02
mei

Werken.FM en de gemeente Almere in actie voor werkzoekenden

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2480
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Het komende half jaar werkt Werken.FM intensief samen met de gemeente Almere om actieve werkzoekenden te begeleiden naar een baan. Werken.FM biedt mensen de kans zich op een unieke wijze te profileren. Dit gebeurt door middel van Broadcast Your Talent (#BYT), een innovatief outplacement- en mobiliteitsproduct, waarbij deelnemers zich zowel online als offline leren profileren om zo hun loopbaankansen te vergroten.

Door gebruik te maken van een unieke mix van media, social media, sollicitatietrainingen en e-coaching leren de deelnemers hun presentatie te optimaliseren en hun (online) netwerk uit te breiden, waardoor de kansen op de arbeidsmarkt toenemen.

Wij bieden de deelnemers een radio interview aan op Werken.FM, een video pitch, social media training ondersteuning via een helpdesk. Deelnemers worden zes weken lang ondersteund door een e-coach.

Het is slecht gesteld met de arbeidsmarkt. Het vinden van een baan die bij je past is dan ook niet meer zo vanzelfsprekend. Op één vacature komen vaak honderden brieven binnen en dat zorgt onder werkzoekenden voor veel onzekerheid. Daarom hebben Werken.FM en de gemeente Almere besloten het komende halfjaar de handen ineen te slaan en bieden wij werkzoekenden de kans zich op unieke wijze te profileren bij werkgevers om daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Deelnemers zijn blij dat ze hun stem kunnen laten horen. Ze voelen zich gezien en gehoord en krijgen nieuwe hoop dat er toch een baan voor hen is weggelegd. Voor de gemeente Almere geldt dat de samenwerking past in de vernieuwende manier van werken om mensen aan een baan te helpen.

Werken.FM is een organisatie die zich inzet voor mensen die werk zoeken, van baan willen veranderen en geïnteresseerd zijn in vraagstukken omtrent human resources en arbeid & identiteit. Werken.FM is dan ook een dienst die streeft naar nauwe samenwerking met gemeenten en het UWV om werkzoekenden de kans te geven zich te profileren door middel van interviews en social media.

De recruiters die Werken.FM hebben opgericht zijn allen werkzaam geweest voor diverse multinationals en beschikken over uitmuntende kennis inzake de arbeidsmarkt. Ze weten precies waar een perfecte kandidaat aan moet voldoen.

Zo helpt Werken.FM de kandidaten zichzelf opnieuw uit te vinden, zodat ze zichzelf naar een baan weten te bemiddelen. Creativiteit en enthousiasme zijn de toverwoorden. Tal van andere gemeenten zoals Leiden, Voorburg-Leidschendam en Utrecht werken intussen samen met Werken.FM.

Waardeer dit blogbericht:
0

Reacties