• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
23
juli
0

Duurzame inzetbaarheid vraagt om sociale innovatie

Geplaatst door op in Artikelen

Hoe kunnen bedrijven een nieuwe slag maken op het gebied van duurzame inzetbaarheid en sociale innovatie? Door het potentieel van hun medewerkers beter te benutten. Door de social intrapreneurs, mensen die bedrijven van binnenuit willen verduurzamen, de ruimte te geven. Op expeditie te laten gaan. Het avontuur aan te laten. Wie gaat er mee?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Innovatie Inzetbaarheid
Hits: 112
23
juli
0

Psychologisch kapitaal – de medewerker en de winst, deel 2: Optimisme

Geplaatst door op in Artikelen

In ons vorige artikel hebben we gesproken over psychologisch kapitaal (PsyCap); psychologische capaciteiten die zorgen voor betere prestaties, hoger welbevinden en beter omgaan met stress. PsyCap heeft als voordeel dat deze capaciteiten train- en meetbaar zijn. In deze blog gaan we aan de slag met de eerste PsyCap: optimisme.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Leren Vitaliteit
Hits: 253
22
juli
0

Kan HR tegen de hitte in de keuken?

Geplaatst door op in Opinie

Metaforen zijn gevaarlijk, maar toch probeer ik voor deze blog koken te gebruiken als inspiratie en een beetje als een metafoor voor hr en de impact van hr op organisaties.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Innovatie Leren
Hits: 112
22
juli
0

Vervolg op krachtles 3: Doen is de beste manier van denken

Geplaatst door op in Artikelen

Denken en doen moet je gescheiden houden. Je moet eerst denken en dan pas doen. Denken moet boven doen worden geplaatst. Sinds de Amerikaanse ingenieur Frederick Taylor deze vondsten aan het begin van de vorige eeuw als leidende principes van modern management lanceerde, weten we niet beter dan dat het zo is.

Doorgaan met lezen
Hits: 416
21
juli
0

Genomineerden voor Beste Werkgevers Awards 2014 bekend

Geplaatst door op in Nieuws

De 100 organisaties die genomineerd zijn voor de Beste Werkgevers Awards 2014 zijn bekend. Vijftig organisaties in de categorie 1.000 of meer medewerkers en vijftig organisaties in de categorie minder dan 1.000 medewerkers maken kans op de felbegeerde titel 'Beste Werkgever van Nederland'.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Goed werkgeverschap
Hits: 160
21
juli
0

Bevlogenheid, wat en waarom?

Geplaatst door op in Opinie

We kennen allemaal mensen in onze omgeving die we, bewust of onbewust, zien als bevlogen. Kenmerkend voor deze personen is dat ze vaak energiek en enthousiast zijn. Maar wat is bevlogenheid eigenlijk en waarom willen we het allemaal zijn?

Doorgaan met lezen
Hits: 254
21
juli
0

Beginnersfouten van startups

Geplaatst door op in Artikelen

In een maatschappij die vraagt om vernieuwing, starten veel mensen een nieuwe onderneming. Als zzp-er, maar ook steeds vaker in de vorm van een coöperatie, een vof of netwerkorganisatie. Nieuwe verdienmodellen, uitruil van diensten in plaats van geld, waardering achteraf en fixed prices voor een onbekend aantal uren worden steeds normaler.

Doorgaan met lezen
Hits: 441
18
juli
0

Competente rebel

Geplaatst door op in Opinie

Naar mijn mening zijn er nauwelijks organisaties die geen baat hebben bij jonge, innoverende en competente mensen. Mensen die met een andere blik naar het vak durven te kijken en tegendraads durven te zijn.

Doorgaan met lezen
Hits: 229
17
juli
0

Scoren doe je met synergie: wat werkgevers en managers kunnen leren van het WK

Geplaatst door op in Artikelen

Individuele sterspelers zijn nog geen garantie voor een winnend team, zo bleek ook weer tijdens het afgelopen WK. Je hebt onderlinge verbinding nodig, want met synergie kun je scoren. En dit geldt niet alleen in het veld; we zouden wel eens de verkeerde focus kunnen hebben als het om leidinggeven gaat.
Welke lessen over het belang van teamspirit kunnen we leren van de coaches en het spel?

Doorgaan met lezen
Hits: 718
17
juli
0

Gewenste intimiteiten op het werk: hr heeft een hobby!

Geplaatst door op in Opinie

Hr wordt van heel wat hobby's beschuldigd. Beoordelen: 'de hobby van hr, aanpassingen in kostenregelingen: 'Hr heeft een nieuwe hobby'. Afspiegelen bij krimpoperaties: 'typisch zo'n hobby van hr'. Ik heb heel wat hobby's gehad volgens het lijnmanagement. Waar ik ze niet snel over hoorde, is wat naar mijn idee de échte hobby is van hr: gewenste intimiteiten op het werk.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Cultuur Rol en positie HR
Hits: 223