27
aug

6 tips om de beste medewerkers te vinden én te behouden

Geplaatst door op in Arbeidsmarkt
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1685
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Recent verscheen in het nieuws dat de arbeidsmarkt krapper is dan ooit te voren. Goed nieuws voor de medewerker, minder goed nieuws voor de werkgevers. Maar dat hoeft het juist helemaal niet te zijn. Benut de krapte op de arbeidsmarkt door de volgende tips!

Maar liefst 71% van de organisaties in Nederland heeft moeite met medewerkers vinden, zo blijkt uit het jaarlijkse medewerkerbelevingonderzoek van Integron. Niet zo gek, want de vraag naar nieuwe medewerkers is sinds het begin van de crisis niet zó hoog geweest. Dus hoe kun je wel het verschil maken en mensen binnenhalen? Met die vraag worstelen veel organisaties. Medewerkers verwachten van alles van organisaties. Dus het is soms moeilijk om in te schatten wat ze nu het meest waarderen. Is dat een goed salaris? Een leuk team? De mogelijkheid tot ontwikkeling? Het antwoord is op alledrie waarschijnlijk: ja. Maar toch is er een aantal voorwaarden die er voor medewerkers ver bovenuit springt. Voldoe je aan die verwachtingen, dan heb je een grote kans dat je medewerkers niet alleen bij je willen komen werken, maar ook bij je willen blijven.

Lees verder op HRcommunity.nl

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties