15
sept

Handboek Arbeid & Pensioen: Hoofdstuk 1 & 2

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4082
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Kennis over de huidige stand van zaken rondom arbeidsrecht is onmisbaar voor iedere hr-directeur en ook word je geacht te weten wat de impact is van de nieuwste jurisprudentie op je beleid. De advocaten van Van Benthem & Keulen willen graag hun kennis met de leden van HRcommunity delen. Theorie en praktijk zijn gebundeld in het Handboek Arbeid & Pensioen. Wij publiceren maandelijks twee hoofdstukken uit dit onmisbare naslagwerk.

De eerste twee hoofdstukken gaan in op het begin van de arbeidsrelatie: het aangaan van de arbeidsovereenkomst en de verschillende contractsvormen. Een vraag die bijvoorbeeld aan de orde komt is: Moet een arbeidsovereenkomst altijd schriftelijk worden overeengekomen?

Hoofdstuk 1: De arbeidsovereenkomst

Andere punten die aan de orde komen zijn de voorwaarden van een arbeidscontract voor bepaalde tijd en de bedingen die in een contract kunnen worden opgenomen, zoals het proeftijdbeding en het concurrentiebeding. De gevolgen van de inwerktreding Wet, Werk en Zekerheid worden ook uitgebreid behandeld. Bovendien kijken de auteurs alvast vooruit naar de wijzigingen als gevolg van de ketenregeling die per 1 jui 2015 ingaan. 

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met aan aantal praktische tips. Bij hoofdstuk 1 is dit onder andere: Houd bij het verlengen van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd altijd rekening met eventueel voorafgaande uitzendperioden.

Hoofdstuk 2: Contractsvormen in arbeidsrecht

In dit hoofdstuk worden de volgende contractvormen behandeld: de arbeidsovereenkomst en de overeenkomst van opdracht. En binnen die overeenkomsten zijn er ook weer verschillende vormen, zoals de overeenkomst voor bepaalde tijd, voor onbepaalde tijd, maar ook een oproepovereenkomst. En wat is payrolling precies?

Een praktische tip bij dit hoofdstuk is om van de opdrachtnemer een VAR-verklaring te eisen.

Download hoofdstukken

Handboek Van Benthem & Keulen

Waardeer dit blogbericht:
0

Reacties