19
aug

Nederlander kent hoogte eigen pensioenopbouw niet

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2524
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Amsterdam, 19 augustus. Bijna tweederde van werkend Nederland weet niet hoeveel pensioen hij of zij heeft opgebouwd. Desondanks geeft 86 procent aan belang te hechten aan de pensioenopbouw. Dat blijkt uit het jaarlijkse Brunel Pensioenonderzoek van MarketResponse onder 600 werkende Nederlanders.

De kennis over pensioenopbouw gaat achteruit. In 2012 wist nog 45 procent wat de hoogte was van zijn pensioenopbouw. Dit na een spectaculaire stijging ten opzichte van 2010, toen slechts 12 procent hiervan op de hoogte was.

Belang

Het percentage dat belang hecht aan het pensioen is sinds 2010 gestaag toegenomen, ondanks de slechte kennis van het eigen pensioen. ‘Het lijkt erop dat deelnemers wel op de hoogte zijn van algemene pensioenzaken, maar te weinig weten over hun persoonlijke situatie’, verklaart Maikel Pals, directeur van Brunel. ‘De aandacht voor het thema pensioen is dankzij de regelgeving rond het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) en de introductie van mijnpensioenoverzicht.nl toegenomen, maar pensioendeelnemers echt in beweging krijgen blijkt een erg lastige opgave.’

Focus op de klant

Volgens Pals schiet de nieuwe Wet Pensioencommunicatie tekort in het vergroten van de kennis onder deelnemers van de eigen pensioenopbouw. ‘Je kunt de klant niet meer benaderen vanuit de gedachte one size fits all’, verklaart Pals. ‘Verschillende soorten klanten vragen verschillende benaderingen. Daarnaast is de koppeling met persoonlijk advies hard nodig.

Groei pensioenkennis stagneert

In 2011 steeg de kennis ten aanzien van de pensioenopbouw explosief (van 12 procent naar 45 procent). Vermoedelijk hebben UPO en Mijnpensioenoverzicht.nl hier een positieve invloed op gehad. De toename van de kennis heeft echter niet doorgezet. Dat komt wellicht door de problemen met DigiD en het ontbreken van vernieuwing. ‘Nederlanders zijn dus klaar voor digitale en moderne communicatiemiddelen; nu de pensioenuitvoerders nog.’

Over Brunel

Brunel is een internationaal opererende dienstverlener gespecialiseerd in de flexibele inzet van kennis en capaciteit op het gebied van Engineering, IT, Finance, Legal, Marketing & Communicatie en Healthcare. Onze diensten bestaan uit detachering, projectmanagement, consultancy en co-sourcing. Sinds de oprichting in 1975 door ondernemer Jan Brand is Brunel uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming met meer dan 13.000 medewerkers, 109 kantoren in 40 landen en een omzet van 1,283 miljard euro over 2013. Brunel is genoteerd aan de Amsterdamse beurs Euronext. Bezoek voor meer informatie www.brunel.net 

18 nov - HRinformatiebijeenkomst

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Kom dan naar de HRinformatiebijeenkomst op 18 november. Tijdens de HRinformatiebijeenkomst ontvangt u tips die u direct besparing zullen opleveren!

Datum: 18 nov

Locatie: Landgoed Oosterbeek in Oosterbeek

Prijs: 50 euro p.p.

Aanmelden: Klik hier voor meer informatie of om gelijk uw kaarten te bestellen!

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties