22
dec

Toch geen verbod op nulurencontracten in de zorg?

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 6837
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Op 5 december jongstleden heeft de Stichting van de Arbeid aan minister Asscher laten weten dat een ministeriële regeling met betrekking tot een verbod op nulurencontracten in de zorgsectoren nu niet noodzakelijk is. De Stichting gaat ervan uit dat sociale partners in de zorgsectoren over dit onderwerp voor 1 juli 2015 CAO afspraken maken die vergelijkbaar zijn met de afspraken van de CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg ("VVT").

In het onderhandelaarsakkoord CAO VVT zijn de uitgangspunten met betrekking tot de nulurencontracten in de zorg opgenomen. De belangrijkste uitgangspunten zijn dat er een bepaalde continuïteit moet bestaan in de relatie tussen cliënt en de medewerker, dat pieken in het werkaanbod moeten kunnen worden opgevangen, dat de zorgaanbieder kwalitatief en betrouwbare zorg moet kunnen leveren en dat de medewerker de vaardigheden kan bijhouden die voor een deskundige uitoefening van de functie noodzakelijk zijn. CAO-partijen hebben verder met elkaar afgesproken dat het gebruik van nulurencontracten tot het uiterste wordt beperkt.

Gelet op de brief van de Stichting van de Arbeid en de afspraken die in de CAO VVT zijn gemaakt, is het maar de vraag of er nog een verbod op nulurencontracten in de zorg zal komen.

Waardeer dit blogbericht:
0

Ilse Witte is advocaat binnen de praktijkgroep Arbeid en Pensioen bij Van Benthem & Keulen Advocaten & Notarissen. Ilse adviseert en procedeert over vrijwel alle aspecten van het arbeidsrecht. In het bijzonder legt zij zich toe op reorganisaties, overgang van onderneming, arbeidsvoorwaarden, ziekte en doet zij veel zaken op het gebied van het ontslagrecht. Ilse heeft een bijzondere aandacht voor de privacy aspecten binnen een arbeidsrelatie.

Reacties