• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
27
feb

Over mannen die strijken

Geplaatst door op in Opinie

Deze titel zegt eigenlijk al genoeg. Hoewel? Hoeveel mannen zouden er echt daadwerkelijk strijken? Nu is dit eigenlijk niet het thema van dit artikel, maar wel een ander punt waardoor meer mannen strijken. Namelijk dit, ik zie het om me heen, lees het meer en meer en ervaar het nu ook in mijn eigen gezin. Mannen die zonder werk thuis komen te zitten en vrouwen die juist meer gaan werken om het gezinsinkomen aan te vullen.

Doorgaan met lezen
Hits: 61
26
feb

WWZ: de wijzigingen per 1 januari kort samengevat

Geplaatst door op in Artikelen

Op 1 januari is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking getreden. Hierdoor zijn grote delen van het arbeidsrecht fundamenteel gewijzigd. Niet baanzekerheid, maar werkzekerheid staat centraal in het arbeidsmarktbeleid. Voor werkgevers en HR-managers is het nodige veranderd. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen ten aanzien van het concurrentiebeding, de proeftijd en de aanzegplicht?

Doorgaan met lezen
Hits: 212
25
feb

Point of view: aflevering 9 deel 1 - ‘Zorgelijk’, of zijn we echt klaar voor de toekomst?

Geplaatst door op in Artikelen

Jos van Langen onderzoekt ontwikkelingen in de wereld van HRD en organisatieveranderingen. De komende periode duikt hij in de zorgsector waarin grote transformaties plaatsvinden. In een serie interviews heeft hij gesprekken met Ed Kruithof, informatie- en organisatieadviseur en directeur van de SKA groep.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid HRD Organiseren
Hits: 158
24
feb
Geplaatst door op in Opinie

Duurzame inzetbaarheid is een hot item en staat dit jaar hoog op de hr agenda. De dynamiek op de arbeidsmarkt is nog nooit zo complex geweest. Bekende oplossingen voor nieuwe vraagstukken houden in de praktijk geen stand. Tijd voor hr om hun nieuwe rol te pakken en te werken vanuit visie en actief en wezenlijk bij te dragen in dit krachtenveld. We vroegen Hans Hattink, spreker op het congres HRinspiratie - Duurzame Inzetbaarheid bij windkracht 12!, naar zijn mening en idee.

Doorgaan met lezen
Hits: 384
24
feb
Geplaatst door op in Artikelen

Dit is deel één van een reeks blogs over leren en generaties. Gedurende deze reeks wordt door middel van onderzoek een stap gemaakt richting meer kennis over de behoeften van generaties op het gebied van leren en ontwikkelen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd bij meerdere publieke organisaties. De resultaten van het onderzoek worden in deze blogreeks gepubliceerd. Hiermee willen we bijdragen aan het positieve effect van leren op duurzame inzetbaarheid.

Doorgaan met lezen
Hits: 761
24
feb

De werkplek als HR interventie

Geplaatst door op in Opinie

Vorige week donderdag was ik op bezoek bij een consultant in haar kantoor in een middelgrote provinciestad. Het kantoor zat in een jaren dertig villa. Zeer stijlvol. Vol trots leidde ze me rond. Grote kamers met hoge plafonds. Een vergaderzaal met een grote eiken houten tafel en Eames-stoelen om de klanten te ontvangen. Moderne kunst aan de muren. Een keuken voor de koffie, en voor de lunch van de medewerkers.

Doorgaan met lezen
Hits: 448
23
feb

Vat op verandering - bekijk een preview

Geplaatst door op in Boeken

In haar nieuwe boek Vat op verandering reikt veranderkundige Annemarie Mars u instrumenten aan om voortgang in de verandering te krijgen en te houden. Bekijk nu het inkijkexemplaar. 

Doorgaan met lezen
Hits: 197
23
feb

Hart, hoofd en handen

Geplaatst door op in Opinie

Toen onze organisaties handen tekort kwamen, rationaliseerden wij de maakprocessen. Dat ging goed totdat organisaties hoofden tekort kwamen. Toen onze organisaties hoofden tekort kwamen automatiseerden wij de denkprocessen. Dat ging goed totdat onze organisaties harten tekort kwamen. Nu organisaties bezieling tekort komen is de vraag: wat is het probleem en waar moeten we de oplossing in vinden?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Organiseren Vitaliteit
Hits: 563
19
feb

Wees de verandering die je wilt zien

Geplaatst door op in Opinie

Veel verandertrajecten in ons publieke domein kenmerken zich door een input gedreven karakter. Waarbij heftig wordt gestuurd op interne issues als 'meer met minder' of 'stroomlijnen van werkprocessen'. Ver weg van de maatschappelijke opgave. Laat staan van de burger of ondernemer.

Doorgaan met lezen
Hits: 427
19
feb

Recensie - De Schaduwkant van Leiderschap

Geplaatst door op in Opinie

Voor leiders, die daar de tijd voor maken is "de Schaduwkant van Leiderschap" een prima gids. Het boek is door zijn indeling en stijl heel hanteerbaar. De samenvattingen aan het einde van ieder hoofdstuk maken de valkuilen van hedendaags leiderschap erg inzichtelijk.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt Leiderschap
Hits: 11