26
jan
0

Whitepaper: leerkrachten professionaliseren voor passend onderwijs vraagt om beleid

Geplaatst door op in Wetenschap

Het implementeren van Passend Onderwijs is een interessante HR-casus. Scholen hebben sinds 2014 een onderwijs- en zorgplicht. Dat betekent dat zij verantwoordelijk zijn om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een goede onderwijsplek te bieden.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Leren Organiseren
Hits: 3442
19
mei
0

Rapport: De ZZP-vloot in een transformationele arbeidsmarkt

Geplaatst door op in Wetenschap

Het Kennisinstituut Zelfstandig Ondernemerschap (KIZO) deed de afgelopen drie jaar onder leiding van Robbert Brantz, Prof. dr. mr. Leo Witvliet en prof. dr. Victor van Kommer onderzoek naar de ZZP-populatie in Nederland en Europa. Lees hier de opmerkelijkste conclusies en download het volledige rapport.

Doorgaan met lezen
Hits: 2142
06
okt
1

Goed opdrachtgeverschap: een HR kijk op flex?

Geplaatst door op in Wetenschap

ZiPconomy organiseert in samenwerking met de Tilburg University een grootschalig onderzoek naar Goed opdrachtgeverschap onder interim professionals. Wat is goed opdrachtgeverschap en waarom dit onderzoek? Hugo-Jan Ruts, oprichter van kennisplatform ZiPconomy, legt uit. 

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt Organiseren
Hits: 3194
28
jan
0

Werken bij het Rijk?

Geplaatst door op in Wetenschap

Vanaf het moment dat de eerste ‘babyboomers’ in 2013 met pensioen gaan, krijgt het Rijk te maken met een flinke uitstroom van  oudere  werknemers.  Deze uitstroom van oudere Rijksambtenaren moet  door een  instroom van  jongere werknemers  worden opgevangen. Om aan de vervangingsvraag te kunnen voldoen is het van groot belang om inzicht te krijgen in de drijfveren van jonge mensen. Wat motiveert hen om te kiezen voor een baan bij het Rijk? En in het verlengde daarvan: Wat doet ze besluiten om het Rijk te verlaten?

Doorgaan met lezen
Hits: 3292
13
dec
0

Talenten Op de Loop

Geplaatst door op in Wetenschap

Met een toekomstig krapper wordende arbeidsmarkt komen werknemers in een machtspositie en kunnen zij kiezen waar ze het liefst willen werken. Voor organisaties dus de complexe uitdaging deze juist mensen te behouden in een organisatie (Beechler & Woodward, 2009).

Doorgaan met lezen
Hits: 3416