• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
19
dec
0

Trendbreuk leiderschap; back to basics

Geplaatst door op in Artikelen

Leiderschap staat op het punt om een nieuwe fase in haar ontwikkeling in te gaan. Om de toekomst te begrijpen, moeten we eerst terugkijken naar het verleden. De opkomst van de landbouw, zo’n acht- á tienduizend jaar terug, vormde een wezenlijke stap in de ontwikkeling van de mensheid. Ook leiderschap en hoe mensen in groepen met elkaar omgaan, maakte in die tijd een fundamentele transitie door.

Doorgaan met lezen
Hits: 746
19
dec
0

Geef je trainingevaluaties een stroomstoot

Geplaatst door op in Artikelen

Wat is jouw doel als trainer binnen de organisatie? Waarom huren ze jou in om hun mensen te trainen? Uiteindelijk is dat om de doelstellingen van de organisatie te bevorderen. Die doelstellingen kunnen heel divers zijn, van meer winst maken tot mensen in nood beter helpen. Een belangrijk middel om je doelstellingen te toetsen, is de trainingsevaluatie. Ik zal hier dieper op ingaan en bespreken hoe je dit instrument optimaal kunt benutten.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid hr instrumenten
Hits: 799
18
dec
0

Interview Jos van den Berg - 'Eigenlijk wil ik dat mijn klanten net een beetje blijer weggaan dan ze binnenkwamen’

Geplaatst door op in Opinie

Voor het boek Werkplezier interviewde Patricia Andries vijfentwintig professionals over werk en vitaliteit. Een selectie hiervan publiceerde zij in haar boek: verhalen over daadkracht, humor, geluk, je balans bewaken, medewerkers inspireren en motiveren en zinvolle resultaten behalen op de werkvloer. HRzone publiceert komende weken drie van deze interviews. Vandaag een interview met ondernemer en supermarktmanager Jos van den Berg.

Doorgaan met lezen
Hits: 1053
18
dec
0

Organisaties en Young Professionals, stap uit de ouderwetse werkgever-werknemer verhouding

Geplaatst door op in Opinie

Op 24 april 2015 staat een volgende editie van het IT Talent Debate op het programma. Diverse HBO en WO Informatica-studieverenigingen, die samen duizenden IT-studenten vertegenwoordigen, selecteren jaarlijks tien bedrijven voor een inhoudelijk debat over IT en talent. Gezien mijn achtergrond in de IT en het feit dat ik Algemeen directeur ben van HeadFirst, een kennisbemiddelaar die vraag en aanbod koppelt van tijdelijk werk voor professionals (waaronder veel IT’ers), trekt dit initiatief mij aan.

Doorgaan met lezen
Hits: 1193
18
dec
0

Another train

Geplaatst door op in Artikelen

Toen ik zelf in een verdrietige fase van mijn leven was, ontdekte ik de muziek van countryzangeres Mary Gauthier. Mary maakt muziek die heel verdrietig is en tegelijkertijd verlichting biedt. Ik reis af naar Eindhoven voor een interview met haar.

Doorgaan met lezen
Hits: 1230
16
dec
2

12 opkomende interne communicatie trends in 2015

Geplaatst door op in Opinie

Interne communicatie is een professie die zich langzaam ontwikkelt. Misschien te langzaam. Interne communicatie professionals zijn vaak meer volgers dan leiders. Meer 'pleasers' dan uitdagers. Meer toeschouwers dan change agents. 12 opkomende interne communicatie trends die interne communicatie kunnen helpen om hun impact te vergroten.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Organiseren Trends
Hits: 2893
16
dec
0

Start nu met voorbereiden op de workforce van 2020

Geplaatst door op in Artikelen

Nieuwe generaties op de arbeidsmarkt verwachten een innovatieve, flexibele werkgever die met zijn tijd meegaat. Plaats- en tijdonafhankelijk werken op het apparaat naar keuze: voor hen is het geen privilege, maar niet meer dan logisch. Dat betekent werk aan de winkel voor hr-afdelingen. Zij moeten zich voorbereiden op de zogenaamde Workforce of the Future.

Doorgaan met lezen
Hits: 1684
15
dec
0

Weconomics Theorie - Naar een nieuw organisatiemodel

Geplaatst door op in Artikelen

Het boek Weconomics Theorie is onderdeel van het Weconomics programma voor het verbeteren van de productiviteit van informatiewerkers en het organiseren van een duurzame economie en welvaart. Naast Weconomics Theorie schreef Paul Bessems ook Weconomics Analyse en Weconomics Praktijk. In dit artikel leest u het hoofdstuk Naar een nieuw organisatiemodel uit het boek Weconomics Theorie.

Doorgaan met lezen
Hits: 1754
15
dec
0
Geplaatst door op in Artikelen

In een wereld waarin we voortdurend onder lawines van informatie worden bedolven, is aandacht een schaars goed. Niet voor niets staat het thema momenteel in de belangstelling. De teneur is meestal dat we er goed aan doen om onze aandacht te richten. Focus slechts op één ding. Kies voor een waanzinnig belangrijk doel.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Motivatie Vitaliteit
Hits: 3269
12
dec
0
Geplaatst door op in Opinie

Organisaties zitten veelal met de vraag: de wereld verandert snel, hoe moeten we onszelf opnieuw uitvinden om er morgen beter voor te staan dan nu? Daarnaast is er de noodzaak de wereld te verbeteren. Dit zijn complexe vraagstukken die culturele, politieke, nationale en financiële grenzen kunnen overschrijden.

Doorgaan met lezen
Hits: 2714