante organisatiecultuur. Sprekers zijn onder meer Doekle Terpstra en Petra Broekhuijsen (projectleider integriteit bij Enexis).

Doorgaan met lezen
Getagged in: Cultuur Organiseren
Hits: 151
16
apr
0

Zelfsturend vanuit verbinding

Geplaatst door op in Artikelen

Eigen regie is een veelgehoorde term. Logisch, in het tijdperk der mogelijkheden. Zelfsturende teams sluiten hierbij aan en zijn cruciaal voor organisaties om slagkracht te ontwikkelen en te behouden. In een tijd waarin veranderingen zich in hoog tempo opvolgen stellen zij de organisatie in staat om haar marktpositie te behouden en te versterken.

Doorgaan met lezen
Hits: 156
15
apr
0

Krachtles 2: Betekenisvolle visie - Een boost door bezieling

Geplaatst door op in Artikelen

De komende periode schrijft Hans van der Loo, adviseur en schrijver van de boeken 'Kus de visie wakker', 'We hebben er zin in' en 'Energy Boost' om de drie weken een verhaal over een van de 20 'krachtlessen' om je energie beter te benutten en nieuwe energie te krijgen. De globale thematiek van die krachtlessen staat vast. De concrete inhoud gaan we samen met onze lezers bepalen.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid Engagement Leren
Hits: 547