• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
01
aug
0

Recruiters gezocht voor CV onderzoek!

Geplaatst door op in Nieuws

Graag vragen wij uw aandacht voor een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam over wervings- en selectiebeslissingen op basis van CVs. Als recruiter bent u als geen ander in staat om snel en accuraat een beeld te vormen van iemands kwaliteiten op basis van zijn/haar CV. Door middel van dit onderzoek – waarbij u enkele CVs beoordeelt – willen wij dit besluitvormingsproces leren begrijpen en mogelijk verbeteren.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt Recruitment
Hits: 234
01
aug
0

Bij een flexibele arbeidsmarkt horen flexibele uitkeringen

Geplaatst door op in Artikelen

Iedereen die een beetje ervaring heeft met succesvolle en met mislukte verandertrajecten weet dat één van de belangrijkste kritische succesfactoren is ervoor zorgen dat alle activiteiten consistent hetzelfde doel ondersteunen. Anders wordt het niets. Het interessante is dat bij een populair onderwerp van dit moment, namelijk de flexibilisering van de arbeidsmarkt, dit niet of nauwelijks lijkt te gebeuren. Waarom niet?

Doorgaan met lezen
Hits: 268
31
juli
0

De deur open voor 50plus...

Geplaatst door op in Opinie

Er is een nieuw initiatief voor mensen zoals ik. Het heet openvoor50plus.nl en is bedoeld voor werkgevers en dan vooral die uit het MKB. Dus ik ben de doelgroep eigenlijk helemaal niet.

Toch voelde ik me aangesproken toen ik deze week diverse aankondigingen las van dit initiatief op verschillende hr-fora.

Doorgaan met lezen
Hits: 205
31
juli
0

Succesvol re-integreren: Van twee verliezers naar twee winnaars

Geplaatst door op in Artikelen

Sonja kan wegens langdurige rugklachten haar werk in de apotheek niet meer volhouden. Na een vervelende tijd met veel ziekmeldingen en scheve gezichten van collega's werd Effectyf ingeschakeld.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Motivatie Vitaliteit
Hits: 181
30
juli
0

Bij strategisch handelen past in deze tijd geen (hr-) management!

Geplaatst door op in Opinie

Gebeurtenissen in de wereld volgen elkaar steeds sneller op. De reactietijd, die je als organisatie hebt, wordt steeds korter. Grotere organisaties reageren door hun ingewikkelde structuur vaak te laat. In de pers volgt de ene winstwaarschuwing na de ander.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Organiseren Strategie
Hits: 199
29
juli
0

De Toekomst van HR deel 18 - Hoe re-creëer je het bos van Fontainebleau in de lente?

Geplaatst door op in Opinie

Onze organisatie is groter aan het worden. Om onze ambities waar te maken hebben we een duidelijk gefocuste strategie, meer transparantie en een effectieve structuur nodig. De taal die gebruikt wordt staat vol met termen als "soepel laten lopen", "uitlijnen", "het recht om te winnen", "overlap vermijden", "de troepen informeren", "heldere marsorders voor iedereen" en "de machine oliën", komend uit metaforen over machines en het leger.

Doorgaan met lezen
Hits: 208
29
juli
0

Onderzoek arbodienstverlening in Nederland 2014 - deel 2

Geplaatst door op in Nieuws

Deel 2 van de artikelenreeks over het onderzoek naar arbodienstverlening in Nederland gaat onder meer in op de leegloop bij grote arbodiensten, de waarde van het eigen regie model, de doorbraak van duurzame inzetbaarheid en het MKB als ondergeschoven kindje in arboland.

Doorgaan met lezen
Getagged in: ARBO Inzetbaarheid
Hits: 140
28
juli
0

Bevlogenheid, hoe het werkt

Geplaatst door op in Opinie

Op de vraag hoe bevlogenheid ontstaat kunnen we een kort antwoord geven: uit de juiste balans tussen wat energie vraagt in het werk en wat energie geeft. Wat energie vraagt wordt ook wel aangeduid met 'taakeisen' en wat energie geeft met 'energiebronnen'. De balans tussen taakeisen en energiebronnen speelt de hoofdrol in de werking van bevlogenheid.

Doorgaan met lezen
Hits: 337
28
juli
0
Geplaatst door op in Artikelen

Het behoud van toptalent is een van de grootste zorgen bij fusie en overname. De meeste organisaties hebben geen idee hoe ze onder deze omstandigheden het vluchtgedrag van hun beste medewerkers kunnen indammen. Terwijl er hele goede mogelijkheden zijn voor hr om toptalent juist te binden bij een fusie of overname. Tien aanbevelingen voor hr bij fusie en overname.

Doorgaan met lezen
Hits: 682
25
juli
0

Ruilhandel: Een exemplaar van 'Talent en leiderschap ontwikkelen? Onzin!' voor een recensie

Geplaatst door op in Nieuws

Regelmatig worden managementboeken ter beschikking gesteld in ruil voor het schrijven van een recensie. Richard van der Lee schreef het boek 'Talent en leiderschap ontwikkelen? Onzin!' en stelt drie exemplaren ter beschikking voor het schrijven van recensies.

Doorgaan met lezen
Hits: 302