29
sept

Handboek Arbeid & Pensioen: Hoofdstuk 3 & 4

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3063
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Kennis over de huidige stand van zaken rondom arbeidsrecht is onmisbaar voor iedere hr-directeur en ook word je geacht te weten wat de impact is van de nieuwste jurisprudentie op je beleid. De advocaten van Van Benthem & Keulen willen graag hun kennis met de leden van HRcommunity delen. Theorie en praktijk zijn gebundeld in het Handboek Arbeid & Pensioen. Wij publiceren iedere twee weken twee hoofdstukken uit dit onmisbare naslagwerk.

Het derde en het vierde hoofdstuk gaan in op twee belangrijke grondrechten in het arbeidsrecht: het recht op gelijke behandeling en het recht op privacy in het arbeidsrecht. Lees hier de eerste twee hoofdstukken over het begin van de arbeidsrelatie: het aangaan van de arbeidsovereenkomst en de verschillende contractsvormen.

Hoofdstuk 3: Gelijke Behandeling

Er wordt antwoord gegeven op een aantal kernvragen, waaronder: Wie moet bewijzen dat er sprake is van verboden onderscheid? Vervolgens wordt er ook gekeken naar de sancties die de rechter kan opleggen.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met aan aantal praktische tips. Bij hoofdstuk 3 is dit onder andere: Zorg voor een transparante sollicitatieprocedure, zodat de schijn van verboden onderscheid wordt vermeden. 

Hoofdstuk 4: Privacy in het arbeidsrecht

Het recht op privacy wordt steeds belangrijker in het arbeidsrecht. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt gekeken naar een aantal kernvragen zoals: Mag een werkgever zijn werknemers volgen? Eén van de praktische afsluitende tips bij dit hoofdstuk over privacy: Het is belangrijk om de werknemers te informeren over wat er met hun persoonsgegevens gebeurt. Het is om die reden aan te raden om in een verslag van een beoordelings- of functioneringsgesprek op te nemen dat een kopie van het verslag zal worden opgenomen in het personeelsdossier. Verder is het verstandig om het verslag door de werknemer voor gezien en/of akkoord te laten ondertekenen.

Download hoofdstukken

Handboek Van Benthem & Keulen

Waardeer dit blogbericht:
0

Reacties