18
sept
0

Selecteren op kennis, ontslaan op persoonlijkheid?

Geplaatst door op in Opinie

Zo’n 80 procent van de professionals wordt aangenomen op kennis en ervaring, 80 procent wordt ontslagen op persoonlijkheid. Een (te) hoog percentage. Maar waar ligt dit nu precies aan? Kunnen opdrachtgevers slecht inschatten of iemand bij het team past of is het iets anders?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Interim
Hits: 4838
27
juli
0

De kwetsbaarheid van de sollicitant en de recruiter

Geplaatst door op in Opinie

Aan de sollicitatietafel worden we gevraagd naar onze sterke eigenschappen. We sommen wat klinkende woorden op: wij zijn ‘proactief’, ‘zelfredzaam’, ‘resultaatgericht’, ‘klantgericht’. Een goede recruiter vraagt door of we deze eigenschappen ook met voorbeelden kunnen onderbouwen. Maar is dat wel altijd zo nuttig?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Recruitment
Hits: 3047
17
juli
0

Businesscase: Qbuzz gooit interne processen succesvol op de schop

Geplaatst door op in Opinie

Openbaarvervoerbedrijf Qbuzz werkte voorheen met allerlei losse systemen, zoals voor CRM, HR en de contractadministratie. Dat zorgde voor veel handmatig werk, wat niet alleen tijdrovend maar ook foutgevoelig bleek te zijn. En dat kwam de dienstverlening aan klanten niet ten goede. Een businesscase.

Doorgaan met lezen
Hits: 2931
14
feb
0

De politiek maakt van de sociale zekerheid een ineffectieve lappendeken

Geplaatst door op in Opinie

De verkiezingen van 15 maart 2017 zijn van groot belang voor het sociale stelsel voor ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dit staat in toenemende mate onder druk: steeds meer werkgevers vertonen risicomijdend gedrag, het aantal zzp’ers is sterk gestegen. Vrijwel alle politieke partijen besteden hier aandacht aan in hun verkiezingsprogramma. Hun plannen zorgen echter vooral voor toenemende complexiteit, terwijl de effectiviteit afneemt. Zo dreigt de sociale zekerheid een nodeloos ingewikkelde, ineffectieve lappendeken te worden.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Kennismanagement
Hits: 5305
24
okt
0

Roos Wouters: Koppel basale zekerheden los van contractvorm

Geplaatst door op in Opinie

Roos Wouters is onder meer spreker, managing partner bij Mindshake en zal op 8 december dagvoorzitter zijn tijdens het HRtop100-event. Ik sprak met haar over het event en het thema van de dag, futureproof in HR. 

Doorgaan met lezen
Hits: 2911
02
sept
0

Simon says: stop het hokjesdenken!

Geplaatst door op in Opinie

Een belangrijke eis in veel vacatures is relevante werkervaring. Hoewel dit begrijpelijk is, ben ik van mening dat werkgevers hier kansen laten liggen. Een frisse blik en ervaringen opgedaan in andere branches, kunnen een grote toegevoegde waarde hebben en bijdragen aan verandering, innovatie en vitaliteit in een organisatie.

Doorgaan met lezen
Getagged in: HRD Recruitment Vitaliteit
Hits: 2590
12
aug
0

Goed nieuws voor Den Haag: meer freelance payrollers door wet DBA

Geplaatst door op in Opinie

De overheid kampt met een probleem: er zijn teveel zzp’ers in ons land. Dit is een probleem om drie redenen. Ten eerste leveren zzp’ers minder belastinginkomsten op dan werknemers. Ten tweede kosten de belastingvoordelen voor zzp’ers te veel geld. Ten derde vormen veel zzp’ers een risicogroep omdat zij vaak niet verzekerd zijn en geen pensioen opbouwen.

Doorgaan met lezen
Hits: 2287
18
mei
0

Vijftigplussers op de arbeidsmarkt en boegbeeld John de Wolf

Geplaatst door op in Opinie

John de Wolf wordt ingezet als boegbeeld van de aanpak van de werkeloosheid onder vijftigplussers. Hij ziet er kek uit, praat duidelijke taal en heeft een betere conditie dan menig 'veertigminner'. Volgens minister Asscher is hij de ideale man hiervoor: iemand die een beetje streng kan zijn én een arm om de schouder kan slaan. Je kunt het een goed idee vinden of niet, één ding is zeker: iedereen ... eh, kent John de Wolf?

Doorgaan met lezen
Hits: 2982
21
apr
0

Burn-out, werkloosheid en kansen voor HR

Geplaatst door op in Opinie

Stel je voor: je kunt zorgen dat het aantal burn-outklachten omlaag gaat, meer mensen aan het werk kunnen, en de organisatie innovatiever wordt. Dit kost geen extra geld, en het is behoorlijk eenvoudig. Zou je dat dan doen?

Doorgaan met lezen
Hits: 4314
03
mrt
0

HR-director Rituals Irene Vernie: 'Het draait om sharing knowledge'

Geplaatst door op in Opinie

In aanloop naar HR Aan Zet! op 21 maart 2016 publiceren we een aantal interviews met sprekers waarin we dieper ingaan op hun visie op flexibilisering. Vandaag deel 4: Irene Vernie, HR Director Rituals.

Doorgaan met lezen
Hits: 4770