19
okt

Whitepaper van de maand: De carrière van millennials - een visie op 2020

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2899
  • 0 reactie
  • Afdrukken

ManpowerGroup is de winnaar van de derde whitepaper van de maand. Centrale vraag is: Hoe vind, bind en boei je deze generatie die in 2020 meer dan een derde van de beroepsbevolking uitmaakt. Ik sprak erover met Sara Mars, communicatieadviseur bij Manpower.

Deze generatie verwacht dat ze langer en meer werken dan voorgaande generaties. Hoe zit het dan met de werkdag van 6 uur waar ze in Zweden al mee experimenteren?

Het onderzoek is gedaan in 25 landen onder maar liefst 19.000 millennials. Mondiaal zijn er grote verschillen als het gaat om bijvoorbeeld het aantal uren dat millennials wekelijks maken. Medewerkers uit India maken het meeste uur per week namelijk 52. En zelfs in Nederland geeft 60% aan meer dan veertig uur te werken.

Millennials letten op geld, zekerheid en vrije tijd als ze kiezen waar en hoe ze werken. Hoe doet Nederland het op financieel gebied in vergelijking met andere landen?

Maar liefst 87% van de Nederlandse millennials geeft aan dat het salaris voor hen de belangrijkste reden is om te kiezen voor een baan. 

WhitepaperManpowerGroup

De whitepaper sluit af met een aantal praktische tips. Welke tip wil je in ieder geval meegeven aan de lezers van HRzone?

Dit is een generatie die opgroeit in de wetenschap dat ze lang zullen doorwerken. Die langdurige carrières vragen erom om af en toe bij te tanken. Zorg er voor dat het nemen van een break (en dat gaat verder dan vrijaf bij geboorte of trouwen) normaal wordt in de cultuur van de onderneming.

Lever je whitepaper in en win!

Heb je zelf een mooi whitepaper? Laat het ons weten! Wij zullen deze opnemen in de database. Elke maand roepen we een whitepaper van de maand uit, waarvan de aanbieder naar keuze een social media pakket ter waarde van €450,00 of een advertorial ter waarde van €750,00 wint. Waar wacht je nog op?

Uploaden whitepaperbeeld: unsplash

 

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32