31
mrt

Workshop - De nieuwe realiteit van de arbeidsmarkt, revolutie of transformatie

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2305
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Donderdag 24 april organiseert De Dialoogfabriek een workshop: 'De nieuwe realiteit van de arbeidsmarkt, Revolutie of Transformatie'. Henk Spitsbaard is dagvoorzitter. Hij was onder meer HR Director 3M en is nu zelfstandig consultant. Tijdens deze dag zal dialoog centraal staan: Leren en reflecteren door goede gesprekken tussen directeuren, HR-functionarissen, trainers, vakbondsbestuurders en adviseurs.

Thema's die aan bod komen tijdens zijn sessie zijn

  • Wat organisaties nodig hebben- de sense of urgency- inzichten en feiten: op basis waarvan zijn de feiten verzameld en welke type inzichten heeft dit opgeleverd? Wie neemt verantwoordelijkheid?
  • Welk medewerkersprofiel hebben bedrijven nodig om succesvol en agile (beweeglijk, lening, adoptief) te zijn? En welke vaardigheden worden steeds belangrijker?
  • Volgens het WRR rapport 2104 is een leven lang leren geen wens maar een must. Hoe komen we tot een lerende economie?
  • Als afsluiting heldere aanbevelingen voor een goede "roadmap" 2014-2020

Alle trends en feiten geven aan dat het voor organisaties urgent is om future proof te zijn. Vergrijzing, ontgroening, verkleuring en werken met 4 generaties enerzijds en "meer van hetzelfde" anderzijds gaat niet werken. Wachten op zekerheden gaat ons ook niet verder brengen. Er vallen ontslagen omdat het werk niet meer aansluit op het profiel van de medewerker, omdat het ontbreekt aan employability beleid en ...moed.

De organisatie is in handen van "Dialoogfabriek". Dit is een gezamenlijk initiatief van de AWVN, De Baak, SBI en FNV Formaat, dat gestart is in september 2009 met als doel het bevorderen van gezonde arbeidsverhoudingen door vernieuwing in de vormen van overleg. Gedragen oplossingen vormen het resultaat.

Programma

12.00 - 13.00 Ontvangst met broodjes
13.00 - 13.10 Welkomstwoord
13.10 -14.15 'De nieuwe realiteit van de arbeidsmarkt, Revolutie of Transformatie' door Henk Spitsbaard
14.15 - 14.30 Pauze
14.30 -15.15 In dialoog (in gemengde groepen)
15.15 - 15.45 Plenaire terugkoppeling
15.45 - 16.00 Henk Spitsbaard geeft zijn antwoord op de veranderende vraag en veranderend arbeidspotentieel
16.00 - 16.30 Afsluiting

Locatie

Landgoed Zonheuvel te Doorn

Kosten

70 euro per persoon

Aanmelden

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Waardeer dit blogbericht:
0

Eigenaar van de Koning Business Development en lid kernteam HRcommunity. Onder andere verantwoordelijk voor HRzone, HRjob en HRxpress. Onderdeel van redactie HRzone.

Reacties