28
juli
0

De digitale handtekening, hoe zit het precies?

Geplaatst door op in Artikelen

De digitale handtekening is aan een opmars bezig. Steeds meer bedrijven en overheidsinstanties laten hun relaties op deze manier documenten, facturen en overeenkomsten tekenen. Maar is de digitale handtekening rechtsgeldig en kun je hem bijvoorbeeld ook gebruiken om tot een geldige arbeidsovereenkomst te komen?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsrecht
Hits: 2843
07
mrt
0

Zorgplicht voor uw werknemers: ook buiten bedrijfspand!

Geplaatst door op in Artikelen

De zorgplicht die werkgevers hebben richting hun werknemers, ofwel de Duty of Care, is keihard verankerd in de wet. Wat veel bedrijven vermoedelijk niet weten, is dat die zorgplicht zich niet beperkt tot het bedrijfspand. Die geldt ook voor de thuiswerkplek, tijdens het bedrijfsuitje of voor een dienstreis. Het is goed je te realiseren dat Duty of Care niet alleen de werknemers beschermt, maar ook de bedrijven.  

Doorgaan met lezen
Hits: 1465
25
feb
0

Optimaal beslissen over de Nieuwe WGA betekent nú starten

Geplaatst door op in Artikelen

De overgang naar de Nieuwe WGA dwingt iedere Nederlandse werkgever in 2016 tot een belangrijke keuze. Moet je je met ingang van 2017 publiek verzekeren voor het risico van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid van vast en flexibel personeel, of gaan eigenrisicodragen? HR-afdelingen kunnen zich onderscheiden door de besluitvorming over dit complexe vraagstuk goed te regisseren.

Doorgaan met lezen
Hits: 4117
21
juli
0

Handboek Arbeid & Pensioen: wijzigingen van de WWZ

Geplaatst door op in Artikelen

Met de Wet Werk en Zekerheid is er veel veranderd op het gebied van het ontslagrecht. Van Benthem & Keulen heeft het handboek Arbeid & Pensioen, waarin alle kennis van het arbeidsrecht toegankelijk is gemaakt, herzien met alle wijzigingen van de WWZ.

Doorgaan met lezen
Hits: 2662
26
feb
0

WWZ: de wijzigingen per 1 januari kort samengevat

Geplaatst door op in Artikelen

Op 1 januari is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking getreden. Hierdoor zijn grote delen van het arbeidsrecht fundamenteel gewijzigd. Niet baanzekerheid, maar werkzekerheid staat centraal in het arbeidsmarktbeleid. Voor werkgevers en HR-managers is het nodige veranderd. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen ten aanzien van het concurrentiebeding, de proeftijd en de aanzegplicht?

Doorgaan met lezen
Hits: 2950
04
feb
0

Hoe de Flexwet wel gaat werken

Geplaatst door op in Artikelen

De Flexwet moet de positie van flexwerkers versterken en meer mensen aan een vaste aanstelling helpen. Helaas wordt arbeid door de maatregelen duurder en dommer, terwijl de werkloosheid oploopt. Toch kan de Flexwet nog altijd het pareltje worden dat ons beloofd was. Dan moet er wel meer ruimte komen om te investeren in flexwerk.

Doorgaan met lezen
Hits: 2933
08
dec
0

Whitepaper: HR & Participatie 2014-2015

Geplaatst door op in Artikelen

De overheid wil werkgevers stimuleren om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Vanaf 1 januari 2015 wordt de bijstand, de sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong samengevoegd tot één regeling, de Participatiewet. Aansluitend op de Participatiewet, stelt het sociaal akkoord dat minstens 125 duizend banen gecreëerd moeten worden voor mensen met een arbeidsbeperking. De overheid stuurt er op aan dat bedrijven (vanaf 25 medewerkers) werk bieden aan werknemers met een arbeidsbeperking.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt Arbeidsrecht
Hits: 4812
01
dec
0

Waarom werkgevers blijven betalen voor ex-flexwerkers

Geplaatst door op in Artikelen

Werkgevers moeten betalen voor flexwerkers die na afloop van hun arbeidsovereenkomst ziek zijn of worden. Veel werkgevers realiseren zich amper dat ziekte van flexwerkers onvoorziene personeelskosten kan opleveren.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsrecht Beleid WGA
Hits: 2958
27
okt
0

Handboek Arbeid & Pensioen: Hoofdstuk 7 & 8

Geplaatst door op in Artikelen

Kennis over de huidige stand van zaken rondom arbeidsrecht is onmisbaar voor iedere hr-directeur en ook word je geacht te weten wat de impact is van de nieuwste jurisprudentie op je beleid.

Doorgaan met lezen
Hits: 7128
29
sept
0

Handboek Arbeid & Pensioen: Hoofdstuk 3 & 4

Geplaatst door op in Artikelen

Kennis over de huidige stand van zaken rondom arbeidsrecht is onmisbaar voor iedere hr-directeur en ook word je geacht te weten wat de impact is van de nieuwste jurisprudentie op je beleid. De advocaten van Van Benthem & Keulen willen graag hun kennis met de leden van HRcommunity delen. Theorie en praktijk zijn gebundeld in het Handboek Arbeid & Pensioen. Wij publiceren iedere twee weken twee hoofdstukken uit dit onmisbare naslagwerk.

Doorgaan met lezen
Hits: 2222