• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
26
mrt

Boek Innoveerkracht in managementboeken top 10

Geplaatst door op in Nieuws

In september 2013 verscheen het boek Innoveerkracht van Guido van de Wiel en Remco Mostertman, waarin 12 visionairs hun visie geven op nieuw leiderschap en sociale innovatie. Het boek is nu opgenomen in de managementboeken top 10 van het Dekatel Telecom Magazine voor ondernemers en leidinggevenden!

Doorgaan met lezen
Hits: 84
26
mrt

Aanslag op de vrijheid om je mening te uiten

Geplaatst door op in Opinie

Na de aanslag in Parijs hoorden we de leiders van Europa onmiddellijk verklaren dat dit een aanslag was op de vrijheid van meningsuiting. In zekere zin ging het hier om een abstractie, want het is natuurlijk een aanslag op mensen. Maar goed: de politici valt weinig te verwijten. De mensen verwachten immers van ze dat ze na zo'n barbaarse daad klare taal spreken.

Doorgaan met lezen
Hits: 102
26
mrt

Een bestaan in de bedrijfsvoering

Geplaatst door op in Artikelen

Vlak voor de zomer heeft Rijnconsult — in samenwerking met het INK — een enquête gehouden onder kwaliteitsadviseurs in de non-profit sector. De respondenten waren evenredig verdeeld over Gezondheidszorg, Onderwijs en Overheid. Het onderzoek had tot doel het functioneren van kwaliteitsadviseurs in de non-profit in beeld te brengen.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt Organiseren
Hits: 103
25
mrt

Duurzame inzetbaarheid in onderwijsland - deel 1

Geplaatst door op in Artikelen

Het personeelsbestand van'onderwijsland'is sterk vergrijsd, 65 procent is ouder dan 45 jaar. Door de hoge werkdruk valt 20 procent uit met burn-out klachten ten opzichte van 16 procent onder de Nederlandse beroepsbevolking. Hoe houd je docenten en stafleden van onderwijsinstellingen duurzaam inzetbaar?

Doorgaan met lezen
Hits: 245
25
mrt

Slimmer in 5 minuten per dag door micro-learnings

Geplaatst door op in Artikelen

De MOOC (massive open online cursus) heeft inmiddels bij veel bedrijven zijn intrede gedaan. In plaats van een traditionele klassikale training volgen werknemers steeds vaker cursussen op sites als Coursera en Udemy. Toch zijn MOOC's vaak niet ideaal in een drukke werkomgeving; ze kosten veel tijd en slechts 4% haalt de eindstreep. De vraag is dus: hoe kunnen we leren aantrekkelijk maken in een drukke wereld waar de afleiding altijd maar een swipe away is?

Doorgaan met lezen
Hits: 321
24
mrt

Interview: Behoud en verbeter je vitaliteit

Geplaatst door op in Opinie

De komende weken interviewt Esmée Meulenkamp in aanloop van het event 'Duurzame inzetbaarheid bij windkracht 12' verschillende HR-specialisten over hun aanpak van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Vanuit een brede benadering wordt gezocht naar inspiratie en vernieuwende inzichten waar u uw voordeel mee kunt doen. Dit is het vijfde deel uit de reeks.

Doorgaan met lezen
Hits: 349
24
mrt

Control or no control, that is the question

Geplaatst door op in Opinie

1983. Mijn eerste opdracht als stagiaire was bij de Defense and Control Systems divisie van Philips Electronics. Op het terrein van de Hollandse Signaalapparaten bv (Er waren daar toen meer dan 4000 medewerkers) was er slechts één faxapparaat. Die fax bevond zich in een speciale ruimte in het hoofdgebouw. Als je wilde faxen, moest je:

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid HRD Management
Hits: 230
23
mrt

Recensie - Sporen van Talent

Geplaatst door op in Boeken

Sporen van Talent van Lidewey van der Sluis en Monique de Vos is een (soms) vermakelijk en over het algemeen prettig leesbaar boek, maar de theorie is beter dan de magere praktische bruikbaarheid. Van der Sluis en De Vos houden het wel erg algemeen en hun inzichten zijn weinig vernieuwend.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Talentmanagement
Hits: 248
23
mrt

Zoeken in jezelf, dat kan ook met Google

Geplaatst door op in Artikelen

De mindfulnesscursus die Google aan zijn medewerkers aanbiedt, komt naar Nederland. In april 2015 kunnen maximaal 200 mensen van grote Nederlandse bedrijven het tweedaagse programma van 'Search Inside Yourself' volgen. Ze krijgen onder meer meditatieles, doen zelfonderzoek en leren empathie en omgaan met woede. Enthousiaste deelnemers kunnen de twee dagen opvolgen met verdere training.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Engagement Leiderschap
Hits: 320
20
mrt

De 5 beste werkgevers ter wereld: Valeo, Technip, Dimension Data, JTI en DHL Express

Geplaatst door op in Nieuws

Het Top Employers Instituut heeft voor het eerst de Global Top Employers certificering uitgereikt. De vijf gecertificeerde bedrijven zijn Valeo, Technip, Dimension Data, JT International en DHL Express. Om voor de wereldwijde certificering in aanmerking te komen, moet een organisatie gecertificeerd zijn in minstens 25 landen, verdeeld over drie continenten, of gecertificeerd zijn in minstens twintig landen verspreid over vier continenten.

Doorgaan met lezen
Hits: 511