• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
17
sept
0

Hoe tijdsdruk effectief op te lossen

Geplaatst door op in Artikelen

Tijdsdruk ontwricht menige organisatie. Gemakkelijke oplossingen werken zelden. Toch is effectief ingrijpen waarbij duurzame oplossingen worden gevonden heel goed mogelijk. De hr-adviseur moet zich echter goed bewust zijn van de eigen rol hierbij.

Doorgaan met lezen
Hits: 110
17
sept
0

Psychologisch kapitaal – de medewerker en de winst, deel 4: Veerkracht

Geplaatst door op in Artikelen

Organisaties lijken allemaal op zoek naar veerkracht. Tegenslag? Sta weer op! Mislukt project? Probeer het nog een keer. Veerkracht zorgt dat je kunt doorgaan als het tegenzit. De vraag is alleen: Hoe kom je aan veerkracht? Het blijkt dat dit niet alleen een karaktertrek is, maar dat je jezelf kunt trainen in veerkrachtig zijn. In deze blog vertellen we wat veerkracht is, hoe je het wordt en wat je er aan hebt.

Doorgaan met lezen
Hits: 56
16
sept
1

4 Overwegingen voor je volgende carrièrestap in hr

Geplaatst door op in Opinie

Kort geleden had ik een gesprek met een jonge hr-professional. Ze had ongeveer drie jaar ervaring en dacht na over een volgende stap. Als onderdeel van dit proces sprak ze een paar senior hr-professionals over hun visie.

Doorgaan met lezen
Getagged in: HRD Loopbaanontwikkeling
Hits: 309
16
sept
0

Uw organisatie schaamtebestendig? De kracht van kwetsbaarheid en schuld

Geplaatst door op in Artikelen

Bedrijfscultuur, en de effectiviteit daarvan op welzijn en omzet, is een onderwerp dat al enkele decennia wordt onderzocht. Medewerkers dragen hun steentje bij aan de cultuur, maar het management speelt hierin ook zeker een belangrijke rol. Er zijn tal van adviezen te vinden over dit onderwerp, maar het belangrijkste advies is misschien wel: Word schaamtebestendig.

Doorgaan met lezen
Hits: 244
15
sept
0

Nieuw organiseren met succesvolle teams: 12 ingrediënten voor resultaat en plezier met community based werken

Geplaatst door op in Artikelen

Steeds meer mensen en organisaties ondervinden dat de huidige manier van organiseren niet meer past bij de eisen die deze tijd stelt. Hoe het wel moet, weet eigenlijk niemand. Vaststaat, dat we in lossere verbanden gaan samenwerken, waarbij het individu steeds meer centraal zal staan. En dat individu stelt heel andere eisen dan twintig jaar geleden.

Doorgaan met lezen
Hits: 798
15
sept
0

Handboek Arbeid & Pensioen: Hoofdstuk 1 & 2

Geplaatst door op in Artikelen

Kennis over de huidige stand van zaken rondom arbeidsrecht is onmisbaar voor iedere hr-directeur en ook word je geacht te weten wat de impact is van de nieuwste jurisprudentie op je beleid. De advocaten van Van Benthem & Keulen willen graag hun kennis met de leden van HRcommunity delen. Theorie en praktijk zijn gebundeld in het Handboek Arbeid & Pensioen. Wij publiceren maandelijks twee hoofdstukken uit dit onmisbare naslagwerk.

Doorgaan met lezen
Hits: 599
15
sept
0

Werkgelegenheid versus reorganisatie

Geplaatst door op in Artikelen

'Heb je even tijd?', vroeg de manager. 'Hoe gaat het met je?' zei hij. 'Niet zo goed', zei de medewerker. 'Oh?' 'We zijn thuis wat gespannen door de crisis en mijn vrouw kan geen werk vinden, we kunnen nauwelijks nog de hypotheek betalen.' 'Nou, mooi bruggetje naar wat ik je te vertellen heb', zei de manager met een glimlach, 'wij gaan afscheid van je nemen.' De man hield zich groot en zei dat hij dat wel begreep, het ging immers niet zo goed met het bedrijf.

Doorgaan met lezen
Hits: 258
12
sept
0

Hr aan de drugs?

Geplaatst door op in Artikelen

Hr moet aan de drugs. Er is een drugs waarvan hr in een flow belandt. Deze drug zorgt voor een trip, waar je als hr-professional dagenlang in blijft hangen en die zorgt voor een enorme energieboost. Het is een speciale drug waar ik zelf goede ervaringen mee heb. Hij heeft mij een kick bezorgd, op scherp gezet en de basis gelegd om voor een langere periode te knallen. Ik introduceer de HRsummerschool-drug.

Doorgaan met lezen
Hits: 385
12
sept
0

Verandertips voor hr: kies de juiste interventie met de Urgent-o-Meter (blog 2 van 3)

Geplaatst door op in Opinie

Vorige week schreef ik in deel 1 van de blogreeks over raar dansen als start van veranderen. Deze blog gaat over handvatten of tools om je gewenste verandering effectiever bij je medewerkers te laten landen.

Doorgaan met lezen
Hits: 626
11
sept
0

Omslag boek Groeien naar lean & meaningful management support bekend

Geplaatst door op in Nieuws

Per 1 oktober verschijnt een nieuw boek van Annemarie de Martines over de nieuwe rol van de ondersteuner binnen organisaties. Het boek biedt tal van handreikingen, best practices en praktijkcases voor het nieuw organiseren van managementondersteuning. Een onmisbaar boek voor iedereen die informatie en inspiratie op wil doen voor de eigen organisatie. Een boek van de praktijk voor de praktijk.

Doorgaan met lezen
Hits: 562