19
feb

Herleidbaarheid bij werkloosheid

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3188
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Onlangs werd ik gebeld door een medewerker die van haar bijna ex-werkgever een outplacementbureau mocht uitkiezen. Zij was helaas boventallig maar kreeg wel een klein bedrag mee en daarmee mocht zij zelf een bureau kiezen.

Zij had voor ons verschillende vragen: Hoeveel outplacementtrajecten begeleidt uw organisatie per jaar? En lukt het ook? En lukt het ook bij ouderen? Waarbij ouderen tegenwoordig 55-plussers zijn.

Hele relevante vragen, zo vond ik. Daarom wilde ik ze niet alleen beantwoorden maar ook hier online vermelden zodat eventuele andere geïnteresseerden ook weten hoe wij hier als bureau tegenaan kijken. We begeleiden een wisselend aantal mensen; op dit moment zijn er rond de 60 mensen in begeleiding met outplacementvraagstukken. De gemiddelde doorlooptijd is rond de 30 weken. Het totaal aantal kandidaten op dit gebied in 2012 ligt rond de 100 mensen.

Het succespercentage is het hoogste bij mensen jonger dan 40 jaar: boven de 90 procent. Daarboven is het lastiger en dat is dan weer niet leeftijdsgerelateerd. Dus niet: hoe ouder, hoe lastiger.

Ik vind de aantallen te klein om het op basis daarvan te harde uitspraken te doen. Zo vond in november een persoon van 63 jaar een nieuwe baan. Hij was de enige in 2012 bij ons in de categorie 60+. Dus ik zou kunnen zeggen: succespercentage van 60+ is bij Dijk & Van Emmerik 100 procent.

Maar dat zou flauw zijn. Zaken als inzetbaarheid, flexibiliteit en gerichtheid op netwerken zijn de te beïnvloeden factoren waar we het traject op inrichten. Door de bank genomen lukt het bij 70 procent van de mensen. Bij mensen die korter dan een jaar werkloos zijn op het moment van starten van de begeleiding, is het weer hoger en rond de 85 procent.

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Inzetbaarheid Vitaliteit

Outplacementbegeleiding voor werkzoekenden. Coaching voor ondernemers en leidinggevenden. En therapie voor wie dat nodig heeft. Als psycholoog help ik jou om werk te vinden of beter te worden in het werk dat je doet. Tenslotte verzorg ik ieder jaar een aantal trainingen, lezingen en workshops over het onderwerp 'werk'.


linkedin hover 32 twitter hover 32

Reacties