10
juli

Wet Werk en Zekerheid: wijziging van de rechtspositie van werknemers met een tijdelijk contract

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3818
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Per 1 januari 2015 zullen de eerste wijzigingen in de Wet Werk en Zekerheid in werking treden. Hasan Kayhan, student Arbeidsrecht/ Sociaal Recht aan de Universiteit van Tilburg, doet onder begeleiding van prof. dr. Ton Wilthagen onderzoek naar de te verwachten effecten met betrekking tot de wijziging van de rechtspositie van flexwerkers conform de nieuwe Wet Werk en Zekerheid.

HRcommunity levert steeds vaker een bijdrage aan onderzoek, om de community van de laatste wetenschappelijke inzichten te voorzien. In het kader hiervan werken wij samen met de Universiteit van Tilburg en prof. dr. Ton Wilthagen. U bent uitgenodigd om mee te doen aan dit onderzoek. Het invullen van de enquête duurt slechts tien minuten.

Over het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om de verwachtingen in de praktijk, met betrekking tot de wijziging van de rechtspositie van flexwerkers conform de nieuwe Wet Werk en Zekerheid, in kaart te brengen. Deze wet zal stapsgewijs in werking treden. De eerste wijzigingen (aanzegplicht, proeftijdverbod en concurrentiebeding) treden per 1 januari 2015 in werking. De wijzigingen omtrent de ketenregeling en het ontslagrecht zullen per 1 juli 2015 in werking treden.

Eén van de belangrijkste doelen van de wet Werk en Zekerheid is om werknemers met een tijdelijk contract meer te beschermen. Nu de wet nog niet in werking is getreden, weten we niet of deze wet in de praktijk het gewenste effect zal hebben. Door deze enquête is het mogelijk om gefundeerde uitspraken te doen over de te verwachten effectiviteit van deze wet.

Doe mee en win!

Door mee te doen aan dit onderzoek levert u een bijdrage aan de wetenschap én leest u als een van de eersten het onderzoek terug op ons platform. Uw mening telt! Klik hier om mee te doen als werkgever of klik hier om mee te doen als flexwerker en maak kans op een VVV cadeaubon ter waarde van €20,-.

Waardeer dit blogbericht:

Eigenaar van de Koning Business Development en lid kernteam HRcommunity. Onder andere verantwoordelijk voor HRzone, HRjob en HRxpress. Onderdeel van redactie HRzone.

Reacties