16
apr

Flexibel werken en gezinnen

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2294
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Voelt je personeel zich goed behandeld en zijn ze gelukkig in hun baan, dan worden ze productievere werknemers. Een werknemer toestaan zijn of haar carrière rondom het gezinsleven te plannen, laat zien dat het bedrijf hem of haar ziet als individu. En dat is van grote invloed op het behoud van personeel. Als mensen voor een bedrijf werken, dat dezelfde dingen belangrijk vindt als zijzelf vinden, zijn ze minder snel geneigd te zoeken naar mogelijkheden buiten die organisatie, aldus Hilde Verlee Country Manager Benelux van Polycom.

Sinds de opkomst van allerlei technologieën is het niet langer nodig fysiek aanwezig te zijn in een kantoor om productief te kunnen werken. Met behulp van videoconferencing organiseer je face-to-face vergaderingen vanuit huis, onderweg of vanwaar je dan ook bent.

Bij Polycom heeft de meerderheid van het personeel – en het personeel van haar klanten – de mogelijkheid om flexibeler te werken. Daardoor kunnen werknemers die zorg dragen voor gezinsleden, hun tijd flexibeler indelen en zelfs 39 procent productiever werken.

Verantwoordelijk

De meeste Polycom-medewerkers bepalen zelf hoe hun werk het best te combineren is met hun leven en verantwoordelijkheden – zoals hun gezin. Het bedrijf biedt voorzieningen als flexibele werktijden. Dat maakt het leven als professional én ouder iets makkelijker. Je personeel ondersteunen gaat echter verder dan arbeidsvoorwaarden. Verlee: "In onze bedrijfscultuur zijn flexibiliteit, empathie en begrip belangrijke zaken. Leidinggevenden stellen zich flexibel op als je als ouder een sportdag of andere activiteit op school wilt bijwonen. Want zij vertrouwen erop dat hun werknemers op kantoor of thuis productief aan de slag gaan, voor of na het evenement.

We stimuleren onze vrouwelijke collega's die met zwangerschapsverlof zijn, en hun teams om via videoconferencing contact te houden. Velen van hen kunnen zo trainingssessies en vergaderingen bijwonen. Dat we dit mogelijk maken, betekent dat wij niet de specifieke carrière van een moeder hoeven vast te leggen. Zij nemen zelf via video deel aan onze loopbaanondersteuning op de manier die zij het prettigst vinden. En daar profiteert iedereen van: de medewerkster zelf, haar collega's en het bedrijf."

Empathisch

"Ik ben ervan overtuigd dat een empathische benadering van het ouderschap een bedrijf helpt het ene succes na het andere te behalen. En dit is veel makkelijker te bereiken nu we de technologie hebben, waarmee we virtueel verbonden blijven – op welke plek onze werknemers ook graag werken."

 

 

Waardeer dit blogbericht:
0

Hilde Verlee kwam in dienst bij Polycom in december 2010 als Channel Manager voor Nederland en in februari 2013 werd ze benoemd tot Regional Channel Manager Benelux.


Sinds januari 2014 is ze Country Manager Benelux. In deze rol is Hilde verantwoordelijk voor de ontwikkeling en groei van de kanaal- en salesstrategie van Polycom in de Benelux-regio. Dit omvat ook het onderhouden van een gezonde relatie met kanaalpartners en het stimuleren van een omzetstijging om zo de bovenliggende groeidoelstellingen van de regio te behalen.


Hilde heeft meer dan vijftien jaar ervaring in channel sales, strategie en business development in de beveilings- en UC&C-branche. Voordat ze bij Polycom aan de slag ging, werkte Hilde voor McAfee en Unisys in diverse sales- en channel-managementfuncties.


Hilde werkt vanuit de Polycom-vestiging in Amsterdam, Nederland.

Reacties