21
mei

Vind een baan, beoordeel je werkgever!

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 21229
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Het Amerikaanse Glassdoor is vanaf woensdag ook beschikbaar in Nederland via Glassdoor.nl en iOS en Android apps. Na succesvolle lanceringen in Frankrijk, Engeland en Duitsland zij wij nu aan de beurt. Wij spraken met Tico Andrea, verantwoordelijk voor de uitrol in Nederland en met Joe Wiggins, PR Manager over hun ambitieuze toekomstplannen.

Van beoordelingssite tot carrièreplatform

Het bedrijf startte in 2008 als platform waar je anoniem werkgevers kon beoordelen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een carrièreplatform waar je vacatures kunt zoeken en salarissen en gegevens kunt vergelijken. Met name dat laatste is voor bedrijven interessant; zij kunnen zien hoe zij het doen in vergelijking met concurrenten en er zijn ook statistieken beschikbaar waardoor je kunt nagaan of je de juiste marketingstrategie hebt ingezet. Onder meer Google Capital investeerde eerder 70 miljoen dollar, waardoor Glassdoor nu in andere landen zijn deuren kan openen.

Huiverig voor transparantie

Bedrijven staan huiverig ten opzichte van deze nieuwe transparantie en zijn bang voor (teveel) negatieve beoordelingen. In de praktijk valt het echter wel mee hoe negatief (ex-)werknemers zijn over hun werkgever. De gemiddelde waardering is 3.2 (op een vijfpuntsschaal). Bedrijven hebben de mogelijkheid een gratis profiel aan te maken en kunnen altijd reageren op beoordelingen en content als ongewenst markeren. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om een uitgebreider profiel aan te maken, dit zal tegen betaling en in overleg gebeuren. De komende maanden zal Glassdoor lokale Nederlandse diensten voor werving en branding toevoegen aan zijn portfolio.

Drekpoel of koevoet voor openheid

Wij zijn benieuwd hoe de toekomst eruit ziet voor deze site die eerder door de Volkskrant werd omschreven als 'een online drekpoel aan anoniem werknemersleed'. Zullen zij ervoor zorgen dat we over een tijdje heel open over ons salaris zullen praten tijdens een feestje? En zullen dankzij Glassdoor toekomstige werknemers een stevigere onderhandelingspositie krijgen? We houden jullie uiteraard op de hoogte!

Luister hier naar een interview met Tico Andrea tijdens EenVandaag.

 

 

 

Waardeer dit blogbericht:
0